perjantai 16. joulukuuta 2011

Lasten hyväksikäyttö on sosialismia

Menneisyyttä ei voi muuttaa, joten sen haikaileminen on turhaa. Tulevaisuus on arvaamton, joten sitä ei pidä murehtia. Ainoa, mihin voit vaikuttaa, on nykyhetki. Sitä voi elää joko norsunhattu väärinpäin tai etsimällä sen valoisia puolia.

Jokaisen sukupolven on siis yritettävä ratkoa oman aikansa ongelmia. On kuitenkin yksi aate, ideologia, joka yrittää muuttaa tulevien sukupolvien elämän paremmaksi. Se on sosialismi. 30-luvun sosialistiset aatteet yrittivät tehdä tulevien sukupolvien elämän paremmaksi, ja yritykset johtivat modernin ajan pahimpiin suursotiin.

Nykyisessä ilmastohumpassa on sama perusajatus - tehdä tulevien sukupolvien elämästä sellaista, minkälaista se meidän nykytietämyksen mukaan tulisi olla. "Lasten parhaaksi" on perustelu, jolla aikomuksen vastustaja leimataan kyynikoksi ja viattomuuden turmelijaksi.

Käytännön tasolla elämä ei kuitenkaan mene niin. Blogini lukijat elivät kotonaan vanhempiensa säännöillä. Nyt lapsillemme yritetään antaa oikeus päättää säännöistä. Kysymys kuuluu, missä vaiheessa meidän sukupolvemme saa elää haluamallaan tavalla?

Klassinen liberalismi, amerikkalaisessa nykykielessä konservativismi, ei yritä ohjata tulevien sukupolvien elämää, vaan säilyttää kunkin sukupolven oikeus päättää omista valinnoistaan. Vasemmistolaisen, amerikkalaisessa nykykielessä liberalismi (Internetmies), maailmankuvan mukaan tulevan sukupolven vapaus on alisteinen meidän sukupolvemme valinnoillemme.

Kysymys kaiketi kuuluu, lapsikorttia käyttääkseni, että kuka tässä oikein viattomuutta yrittää turmella.

Ei kommentteja: