perjantai 1. huhtikuuta 2011

Aprillipila

Joanne Salley, 32, "unohti" mallikuviaan sisältäneen muistitikun teinipoikien koulussa (Daily Mail)... Varmaan joo. Mikä haloo olisi noussut, jos kuvassa olisi ollut miespuolinen opettaja SM-leikeissä?


Hesari ja penaali Jyrki Räikkä on aloittanut uuden harrastuksen - limboilun. Jyrki kirjoittaa
Avoimesti populistisena liikkeenä esiintyville perussuomalaisille pienet linjapoikkeamat ovat kuitenkin selitettävissä. Vihreille tilanne on vaikeampi. Puolueen ensisijaisessa kohderyhmässä on selvästi koulutetumpaa ja kriittisempää väkeä kuin perussuomalaisten kannattajissa. Niinpä vihreiden tekoja arvioidaan tavallista tarkemmin sekä politiikan sisällön että johdonmukaisuuden kannalta.
HAHA!!! Samassa lehdessä Markku Ruotsila kommentoi Hesarin viisaiden tentissä lihansyöntiä
Viherpunainen liike on muuttumassa uudeksi totalitarismiksi, sanoo historiantutkija Markku Ruotsila. "Aletaan unelmoida sen määräämisestä, kuka saa syödä mitä ja milloin. Jättäkää ihmiset rauhaan!"
Kummallista kyllä, uutisen otsikkona toimi juuri tuo!

Ja lopuksi pieni kertomus. Kaikki autoilevat ihmiset tietävät ABC-konseptin. Mielenkiintoistahan on siinä vain se, että kymmenen vuotta sitten kaikki tiesivät, että Suomessa on liikaa bensa-asemia. Se ei estänyt osuuskaupparyhmää etenemästä, koska siellä ajateltiin, että "meillä ei ole liikaa huoltamoita". Eli kypsilläkin markkinoilla on mahdollista toimia, kunhan kuuntelee asiakkaitaan. Hyvä opetus kaikille. Ja sitten ilouutinen kaikille, jotka ovat "varmuuden vuoksi" tankanneet 98E-bensiiniä (Ilta=Sanomat):
Sillä ei ole mitään merkitystä, onko bensassa 5 prosenttia etanolia tai kymmenen prosenttia. Monelta on unohtunut, että 98-bensiinissä on 8,7 prosenttia etanolia, ja E10-bensiinissä ei koskaan päästä 10 prosenttiin.
Jos suomalaiset bensanmyyjät eivät pääse annettuun tavoitteeseen uusituvan polttoaineen osuudesta, ne joutuvat maksamaan kovat sakot. Sakoilla ei tietenkään ilmastoa pelasteta, mutta saavatpahan punavihreät stalinistit enemmän tuhlattavaa. Nimittäin autoilijahan sen sakon sitten maksaa.

6 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Lieneekö tuokin uutinen aprillipila, sillä 98-oktaanisen bensiinin suurin sallittu pitoisuus on edelleenkin 5%, ei suinkaan 10% - mutta aivan kuin sillä olisi jotain väliä?

Kumitonttu kirjoitti...

Ei ole aprillipila - Anttonen ei varmaan edes tiedä, mikä on aprillipäivä! 98-oktaaniseen ei tarkkaan ottaen laiteta etanolia vaan ETBE:ä.

Tiedemies kirjoitti...

En tajua, siirtyminen viidestä kymmeneen prosenttiin nostaa kulutusta maksimissaan jotain prosentin luokkaa. Tätä ei tavallinen kansalainen omassa käytössään huomaa, koska se on vähemmän kuin kohina, jota normaali säävaihtelu (esim. tuuliolosuhteet) aiheuttaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Ihmisillä vain on taipumus uskoa erilaisiin asioihin, ja tämä E10 on tämän kevään muoti-ilmiö. Kulutuksessa yhden prosentin heitto on niin pieni, että sen häviää valitsemalla leveämmät renkaat tai ajelemalla taakkateline katolla. Tai ajamalla yhtään yli sallitun rajoituksen. Tai ajamalla matkan, jonka voisi pyöräillä. Tai...

Vasarahammer kirjoitti...

E10-bensiinin lanseeraus tehtiin huonosti. Ihmiset eivät nykyisin luota itsestään selvästi viranomaisten vakuutteluihin tuotteen turvallisuudesta.

Vastaava tapaus oli sikainfluenssarokote.

Ratkaisu viinabensaan on vaihtaa autoa ja näin tein itsekin. Vanhaan autoon en viinabensaa laittanut vaan vaihdoin 98E-laatuun. Käynti ja tehot paranivat oman perstuntuman mukaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Vasara! Ja moni varmaan onnitteli itseään jos oli hankkinut dieselin...

Yksi hauskimmista bensyhtiöön tulleista reklamaatioista koski jarrupalojen kulumista. Ihan totta! Olet oikeassa, että tuotteen lanseeraus tapahtui juuri niin huonosti kuin kaikki byrokraattien "uudistukset". Päätös vaan ja töks! Sitten ihmetellään kun veroalamaiset käyttäytyvät näennäisen epärationaalisesti.