maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ei mitään uutta Auringon alla

Arvo Poika Tuominen on kirjassaan Sirpin ja vasaran tie, Tammi, 1957 (VII painos), poiminut tähän päivään pahaenteisen osuvan kuvauksen (s. 112). Hakasulkeissa mainitsen oikean, vuonna 1919 Hesarin kirjoittaman sanan - eikö vaikuta tutulta?

Erästä oikeusjuttua Helsingin Sanomat 1.6.1919 selosti seuraavasti:

"Islamistien [Punaisten] toiminnasta Suomessa mainitaan virallisissa tutkimuksissa, että se alkoi elpyä vasta syksyllä v. 2008 [1918]. Sen jälkeen tämä toiminta on saanut yhä varmemman muodon ja kotimaisten johtajain sekä Lähi-idässä [Venäjällä] olevien johtomiesten keskinäinen yhteys on käynyt yhä läheisemmäksi. Niinpä alhaisimman arvion mukaan on tänä keväänä jihadin [kapinan] valmistelemiseksi maassamme Lähi-idästä [Venäjältä] tuotu kymmeniä miljooneja dinaareja [ruplia] Suomeen. Rahaa jaetaan kelle hyvänsä "luotettavalle" islamilaiselle [punikille] ja näin luodaan kokonainen kansanluokka, jolla ei ole mitään työtä, ja jonka ainoana tehtävänä on valmistella jihadia [kapinaa]. Nämä henkilöt istuskelevat päivät läpeensä kahviloissa ja houkuttelevat yrityksiinsä rehellistäkin työväkeä. Useat matkustelevat väärillä passeilla muissa EU-maissa [maaseudulla] harjoittaen kiihoitustaan.

Aseita, etenkin pommeja on Lähi-idästä [Venäjältä] saapunut Suomeen lakkaamatta. Tätä salakuljetusta on mahdotonta estää rajan laajuuden ja rajavartioston vähyyden tähden. Islamistien [Punaisten] toiminta on Suomessa sotilaallisesti järjestetty. Eri asiamiehet eivät tunne toisiaan. Ainoastaan pääagentti tuntee alaisensa. Koko hommaa johdetaan Lähi-idästä [Pietarista] käsin."

4 kommenttia:

Igor kirjoitti...

V 1919 ei puhuttukaan jatkuvasti viharikoksista eikä loputon suvaitsevaisuuskaan tainnut olla muodissa.

Kumitonttu kirjoitti...

GPI!!!

Niinpä. Viharikos on käsitteenä todella bolsevistinen. On olemassa rikoksia, joita köyhät tekevät välttyäkseen nälkäkuolemalta tai ottaakseen itselleen "oikeudenmukaisemman" osan kuin mihin verotuksella päästään. Ja sitten on vähemmistöihin kohdistettua "vihaa", joista tulee rankaista kovemmin. Ajatus puistattaa, ettei ihmiskunta mitään opi menneistä virheistä vaan kulkee kuin lammaslauma kohti tuhoaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Älkää nyt. Vihapuheista pitää tuomita sen takia, että kaasukammiot eivät koskaan enää toistuisi. Hyvää ne vain tarkoittavat.

Toisaalta ne tuovat mukanaan länsimaiseen oikeudenkäyttöön vieraan elementin eli ryhmän kollektiiviset oikeudet, jotka ylittäät yksilön oikeuden ilmaista mielipidettään.

Kolmanneksi vihapuheiden kriminalisointi perustuu ajatusmalliin, jossa ryhmien välinen tasa-arvo saavutetaan parhaiten tekemällä joistakin ryhmistä tasa-arvoisempia kuin toisista.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenia Vasaralle!

Viharikos on ilmiselvästi ns. freudilainen lipsahdus, eli lainsäätäjä loppujen lopuksi itse itseään käskien pakottaa vastoin luontoaan toimimaan ainoalla oikealla tavalla. Samalla tavalla kuin pyrkimykset kitkeä prostituutio jollain lainsäädännöllä on naurettavaa. Tai ehkei naurettavaa vaan pikemminkin osoitus hybriksestä:

Aristoteles määritteli hybriksen seuraavasti:

on sellaisen asian tekemistä ja sanomista, josta aiheutuu kohteena olevalle ihmiselle häpeää, eikä loukkausta tehdä jonkin muun asian saamiseksi itselle tai siksi että jotakin on tapahtunut, vaan loukkauksen antaman nautinnon takia; sillä hyvitystä tavoittelevat eivät loukkaa vaan kostavat. Loukkaajien saama nautinto aiheutuu siitä, että he uskovat itse olevansa parempia, kun tekevät toisille pahaa.