sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kolme päätä pensaassa

Radiossa sanottiin, että Umayya Abu-Hanna on muuttanut pois Suomesta, koska hän ei halua lapsensa joutuvat kohtaamaan rasismia, joka on Suomessa niin äärettömän kovaa. Aina valpas Mediaseuranta onkin asiasta jo aikapäiviä sitten kirjoittanut. Varmasti julkisuudessa näkyvä, suomalaisia arvosteleva ja suomea murtaen puhuva on joutunut kuuntelemaan aikamäärän solvauksia. Jos minä menisin Abun kotimaahan ja alkaisin arvostella hänen kulttuuriaan, saisin varmaan päänsilitystä.

Yle uutisoi, että ranskalainen pariskunta on tuomittu lapsensa kuolemantuottamuksesta. Vegaaniparin kärsimys on varmasti pahin mahdollinen, joten vipittömästi toivon sinne kykyä antamaan anteeksi. Itselleen anteeksiantaminen on kaikista taidoista tärkein, koska ilman sitä, ihminen kerää kaiken paskan sisäänsä eikä näe eteenpäin. Mutta karmeinta uutisessa on tämä
Puutteellinen ruokavalio on aiheuttanut lasten kuolemia myös Suomessa. Suomessa tapaukset eivät liity veganismiin. Oli lautasella sitten eläinperäistä ravintoa tai ei, suomalaislapset kärsivät entistä enemmän puutteellisesta ravinnonsaannista.
Siis huomatkaa - noin painokkaasti halutaan korostaa, että veganismi ei Suomessa ole aiheuttanut kuolemia. Epäilyttävän painokkaasti.

Ellilä (Suomalian Sanomat) nostaa blogosfääriin Hommaforumin mainion paljastuksen: Vasemmistoliiton kansanedustaja Sylvain Kipre on tohtoroitunut parhaaseen kultamunatyyliin eli itse itsensä ylentäen. Ei mikään yllätys, että juuri vasemmistoon kertyy näitä tuuranputkia, mutta joku roti täytyisi mediallakin olla, ettei ihan kaikkea uskoisi. Tampereen opiskelijalehti Aviisissa on haastateltu tätä pelleä:
Kysyn Sylvesteriltä, kohtaisinko itse rasismia Afrikassa, koska olen valkoihoinen.

"Afrikassa ei ole rasismia. Valkoihoiset ovat hyvässä asemassa ja heillä kaikilla töitä. Ulkomaalaisviha ei kuulu afrikkalaiseen kulttuuriin. Ainoastaan Etelä-Afrikassa on rasismia, koska siellä asiat ovat huonosti."
Ei pyhä jysäys sentään! Missä toimittajan omanarvontunto on ollut tuota julkaistaessa?

6 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Ja mihinkäs tämä arvon rouva muutti? Kaikesta 'rasismista vapaaseen' Hollantiin. Huhuh. Kun mediasta lukee rasistisista murhista ja oikeudenkäynneistä niin ei jää kuva mistään monikulttuurisuuden 'onnelasta'. Eivätkä kaksi Hollannissa opiskellutta lastanikaan varmaan pidä maata aivan ongelmattomana.

On eri asia jos pelkkä katukuva on niin monenkirjava ettei hän tai hänen lapsensa erotu mitenkään katukuvassa. Ehkä sekin helpottaa.

Olisi kiva tietää mitkä ovat olleet ihan oikeat syyt Suomesta pois muuttoon. Tuntuu ainakin siltä että apuraha pitää irrallaan hollantilaisesta yhteiskunnasta ja todellisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Päivää! Kumari, tää on off-topic mut voisit kattoo mitä postilaatikossa on. Olen tässä vähän aikaa sitten lähettänyt postia pariin otteeseen.

Valkea kirjoitti...

Minulla on ehdotus kaikille, jotka uskovat 'Kipristelijää'. Käykääpä ilman aseistettuja turvamiehiä kävelyllä esim. missä tahansa Nigerian suurkaupungin tavallisen väen asuinalueilla. Siellä 'rasismi' ei rajoitu mihinkään niin tehottomaan kuin sanat. Isot viidakkoveitset ovat suosittuja, mutta aseitakin on paljon, koska aseiden pienpajateollisuus kukoistaa (paikallista "high techiä"). Kukaan ei, viranomaiset mukaanlukien, välitä kaduilla mätänevistä ruumiista, elleivät sukulaiset ole tietoisia niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Toisin paikoin Afrikkaa valkoihoiset ovat edelleen arvostettuja ja paikalliset neekerit ikään kuin vähän häpeilevät omaa pigmenttiään. Oikeasti missään ei ole niin julkeita neekereitä kuin USA:ssa. Afrikan neekerit ovat amerikkalaisiin neekereihin verrattuna yleisesti ottaen aika vaatimattomia.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa kaikile kommentoijilleni. Minulla on vanha kirja, ajalta ennen vaatimuksia poliittisesti korrektista kielenkäytöstä, jossa todetaan Itä-Afrikasta kuljetetun orjia enemmän arabimaihin ja Intiaan kuin länteen konsanaan. Pitää etsiä käsiin se kohta ja tehdä siitä oma postaus.

Valkoinen mies on niin hyvin tietoinen omasta pahuudestaan, että rasismia näkee avoimesti enää mustien/intialaisten ja arabien kesken. Niin, ja kiinalaiset kyllä kyykyttävät kaikkia länkkäreistä japseihin. Japsit taas inhoavat isohampaisia länkkäreitä ja yksinkertaisia kiinalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin paljon mieluummin ollut orjana kalifaatissa kuin etelävaltioiden puuvillapelloilla. Vähemmän duunia näet.