sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Virman piikkiin

Vihdoin olen löytänyt kotimaisesta tv-viihteestä hahmon, johon voin täysin samaistua: Pieni muna, suuri sielu!


Jos uni olisikin maittanut tänään, silmät revähtivät auki lukiessani Erkki Tuomiojan haastattelua. Tuomioja ennustaa Suomen jakaantuvan luokkayhteiskuntaan ihan kuin sata vuotta sitten. Ennusteen mukaan osa kansasta vajoaa luusereiksi ja osa nousee jetset-luokkaan. Kolmasosa kansasta tavoittelee taloudellisesti turvattua asemaa samalla peläten tippumista köyhyyteen, Erkki tietää sivistää Hesarin lukijoita.

Tuomioja lipsauttaa, että
"Me sosiaalidemokraatit emme voi luvata kenellekään eliittiin nousua" ja lisäsi, että "Veikkausta ja Fintotoa ylläpitämällä haaveita voidaan elätellä."
paljastaen tahattomasti oman asenteensa. Ei hän tietenkään ole yksin mielipiteineen, mutta suomalaisessa kulttuurissa vaatimattomuus on hyve. Oman yhteiskunnallisen aseman korosttettu alleviivaaminen kutsumalla yli puolta väestönosaa luusereiksi, on erityisesti vasemmistopoliitikolta kova temppu. Vaikka kyseessä on vaalivuosi, on suorastaan epätoivoista kalastella ääniä lottokansalta oman elitistisen elämäntavan jatkamiseksi.

Virman piikkiin! - sanoi Tuomioja kun jetsettiinsä nousi.

Näitä rakennusmestari harjakaisia on muuten uskomattomat määrät töissä kunnissa esimiesasemissa. Yksi omista suosikeistani oli tapahtuma muutaman vuoden takaa. Eräs virkamiesryhmä lähti henkilöstömatkalle Tallinnan laivalle. Ihmettelin parille osallistujalle, että kuinka sitä nyt keskellä viikkoa voi ottaa tuollaisen lomamatkan veronmaksajien rahoilla, päällikkötason virkamies totesi, että tehdäänhän sitä yksityiselläkin puolella matkoja virman piikkiin.

[Lisäys 20.2.11 klo 20:40

Kävin katsomassa illan ottelun ja kukas se siellä jääkoneen päällä istuikaan]

5 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jos vertaa keskenään demareitten keskivertoäänestäjää ja "hallitsen teorian täydellisesti"-Tuomiojaa, niin harva asia on niin kaukana toisistaan. Silti tyypille löytyy aina äänestäjiä. "Olen aina äänestänyt numeroa 14 ja aion tehdä sen jatkossakin".

Yrjöperskeles kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Yrjöperskeles kirjoitti...

Näytti tulevan toi sama kommentti kahteen kertaan. Blogger on näkykään taas sillä tuulella.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Ykä kommentista. Ymmärrän, että jotkut moraalisäteilijät äänestävät Lasse Lehtistä tai Mikael Jungneria, kun joku perintörikas kokee syyllisyyttä siitä, että moni muu samoissa töissä ja samoilla älynlahjoilla varustettu joutuu repimään elantonsa pienipalkkaisesta paskaduunista. Mutta kuinka kukaan viitsii äänestää tuota mukaälykköä, jonka ainoa saavutus on olla Hella Wuolijoen tyttärenpoika? Ei ristus mää sanosi.

Illan ainoan poliittisen kommentin kuulin, kun kaksi äitiä keskusteli takanani. Toinen sanoi, että lapsensa olivat saaneet koulussa runebergintortut. Toinen alistuneena vastasi, että kyllä teidän granilaisten kelpaa. Mutta Tuomioja - demokratian vihaaja - kannattaa kuntien pakkoliitoksia ja kerää kannatusta...

Tomi kirjoitti...

Kumis, onhan Tuomioja tohtorismies ja pitkäaikainen ministeri, ettei hän täysin avuton ole (hänen isänsä oli muuten liberaali porvari).