sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Verkon logiikka

Hesari kirjoittaa, että
netti on nostanut perussuomalaisia, sillä sen kannattajat hallitsevat verkon logiikan paremmin kuin muut puolueet
Vaikka en tajuakaan, mikä on "verkon logiikka", ymmärrän asiayhteydestä, mitä sillä tarkoitetaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tunnustaa, että
verkkokeskustelut myös raaistavat ja yksinkertaistavat mielipiteitä
ja
Soini ihmettelee, miten nuoret voivat viettää netissä kaiken aikansa
Noh, minä en ole nuori enkä vietä kaikkea aikaani netissä, satunpa vaan käyttämään tietokonetta työssäni eikä työni tuloksia mitata kellolla, joten minulla on usein mahdollisuus työpäivän kuluessa hoidella omia asioitani.

Hesari on valjastanut uuden päätoimittajansa voimin kaiken aivotoimintansa yhteen kirjoitukseen ja kertoo nyt lukijoilleen, mistä Perussuomalaisten kannatuksessa on kyse: Keskisormi pystyyn! Vaikka penaali Antti Blåfield onkin vanha kommunisti, hän osuu varsin lähelle totuutta tai ainakin sitä, miten minäkin asian ymmärrän:
Eivät ihmiset löysyyttä ja helppoutta halua, vaan tolkkua ja tulevaisuutta
Ihmisiä vituttaa se, että pitkän työpäivän päätteeksi kaupan kautta kotiin tultuaan veroja on tullut maksettua yli puolet palkasta. Veroilla elätetään kaiken maailman "selvinpäin en ajaisi kännissä" pietikäisiä, propellipäisiä soineja ja "selätämme markkinavoimat" kataisia. Pahimpana kaikesta ovat ilmastonsuojelun nimissä tehdyt kuppaukset.

Ajatelkaapa nyt, että moni sijoittaa kymmeniä tuhansia päästäkseen eduskuntaan, koska kansanedustajan työ on niin tuottoisa. Kun (muistaakseni) Arto Bryggare tippui eduskunnasta, hän kuvaili muutamaa kuukautta myöhemmin, kuinka vaikeaa oli palata tavalliseen elämään. Joutui varaamaan itse ajan parturiin, ostamaan lomalennot netistä ja niin edelleen. Tuollaiset lausahdukset eivät yllätä vaan osoittavat ihan käytännönläheisesti, kuinka irrallaan Arkadianmäellä eletään tavallisen suomalaisen arjesta. Ei Soinikaan tyhmä ole - hän tajuaa, että otamme häneltä vallan pois heti, jos hän ylpistyy, ja tuollaiset lausunnot kulkevat juuri sillä rajalla.

Ei kommentteja: