keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vihreä mafia

Seuraavat uutiset ovat karmivia. On luotu järjestelmä, joka varastaa työssäkäyviltä ihmisiltä rahaa eikä kukaan viitsinyt vartioida holvia:

Kauppalehti: Päästökauppa takkuaa yhä tietomurron vuoksi
08:52

EU:n päästökauppa on yhä pysähdyksissä Suomessa ja monissa muissa EU-maissa. Asiasta kertoo keskiviikon Kauppalehti.

Päästökauppa keskeytettiin tammikuun loppupuolella, kun paljastui, että krakkerit ovat varastaneet Itävallan, Kreikan, Puolan, Tšekin ja Viron päästökaupasta yhteensä 50 miljoonan euron edestä päästöoikeuksia.

Komissio määräsi tuolloin, että päästökauppa on suljettava kaikissa EU-maissa, kunnes tarvittavat tietoturvaparannukset on tehty. Toistaiseksi vain seitsemän maata on saanut tietoturvansa kuntoon. Suomen osalta päästökaupan arvioidaan aukeavan parin viikon kuluttua.

Kauppalehden mukaan päästökauppa on ollut muutenkin vastatuulessa, sillä Britannia, Puola ja Saksa ovat ilmoittaneet, etteivät halua osallistua EU:n yhteiseen päästöoikeuksien huutokauppaan, vaan haluavat järjestää omansa.

Tietomurto panee EU:n pohtimaan päästökaupan jatkoa
21.1.2011

Euroopan unionin päästökauppa on jouduttu tietomurron vuoksi sulkemaan viikoksi. Muun muassa uutistoimisto Reuters kertoo, että krakkerit ovat onnistuneet varastamaan päästöoikeuksia lähes 30 miljoonan euron arvosta.

Yhteensä kahta miljoonaa päästölupaa koskeva tietomurto kohdistui Tšekin lisäksi Itävallan päästökauppaan. Saksassa torjuttiin vastaavankaltainen isku joitain viikkoja sitten.

Päästökauppa on määrä avata uudelleen ensi keskiviikkona, mutta ainakin Tšekin päästörekisteri on jo ilmoittanut olevansa suljettuna toistaiseksi määrittelemättömän ajan, eli mahdollisesti pidempään kuin ensi keskiviikkoon.

Reutersin mukaan päästökauppa avataankin asteittain sitä mukaa kuin jäsenmaat ovat varmistaneet omien järjestelmiensä tietoturvan.

Uutistoimisto AP:n haastattelema asiantuntija ei yllättynyt tapahtuneesta.

"Tämän on sanottu jo aiemmin olevan ongelma, mutta varoitukset on sivuutettu", E3G-järjestön asiantuntia Sanjeev Kumar sanoo.

Vuonna 2009 Britannian päästökaupassa paljastui 38 miljoonan punnan veropetos. Jo tuota ennen Interpol varoitti, että päästökauppa houkuttelee talousrikollisia.

Ei kommentteja: