perjantai 10. heinäkuuta 2015

Unit 8200

Israelin armeijan eliittiyksikkö Unit 8200 tuottaa paljon start-up -yrityksiä. Yksikkö oli 90-luvulle asti huippusalainen, mutta nykyisin lähes 3.000 sotilasta käsittävänä organisaationa se ei enää ole pysynyt salassa. Yksikköön otetaan parin tuhannen hakijan joukosta vuosittain vain parikymmentä varusmiestä, jotka erikoistuvat monille eri kybersodan osa-alueille brändin hallinnasta ohjelmointiin. Tietojeni mukaan vain Yhdysvalloilla on vastaavanlainen sotilaallinen koulutusjärjestelmä, mutta sen tulokset ovat enintään samaa luokkaa huomattavasti suuremmilla taloudellisilla panoksilla.

Toisin kuin Suomessa, Israelissa maanpuolustukseen koulutetaan myös naiset. Parasta naisten kannalta on, että heitä ei arvioida sukupuolen vaan osaamisen mukaan. Kammottava ajatus suomalaiselle vasemmistolle on, että osaamisen ratkaisee kuvitellun uhristatuksen sijaan. Vähemmistö yksikössä palvelevista on toki naisia, mutta heille on kuitenkin tarjolla uraputki, jota suomalainen vasemmisto ei kykene edes tarjoamaan. Unit 8200:n epäillään kehittäneen mm. Stuxnet-viruksen, joka aiheutti pahaa tuhoa Iranin ydinaseohjelmalle.

Kuten Israelin entinen pääministeri Golda Meir totesi, Mooses johdatti 40 vuoden jälkeen Israelin siihen ainoaan paikkaan Lähi-idässä, jossa ei ole öljyä.

8 kommenttia:

DuPont kirjoitti...

Öljyn puute saattoi lopulta olla siunaus, koska vaihtoehtoisia tienaamismalleja ja energianlähteitä oli pakko kehittää. Ei taida Israel sitä öljyä enää niin paljon tarvitakaan.

Nythän tosin maasta on löytynyt liuskeöljyesiintymiä sekä merialueilta maakaasua.

Kari kirjoitti...

Katselin tässä juuri Du Pont Pro:n käyttöohjeita. :)

Kyllä Israel pärjää, vaikka arabien öljy onkin ollut juuri se maailmaa mädättävä elementti, josta salaliittoteoreetikot Israelia syyttävät.

Anonyymi kirjoitti...

Israel ehti öljyn puutteen aikana etsiä vaihtoehtoisia tulonlähteitä ja energianlähteitä. Nyt kun se on löytänyt öljyä ja kaasua, ne ovat sille lisätuloja ja lisäenergiaa. Se saa kaiken haluamansa öljyn ja kaasun noista esiintymistä. Se voi myydä

Kun Israelilla on öljy- ja kaasuesiintymiä rannikon edustalla ja maaperässä, sen ei enää tarvitse ostaa niitä ulkomailta. Israelia ei voi enää kiristää öljyllä eikä kaasulla.

Ählämit uhoavat että aikovat hyökätä öljy- ja kaasukentille. Hizbollah on uhannut hyökätä rannikon edustalla oleville porauslautoille. Hizbollahin mielestä esiintymät kuuluvat islamille ja sen vuoksi juutalaisten ei pidä saada hyödyntää niitä.

Israel aikoo panostaa öljy- ja kaasukenttien turvaamiseen maalla ja merellä. Merialueella olevien esiintymien turvaaminen edellyttää lisäpanostuksia merivoimien kalustoon. Ählämit voivat ampua maalta lähteviä ohjuksia ja raketteja porauslauttoja kohti. Sitten ne voivat yrittää sabotaasia sukeltamalla ja kiinnittämällä räjähteitä porauslauttojen rakenteisiin. Helpointa olisi kai torjua laivalla tai veneellä tehtävä hyökkäysyritys tai itsemurhaiskun yritys. Jos hyökkäys tehdään lentokoneella tai helikopterilla, tarvitaan niiden torjuntaan sopivaa aseistusta. Pitäisi kai olla koptereita ja hävittäjiä hälytysvalmiudessa. Kopterin saa mahtumaan porauslautalle.

DuPont kirjoitti...

Niin, nuo itäisen Välimeren kaasuesiintymäthän ulottuvat Israelin lisäksi Egyptin, Gazan, Libanonin ja Syyrian rannikkoalueille. Jotenkin en yhtään ihmettelisi, että arabeille näiden esiintymien hyödyntäminen jää toiseksi, pääasia on estää juutalaisia hyödyntämästä niitä.

Jos arabille ja juutalaiselle annetaan yhteinen omenapuu, arabi kaataa sen, jotta juutalainen ei saisi omenoita.

Kari kirjoitti...

Turkki onkin jo vihjaillut, että esiintymät vanhoilla Ottomaanien alueilla oikeastaan kuuluvatkin heille.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Loysin pailallista olutta. Piti kiertaa Massada ja kellua. Pohjoisessa Genesaretilla ja Haifa.

korpisoturi kirjoitti...

Israelilaiset ovat kehittäneet esim. kastelujärjestelmän jossa kasvinjuuressa maassa on pieni letku josta tirskahtaa vettä harvakseltaan. Ei haihdu kosteus.

Ählämejä vituttaa kun iipot ovat panneet erämaan tuottamaan hedelmiä.

Kumitonttu kirjoitti...

DuPont, öljyesiintymät ovat tosiaan olleet kirous arabimaille, mutta syynä on tietty islam eikä öljy itsessään. Arabeja tuskin voi syyttää tyhmiksi, mutta ei heillä ole mikään onni käynyt kun miettii minkälaisen sopan ovat itselleen keitelleet.

Kari, Israel taitaa tulla jo niinkin aikaisin energiaomavaraiseksi kuin 2020 jos en muista väärin. Härmässä estetään kaikin tavoin moinen tavoite ja hymyssä suin ostetaan venäläistä energiaa.

Vieras, Hizbollah on vahvistunut kovasti. Enpä ihmettelisi jos seuraava sota käydään taas Libanonissa. Muuten ei voi kuin ihmetellä muslimien ihmisvihaa, kuten DuPontin hyvä esimerkki omenapuusta kuvaa.

Korpisoturi, joo niillä on kaikenlaista kehittynyttä toimintaa maataloudessa. Harva tulee ajatelleeksi, että siinäkin touhussa voi olla hi-techiä.