keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Paskasakki riehui torilla

Katsokaapa tämä pari minuuttinen kooste Helsingissä järjestetystä mielenosoituksesta rasismia vastaan. Kansanedustaja, turkkilainen Ozan Yanar kiihottuu kuin Hitler yllyttäessään joukkohurmoksessa elävää yleisöä, jonka mylvintää tulee lietsomaan lisää koomikko Ali Jahangiri. Turkkila sopertelee kuin haavoitettu eläin. Jos Immonen käytti sanoja taistelu ja kanssasoturi, nämä osallistujat tuovat mieleen jonkinlaisen härmäläisen vastineen palestiinalaisten intifadalle.

Persunuorten pj Sebastian Tynkkynen kirjoittelee blogissaan myös tuosta tapahtumasta. Lainaan blogista tämän alla olevan valokuvan, joka hienosti tiivistää kaiken oleellisen.


Kuvan kristinuskon kieltävä logo on helppoa pukea päälle, mutta Immosen puhe - ilman visuaalisia viestejä - islamia vastaan sai aikaan joukkopsykoosin, joka muistuttaa hurmoshenkisyydessään 70-luvun vappumarrseja. Sosialismista on tullut uusi standardi, uusi elämäntapa, jonka arvostelusta on tehty inkvisitiota muistuttava näytelmä. Hitler, Stalin ja kumppanit katselisivat haltioituneina, kuinka kansakunnan pohjimmainen aines saadaan kiihotettua väkivaltaiseen transsiin.

22 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Ei vittu. Alkaa olla viimeiset hetket suksia vittuun täältä hullujenhuoneesta.

Oinomaos kirjoitti...

Ali Jahangiriin verrattuna tämä Turkin kosto muinoin käydyille turkkilaissodille, Ozan Yanar, on pelkkä mitättömyys josta kukaan ei tietäisi yhtään mitään ilman aivopestyjä cityvirheitä. Tiedän Alin, on oikeasti älykäs tyyppi, semmoinen pohjimmiltaan hyväntahtoinen keppostelija eli ei missään tapauksessa mikään anarkomarko.

Kaapuun pukeutuneesta pelkän kuvan perusteella en osaa sanoa mitään varmaa. Onhan se mahdollista, että kyseessä saattaa olla Bad Religion -bändin fani, mutta tuon tilaisuuden luonne huomioonottaen väitän, että tuon mahdollisuuden todennäköisyys on häviävän pieni.

Matias Turkkilalle pisteet ja hatunnosto siitä, että uskalsi mennä tuonne "kivitettäväksi".

Pantalone kirjoitti...

Minä näin tämän koosteen aivan toisin, kuin sinä. Minusta M.Turkkila oli lähinnä huvittunut. Turkkila ei myöskään soperrellut, vaan puhui ja artikuloi aivan selkeästi. Hiemän ärtyneen oloiisesti tosin. Mitään massamylvintää en myöskään nähnyt tai kuullut, vaan ihan sitä normiälämölöä jonka aiheutti jokin yksittäinen sakki. Ozan Yanar ei minusta näyttänyt lainkaan hurmioituneelta, vaan pikemminkin itkuiselta. Näin me tämän asian näimme aivan eri tavoin.
Minusta tämä monikulttuurisuuteen kriittisesti suhtautumista vastustava ilmaiskonsertti ei kyllä täyttänyt millään tavoin suuren kansanjuhlan tai spontaanin mielenilmauksen tunnusmerkistöä. Enemmänkin ihmetytti, mikseivät järjestäjät keksineet jakaa ilmaisia ämäpäreitä osanottajamäärän kasvattamiseksi?
Se tosin tässä herättää ihmetystä, kuinka tätä on markkinoitu muka spontaanina kansanriveistä lähteneenä mielenilmauksena, vaikka on päivänselvää, että tapahtumaa on suunniteltu kuukausia:
Varattu kansalaispuisto, hankittu esiintymislavat, pa-laitteet, valoshowt, sovittu esiintyjien keikkapalkkiot, logistiikat jne jne. Mitä kaikkea nyt ikinä pitääkään ottaa huomioon ja sopia massatapahtumia järjestettäessä. Joku tapahtuma promoottori varmaan osaisi kertoa millainen työmäärä tuollaiseen tapahtumaan sisältyy.

Pekka kirjoitti...

Harmi kun tuosta koosteesta oli jätetty Eva Biaudet pois. Katsoin suorana vain pienen pätkän tapahtumasta, mutta siinä jostain aikakapselista kaivetun Evan esiintyminen oli ehdoton helmi. Termiä "vihapuhe" käytettiin pitkästä aikaa, ja kuulimme, kuinka Immosen kaltaiset tyypit "pitää torjua ja eristää päätöksenteosta" ja että hänen kohutekstinsä kaltaiset "eivät ole sananvapauden käyttämistä, vaan väärinkäyttöä".

Sitten oli joku äijä, joka jyrisi hyvin painokkaaseen sävyyn, että sananvapauteen kuuluu myös vastuu. Vähän jäi epäselväksi, millä tavalla Immosen teksti oli vastuuton, mutta kumminkin.

Välillä sitä luulee, että jotain edistystä tapahtuisi, mutta sitten näytetään, miten paljon porukkaa vieläkin saadaan mukaan tuollaiseen vanhoja toistelevaan joukkohurmokseen. Täytyy vain toivoa, että tässä käy kuin Haaviston pressakampanjassa: jumalattomat bileet, mutta siihen se sitten jääkin.

TapsaK kirjoitti...

Ylen kiintiösomppu Husu Hussein pääsi taas kertomaan jossain Ylen ajankohtaisohjelmassa kuinka hän on joutunut kokemaan rasismia. Hänen oma rasismimsa on vain parempaa kuin meidän muiden. Äskettäisten eduskuntavaalien ohessa Husu päästeli aivopierujaan juutalaisesta kansasta siihen malliin että asiasta kyseltiin jopa kepun puoluejohdolta. Kepun sokeudesta huolimatta kansalaiset eivät valinneet Husua eduskuntaan, mistä kiitos.

Naali Valoisa kirjoitti...

Oinomaos: todennäköisyys BR-fanille on mielestäni todella suuri. Logo on yksi yhteen: https://goo.gl/02yuej (Googlen kuvahaun tulokset)

Oinomaos kirjoitti...

Pantalone: olet oikeassa, ei onnistu ihan muutamassa viikossakaan tuon suuruusluokan kekkereiden järjestäminen. Paperisota ottaa oman aikansa, erilaisia sääntöjä ja vaatimuksia on "ziljoona".

Naali Valoisa: olkaamme samaa mieltä siitä, että voimme olla tästä asiasta eri mieltä.

Kumitonttu kirjoitti...

Juha, näin on. Mihin mennään - missä olisi eri lailla?

Oinomaos, olipa logo mistä vaan, se kyl kuvaa touhua. Turkkilalle en nostaisi hattua. Hänhän "irtisanoutui" Ollin kirjoituksesta.

Pantalone, alkuviikosta ei bändeillä ole kovasti vientiä. En usko että nopealla aikataululla ei saisi artisteja kasaan.

Pekka, tuo vapaus ja vastuu kyl ärsyttää. Vastuu tuo valtaa ja vapaus liittyy velvollisuuteen.

TapsaK, Husu Hussein on muslimina antisemiitti vimpan päälle, eihän siitä ole mitään epäilystä. Ei mikään älyn jättiläinen.

Naali, eipä sillä väliä kuten todettua.

Oinomaos, paperisodasta en tiedä, mutta bändit ja vermeet saa kasaan alkuviikosta helposti.

Euvostotaivas kirjoitti...

Nyt on sitten raahattu ex-presidentti Mahtisaari lausumaan, kuinka järkyttynyt hänkin on. Ukko julistaa olevansa maailmankansalainen ja höpöttää vanhaa tarua työvoimapulasta niin kuin ei eläisi tällä automatisoituvalla planeetalla tai maassa, jossa on 500 000 työtöntä, osa jo osansa perinyt. Huh-huh.

Mahtisaari elääkin omassa kuplassaan kupaten eri teitä rahaa diplomatiabisnekseensä takataskussa toki ex-presidentin edut. Voipi siinä sitten hourailla maailmankansalaisuudesta niin kuin nyt mamma ja pappa Iisalmen takaa eläisi samassa todellisuudessa.

Kokonaisuudessaan karvevaali Helsingstanissa on ilmeisesti ollut suorastaan järkyttävä. Saisivatpa euron kansaa kurittavat seuraamukset, eurotukipaketit tai vanhusten surkea, usein epäinhimillinen kohtelu edes 10 000 ihmistä marssimaan! Käsitteet
tyypeillä ovat surutta sekaisin lätkäistäessä esim kansainväliset kontaktit ja tolkuttoman vastuuton maahanmuuttopolitiikka samaan pakettiin.

Niin kuin joku eräällä keskustelupalstalla totesikin, nyt ei ole kyse kivoista etnomusiikkihipoista tai vaihto-oppilasvuosista. Valtakulttuuri on tähän asti määrittänyt lainsäädännön tavoitteet ja hengen. Monet suvakeista ovat varmasti olleet ajamassa uskonnon erottamista valtiosta, mutta tulijoiden kulttuurissa nimenomaan ajetaan uskomus edellä lainsäädäntöä. Jos tarvitaan erillisiä uimahallivuoroja eikä suvivirttäkään saisi veisata keväisin, se on juuri tuota kulttuurien yhteentörmäystä, josta vapaata Suomea ei siis saisi poliitikko avoimesti ajaa?

Monet itsensä pöyristykseen kiihottaneet tulevat kyllä ennen pitää järkyttymään. Ei heitä kyllä jaksa silloin kohta enää sääliäkään...

Naali Valoisa kirjoitti...

Oinomaos: jäi nyt vaivaamaan, kun et usko. :D Tuolta saa saman hupparin, kuin kuvan konserttikävijällä:

https://www.backstreetmerch.com/artist/bad-religion/zipped-hoodies/cross-buster-zip-hood

Ja jos pelkkä kristinusko ei riitä, löytyy myös kristinusko-ortodoksi-juutalaisuus-islam-versio:

http://kingsroadmerch.com/bad-religion/view/?id=7099&cid=244

Tikkablog kirjoitti...

Kyllä nämä ovat jollain tapaa lopun aikoja. Ruotsin tyyli on kai täälläkin katsottava loppuun.

Jonkinlainen pakosuunnitelma on suositeltava olla olemassa itse kullakin; Helsingstan ei ole kovin houkutteleva asuinpaikka.

Kumitonttu kirjoitti...

Euvosto, Mahtisaari on aika epeli. Puolueen poika. Analyysisi on suorastaan hykerryttävä ... maailmankansalaisuus ... Ryhmy ja Romppainen tulee mieleen.

Naali, mitä väliä. Olkoon bändin logo tai ei, se kuvastaa samaa asiaa. Jos joku pitää parvekkeella cheguevara-logoa, niin sitten pitää. Ihan sama tän kanssa.

Tikka, joo... Mikäs pakosuunnitelma keksitään? Kauas on pitkä matka. Ei millään viittis antaa periksi, mutta ehkä se on viisaampi joka niin tekee. Ayn Randin Atlas shrugged.

Anonyymi kirjoitti...

Viro, Unkari, Islanti, Mongolia, Kiina, Japani, Israel, Armenia, Australia, Uusi Seelanti. Mitä Kumis arvelisi jos noihin menisi? Vanhemmat vierailevat syksyllä Armeniassa. Pitäiskö lähettää Kumikselta terveiset että voisko sinne asettua?

Unknown kirjoitti...

Syytän toimittajia, mediaa. Siitähän tämä lähtee.

Varmaan joku toimittaja lukenut Olli Immosen facebook-tiliä.
Ja siitäpä tulee hyvä uutinen.

Tomittajat myös osaavat myös venyttää juttua kyllästymiseen asti,
tässä mennyt yli kolme päivää jankatessa. Siitä ovat muut saaneet kertoa mielipiteensä.

Vuosia sitten luin uutisen joka jäi muistiin.
Toimittajien suosikkipuolue olisi vihreät.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/83045-joukkoharha-perussuomalaiset-julkaisi-selvityksen-toimittajista


Vaikka Ollin äänestäjänä en etes lukenut sitä Facobook viestiä niin,
en siltikään uskonut uuteen Anders Breivik.

http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_olli_immonen_rikkoo_hiljaisuuden/8190077

http://yle.fi/uutiset/smpn_entinen_puheenjohtaja_vertaa_immosen_tekstia_breivikin_manifestiin/8182242

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, eipä noista mikään kauheasti houkuttele, Islanti eniten.

Hannu, toki vihreät penaalit ovat kaustin takana, mutta kyse on enemmästäkin. Koko yhteiskuntamme on muuttunut valtavaksi curley-ilmiöksi (klientilismi kuten Kari sanoisi), jossa valtiosta riippuvaisten määrää tarkoituksellisesti kasvatetaan. Se antaa mahdollisuuden totalitarismiin, kun voidaan kontrolloida vastikkeen saajia. Se passivoi ja lopulta muuttaa ihmiset pelokkaiksi.

Tuon konsertin yleisö on varmasti huomattavan isolta osin riippuvaisia julkisen sektorin tulonsiirroista. Heitä pelottaa ajatus, että jostain syystä ne loppuisivat. Ensin laittomasti maassa olevilta, sitten muilta kuin suomalaisilta ja lopuksi kaikilta paitsi sairailta ja vanhuksilta. Se ei käy heille.

Kari kirjoitti...

Huvittavaa tuo Tuomiojan, Ahtisaaren ja Rinteen muiden natsittelu ja rasismista syyttely, sillä he itse ovat antisemiittejä ja aatteellisesti hyvin lähellä natseja, kuten multikulturistit yleensäkin. Puhumattakaan heidän kannattamistaan islamofasisteista.

Sosialidemokratia ja kansallissosialismi ovat sisaraatteita, joita erottaa lähinnä vain nationalismi/internationalismi-kysymys.

Tämän immoskaustinkin aikana sadat ovat raiskattu, tai menettäneet henkensä islamin, sosialismin ja multikulturalismin kynsissä, mutta tietääkseni ei kukaan "islamofobian", tai multikulturalismin ja maahanmuuton vastustajien toimesta.

Multikulturalismi onkin vain moraalisesti mätien ihmisten poliittinen keino saavuttaa islamofasistinen monokulttuuri ja ryöstää laillisilta ihmisiltä heidän omaisuutensa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari asettaa hienosti Immos-kaustin oikeisiin mittasuhteisiin. Kyse on suomalaisesta vastineesta intifadalle. Tuolla Meillä on unelma -mielenosoituksen Facebook-sivuilla huudeltiinkin jo Allahia ja heiluteltiin Palestiina-lippua. Sellaista "suvaitsevaisuutta.

Tikkablog kirjoitti...

Viroon lähetin yhden työhakemuksen, mutta eipä poikinut töitä se.
Toki joku englannin kielinen maa sais olla mieluummin.

Meikäläinen osallistuu seuraavaan Jenkkilän Green Card -arvontaan satavarmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu, mikä vika on Virossa, Australiassa tai Israelissa? Tuosta listasta unohtui USA ja Kanada.

TapsaK kirjoitti...

Kävin tuolla facebook-sivulla lisäämässä kommentin palestiina-lipun heiluttamisesta. Kyseenalaistin heidän rasisminvastaisuutensa ja rauhantahtoisuutensa ja kuinka kävikään: henkilö nimeltä Sadek Elwan vastasi kommenttiini että palestiinalaisia vastassa on maailman rasistisin hallitus. Enpä ehtinyt heittää lisäkommenttia kun olin jo bannattu keskustelun ulkopuolelle ja koko aihe katosi näkymästä.
Että sellaista suvaitsevaisuutta tällä kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ne ählämit on keksinyt tuon rasistiksi syyttelyn ja muun kommareille tyypillisen kielenkäytön? Kommarit on varmaan opettanu.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, ei niissä varmaan mitään vikaa ole, mutta ei vain iske ajatus esimerkiksi Australiaan muuttamisesta. Ei kommarit ole opettanut vaan molemmat aatteet ovat luonteeltaan sellaisia.

TapsaK, hehhehhee... ai ristus sentään. Yritys hyvä 10.