perjantai 20. helmikuuta 2015

Yksittäistapaus Itäkeskuksessa

Keskustelin lapsuudenystäväni kanssa monen vuoden tauon jälkeen tavattuamme sattumalta lähikaupassani. Hän kertoi poikansa, joka harrastaa painonnostoa, olleen Itäkeskuksessa tyttöystävänsä kanssa viime viikonloppuna. Poistuessaan autollaan nuoripari oli kohdannut alakerran parkkihallissa yksisuuntaista ajoväylää vastasuuntaan ajaneen auton. Poika oli näyttänyt keskisormea, mikä oli saanut auton tekemään kovan peruutuksen poikittain käytävälle pojan eteen.

Peruuttaneesta autosta nousi "arabin näköinen" nuorukainen (TM), joka läheni agressiivisesti pojan autoa. Fyysistä väkivaltaa pelkäämätön poika nousi autosta ulos, jolloin arabi alkoi uhitella raiskaavansa autossa istuvan tytön ja sen jälkeen tappavansa molemmat. Poika kysyi rauhallisesti, että kutsutaanko poliisi, mutta arabi ilmoitti että hänellä on rekisterinumero muistissa, joten poliisia on turha kutsua ja ajoi pois. Tyttö oli itkenyt ja otti uhkauksen tosissaan.

28 kommenttia:

Historix kirjoitti...

Tässä uunituore rikastumiskokemus äskeiseltä (30 min sitten) päättyneeltä ruokatauolta: menimme kaverini kanssa ruokapaikasta kadunvarteen pysäköityyn autoomme, olimme juuri avaamassa sen ovia kun meidän edessämme vapaana olleeseen pysäköintiruutuun tuli vanha Opel Vectra.

Autosta purkautui kaksi afrikkalaista nuorukaista (varsin iäkkään oloista tosin). He kävivät ensin perässämme olleen autokunnan luona ja tulivat sitten meidän autollemme. Toinen nuorokaisista piti kuljettajan ovea autostamme auki ja alkoi vaatia kuskilta (kaveriltani) kahta euroa heidän pysäköintimaksunsa maksamiseksi. Menimme sisälle autoomme, riuhtaisimme oven kiinni ja lähdimme paikalta.

Tätäkö me oikeasti tarvitsemme? Tässäkö on Suomen nykypäivä ja varsinkin sen tulevaisuus?

Professori kirjoitti...

Ikäviä kertomuksia molemmat. Vaikka en ole ollut näkemässä tapauksia pidän siitä huolimatta molempia kertomuksia oikeasti tapahtuneista sattumuksista.

Mutta ongelma en olekaan minä, vaan ne jotka haluavat muuttaa Suomen monikulttuuriseksi etnohelvetiksi. Kuinka heidät saisi uskomaan?

Kumitonttu kirjoitti...

Kommentteihin voivat muutkin kirjoitella omia kokemuksiaan, mikäli ovat sellaiseen joutuneet ja jaksavat/viitsivät siitä kertoa.

Omakohtaisesti muistan sellaisen tapauksen, kun 25 vuotta sitten silloisen tyttöystävän kanssa palattiin baarista kotiin poiketen hiukopalalle kebab-pitseriaan. Vierailu jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi, kun karvakoura alkoi opettaa minua, ettei tuohon aikaan aamuyöstä ole naisten soveliasta liikkua pois kotoa. Tuolloin viha oli vielä nuorta, joten pidin sitä yksittäistapauksena.

Historix kirjoitti...

Edellä kertomani ruokataukosattumus oli minulle toinen mainittavampi kulttuurinen rikastus vajaan vuoden sisällä. Huhtikuussa 2014 olin työmatkalla Tampereella. Oli perjantai ja työpäivän päätteeksi lähdin kolmen jälkeen kävelemään kohti rautatieasemaa. Ehdittyäni Sorinmäen kohdalle, jossa tie menee poliisilaitoksen kahden rakennuksen välistä, vastaani tuli isokokoinen rikastava, jälleen Afrikasta peräisin oleva ja tällä kertaa nuori nuorukainen.

Ongelma oli siinä, että hän käveli jalkakäytävällä suoraan minua kohti ilman aikomustakaan ohittaa minua omalla puolellaan kävelytietä. Kun olimme kohdakkain hän sihahti minulle omalla kielellään jotain kiroukseksi tulkittavaa ja Suomen nykyisten lakien mukaan jouduin väistämään, etten paljastuisi R-ihmiseksi - tiedättehän ellen peräti N/F -alkuiseksi. Rikastuksen olen jo tottunut kohtaamaan Helsingissä, mutta onpa ollut yllätys, että myös Sisä-Suomen pikku- ja vähän isommatkin kaupungit ovat jo onnesta osallisia ja kohta siitä sekaisin.

Kerroin tämänpäiväisestä ruokataukosattumuksesta iltapäivän kahveilla työkavereilleni. Reaktio siihen oli perin tavallinen nykypäivän Suomessa: he eivät halunneet ottaa siihen mitään kantaa, syntyi pelkurimainen hiljaisuus. Tuntui kuin he olisivat kohdanneet 1930-l. Neuvostoliitossa kansanvihollisen tai 1970-l. Suomessa neuvostovastaisen henkilön. Sattumuksesta keskustelun sijaan he siirsivät aiheen sujuvasti jääkiekkoon. Niinpä, urheilu onkin sopiva ja turvallinen näennäiskeskustelunaihe, kun oma rohkeus ja selkäranka ei enää riitä kohtaamaan todellisuutta! Toki on ymmärrettävä heitä, ryhmäpaine on ihmistä sitova suuri ja välillä ikävän tuhoisa voima. Silti ihmettelen, eivätkö he osaa tai ymmärrä olla huolissaan edes lapsiensa tulevaisuudesta?

Kari kirjoitti...

Pannaan nyt pikkaisen perjantai-ilta kevennystä. :)

Tehtiin vaimon kanssa 70-luvun lopussa bussilla häämatka ja samalla tutustumisretki kaverin vankilaan Persian Mashhadissa Turkin, Persian, Afghanistanin Khyber Solan ja Pakistanin kautta Intiaan sekä takaisin. Iranissa sattui olemaan vallankumous ja Afghanistanissa sisällisota ja Intialla ja Pakistanilla muuten vaan jotain hampaan kolossa siihen aikaan.
Läheltä piti tilanteita ja kulttuurien kohtaamisia riitti. Afghanistanissa viranomaiset hyväksyivät vaimon mukaan minulle kuuluvana matkatavarana kun häneltä puuttui joitakin papereita. Pääasia, että matkustajalta, eli minulta ne löytyivät!
Täpärin tilanne oli Araratilla kun Delhistä löytynyt suomalainen yhden auton yhtiön bussikuskimme Tarmo löi raiskausta yrittäneen hotellin portierin toisen kerroksen ikkunan läpi pihalle ja koko kaupunki päätti lynkata meidät vääräuskoiset. Pääsimme vaimon kanssa karkuun bussin katolla.

Erikoinen tapaus sattui kerran Saddamin Irakissa kun muutaman vangin kuljetus liftasi pikkubussiini, upseerin pitäessä matkarahat.
Draama alkoi kun koko porukka karkasi jossain Samarran tienoilla Tigrisin kolmimetriseen kaislikkoon. Paljon juoksemisen, painimisen, huutamisen, kaverien valeteloitusten ja aseilla hakkaamisen jälkeen kaikki saatiin taas vertavuotavina kahleisiin ja matka jatkui alakuloisen arabialaisen laulun säestyksellä.Kumitonttu kirjoitti...

työmatkalla Tampereella. Oli perjantai ja työpäivän päätteeksi lähdin kolmen jälkeen kävelemään kohti rautatieasemaa. Ehdittyäni Sorinmäen kohdalle, jossa tie menee poliisilaitoksen kahden rakennuksen välistä

Kävin itse kyseisessä laitoksessa puhaltamassa jokunen viikko sitten. Paikalle oli saapunut joku musta tekemään englanniksi rikosilmoitusta autoonsa tulleesta naarmusta. Päivystäjä soitti jollekin poliisille sanoen "täällä joku haluaa tehdä ilmoituksen autoonsa tuullesta naarmusta sillä aikaa kun oli lomalla Afrikassa". Nauratti ääneen, jolloin afrikkalainen katsoi minua mutta kun ei tajunnnut mille nauroin, niin tyytyi vain tuijottamaan vihaisesti.

Kari, tuollaistahan se on siellä aina ollut. Me oltiin Syyriassa 80-luvun alussa, kun paikalliset kivittivät yhden ruotsalaisen kuoliaaksi laittaessaan käytäntöön rangaistuksen jonkun paikallisen yliajosta. Tuskin nousi edes julkisuuteen koko tapaus kun oli aikana ennen intternettiä. Oli siellä muitakin juttuja, mutta käydään niitä joskus privana läpi.

Oinomaos kirjoitti...

Minulla on Suomen ulkopuolella tapaamistani muslimeista pääosin positiivisia kokemuksia. Yhdellä reissulla joku musliminainen heitti isolla kivellä taksia, jossa olin matkustajana ja vihaisesti huitoi perään kun taksikuski ei tuohon huomionosoitukseen mitenkään reagoinut.

Joissain arabimaissa olen liikenteessä joutunut keskisormea näyttämään, sen verran hulluja ja tolloja kuskeja olen nähnyt.

Suomessa asuvista somaleista en pysty kertomaan yhtään positiivista asiaa, kokemuksia on ainakin viideltätoista vuodelta. Metelöivää, häiriköivää, kaikin puolin ei-toivottua ainesta täällä.

Historix kirjoitti...

Karille sen verran, että ei tässä nykyisin ole enää aikaa eikä juuri varaa kevennyksille. Mieti hei vähän, missä tilanteessa me olemme nykyisin. Kommenttisi vei keskustelua pois keskustelun pääaiheesta, eli siitä mitä meille nykyisin kuuluu täällä Suomessa ja miten me siihen uskallamme enää suhtautua.

Kari kirjoitti...

:) Kaikesta päättäen sinunkin kannattaisi vähän keventää. Elämä käy kovin raskaaksi, jos joutuu koko ajan pingottamaan vastaantulijoita...

Jaassu kirjoitti...

Tuollaisissa tapauksissa pitäisi aina tehdä rikosilmoitus ja ottaa auton rekisterinumero talteen.

Kumitonttu kirjoitti...

Rikosilmoitus on hyvä tehdä, mutta se myös vie taistelun pidemmälle, eikä asian kulku sen jälkeen enää ole omissa käsissä. Mutta jos länsimaiset alkavat pelätä sitä, olemme hävinneet tämän. Romahtavan valtion tunnusmerkki on, että ihmiset eivät luota viranomaisten kykyyn turvata heidän koskemattomuutensa.

Historix kirjoitti...

Karille:

Itse asiassa Karin viimeisin kommentti kertoo joko siitä, ettei hän oikein ymmärrä mistä tässä keskustelussa on kyse tai sitten vähättelevä iva on yritys torjua sinänsä epämiellyttävä asia mielestä.

Olen tallannut Suomen katuja yli 50 vuotta, eikä viime aikoja lukuun ottamatta muista kulkijoista ole ollut juurikaan harmia. Ajat muuttuvat kun kehitys kehittyy. Pingottivatko Helsingissä pahoinpidellyt ja ryöstetyt suomalaisnuoret vastaantulijoita? Voi olla että oppivat kokemuksistaan uusia asioita. Ehkä Karillekin on odottamassa kohtaamista oma "vastaantulija", sittenhän sen tilanteen saa iholleen ja näkökulma muuttuu - sitä niin sanotusti rikastuu.

Enoch Powell totesi jo 1960-luvun lopulla, että maahanmuuton seuraus kantaväestölle on kasvava huoli ja epävarmuus yhteiskunnan muuttuessa heille vieraaksi ja vihamieliseksi. Häntä pidettiin omana aikanaan fasistina ja natsina, joita vastaan Powell oli ollut taistelemassa toisessa maailmansodassa. Syytökset eivät tietenkään poistaneet Powellin huomioimien ilmiöiden olomassaoloa. Päin vastoin; kulunut aika on vahvistanut hänen olleen oikeassa.

"But while, to the immigrant, entry to this country was admission to privileges and opportunities eagerly sought, the impact upon the existing population was very different. For reasons which they could not comprehend, and in pursuance of a decision by default, on which they were never consulted, they found themselves made strangers in their own country."

"They now learn that a one-way privilege is to be established by act of parliament; a law which cannot, and is not intended to, operate to protect them."


Otteita Enoch Powellin Rivers of Blood -puheesta, 1968

http://www.telegraph.co.uk/comment/3643823/Enoch-Powells-Rivers-of-Blood-speech.html

Kumitonttu kirjoitti...

En nyt tarkkaan ymmärrä, mikä Karin ajatuksissa nyppii Historixia. Karihan ei suinkaan kannata massamuuttoa kehitysmaista tänne eikä varsinkaan islamilaisista. Käsittääkseni olemme kaikki tästä asiasta herttaisen yhdenmielisiä.

Historix kirjoitti...

Hyvä, jos näin on, taisin sitten tulkita Karin kommenttia väärin. Olen vain kyllästynyt keskusteluissa usein esiintyvään vähättelyyn, vihjailuihin ja aiheen kiertämiseen. Tuo Sorinmäen kokemus oli erittäin epämiellyttävä ja sai siihen asti enemmän tai vähemmän teoreettisena käsitellyt asiat itselleni konkretisoitumaan. Eikä eilenkään kohtaaminen tunnelmaa nostanut. Kaupungissani (ei kuitenkaan Helsinki) on parhaillaan menossa melkoinen asukkaiden värinvaihto ja sille kun ei voida mitään. Meille näyttää käyvän kuten Powell esitti.

Kari kirjoitti...

Itse olen ollut tuosta Powellin puheesta ja hänen kanssaan toista mieltä. Kyllä kansalta on kysytty haluavatko he massamaahanmuuttoa ja erityisesti islamilaista. He ovat halunneet sitä viiden vuoden välein antamalla mandaatin sitä tukeville puolueille. Näytelmä toistuu ensi toukokuussa.

Tikkablog kirjoitti...

Vaikka miten mietin, niin mulla ei ole sellaista omakohtaista rikastuskokemusta Suomesta, että se menisi ns. henkilökohtaiselle tasolle.

Vaikka olen asunut täällä Suvaitsevaisuuden Ytimessä jo melkein rikastuskulttuuristamisen alkamisen alusta asti niin enemmän se on aina ollut sellaista yleistä epämiellyttävyyttä katukuvan muuttumisesta. Mölyävät somput (en tajua sitä, että kaupassa huudetaan 20 metrin päähän kaverille) tai nätisti sanottuna voimakastuoksuiset säkitetyt naiset ovat ne arjen yleisimmät ilmiöt. Lähi-Itäkeskuksessa muutos on itselleni selvimmin näkynyt. Ysärinä se oli ihan eri mesta. Nyt se on lähi-itäläinen basaari.

On tässä ulkomaitakin kierretty melkolailla mutta eipä ole sielläkään mainittavimpia rikastuksia sattunut.

Ainoastaan "Epyktistä" ja Turkista on jäänyt sellaiset kulttuurishokit, etten kumpaankaan toista kertaa vapaaehtoisesti matkusta. Jordania oli OK mut olin silloin pikkupoika. Ei sen vakavampaa joo mutta se että käydään käsiksi ja "pyydetään" lähiputiikkiin teelle kädestä vetäen ei ole mun juttu. Kukin tyylillään, omilla tonteillaan. Ei kiitos tänne tota settiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Teknisesti on ehkä kysytty, mutta mitä virkaa on kysyä, jos äänestäjä ei tiedä aiheesta. Jos autokauppias olisi 20 vuotta sitten kysynyt, että haluatko auton joka pysäköi itse ruutuun, niin ostaja olisi kuvitellut myyjän olevan kännissä tai uskovan Ritari-Ässään.

Curley-ilmiö on jo niin pitkällä, että demokratia on halvaantunut. Päätös massamaahanmuutosta on tehty demokraattisen prosessin nimissä mutta todellisuudessa ohi kansanvaltaisen hallinnon.

Kumitonttu kirjoitti...

Tikka on siinä oikeassa, että eiväthän kaikki - edes suurin osa - suomalaiset ole voineet kokea väkivaltaista toimintaa tai uhkailua, koska silloinhan olisimme jo täydessä sodassa.

Historix kirjoitti...

Tuo kuvailemasi määrävuosittain tapahtuva näytelmä on valitettavan oikeaan osunut arvio.

Eilen ilmestyneen Suomen Sotilaan pääkirjoituksessa Jaakko Puuperä pohtii mainiosti:

"Siis ketä äänestää? Oikeasti kysymyksen kuuluisi kuulua mitä eikä ketä. Suomessa käytössä oleva vaalitapa nimittäin kerää äänet puolueelle ja jakaa ne eniten ääniä saaneille ehdokkaille...

Toisin sanoen, jos löytää puolueen listalta ehdokkaan, joka ajaa [asiaasi], niin hänen äänestämisensä menee helposti hukkaan, jos puolueen valtavirta on toinen...

Jos äänestysprosentit vain laskevat, kuuluu kysymys pian, mikä on tasavallan poliittisen johdon ja hallinnon legimiteetti. Onko sitä?... Ratkeaako kriisi enää uurnilla?"


Eipä tuohon paljoa ole lisättävää. Meillä Suomessa viime vaaleissa tuli nykymenolle aika vakuuttava mandaatti, mitä nyt Persut vähän jytkyilivät. Kaupungissani otettiin taannoin käyttöön positiivinen syrjintä kaupungin rekrytoinneissa, persut äänestivät kaupunginvaltuustossa käytännön puolesta.

Tikkablog kirjoitti...

Juu. Mä olen pyörinyt yli vuosikymmenen ajan tasaisesti myös Englannissa. Yks kaveri on englantilainen ja poliisi siellä. Tolkun mies vimosen päälle. Näistä muhamettilaiskuvioista on jonkin verran juteltu, kaveri on sentään eri tavalla etulinjassa siellä. Ei se koe muhamettilaisia mitenkään uhkana. Ok, se on yhden kaverin mielipide. Sen mitä mä olen sielä ollut ja matkaillut ympäriinsä, niin ei "ne" edes oikeastaan näy siellä. Lontoossa toki joo mut Lontoo on poikkeus joka mittarilla tällä pallolla.

Noi juttutuokiot ja omat kokemukset Briteistä on tuonu mulle enemmän sellasen huojentuneen olon mistä olen ehkä joskus kirjoittanutkin, että kyseessä musujen kohdalla on paskasakki, joka jyrää massalla ja pilaa asuinympäristönsä ja siirtyy sit seuraavaan kohteeseen, joka nyt on tietty Eurooppa. Ei ne Englannissakaan sen kummaisempaa ole saaneet aikaan kuin muutamat pommit onnistuivat tunaroimaan. Sanoisin, ettei sieläkään suurta yleisöä kiinnosta koko aihe. Se on ihan EVVK ja VMP. Tää on mun kokemus asiasta.

Tavallaan uhka on, jopa minun mielestä, jokseenkin suurenneltu Suomessa. paino sanallaan tavallaan.

Mut jos on valittava muhamettilaisuudelle Euroopassa on tai off niin se on Total Off. Sössikööt asiansa omilla tonteillaan ja omilla rahoillaan.

Viherhelsingin asukkaista jo noin 10 pinnaa lie musuja. Näkyyhän se katukuvassa, kyllä. Ja Itä-Pasilassa on jo meno ku paremmassakin Mekassa. Kävelen siitä rukoushuoneen ohi aika usein.... no en täytä Tontun blogia enempää. Hieno aihe, KT. Ansaitsee keskustelun jos toisenkin.

Kari kirjoitti...

Kerrottakoon nyt selvyyden vuoksi vielä, että esim Hommalta minut on bannattu liiallisen islam-vastaisuuden ja maahanmuuttopolitiikan todellisten ongelmien esiintuomisesta siihen aikaan kun muut siellä hihkuivat arabikevään ja demokratian puolesta...

Kulttuuririkastumisen vaikutusten alkeet opin teininä 60-luvulla Lontoon kaduilla samaan aikaan kun Powell puolueeineen aloitteli Britannian väestönvaihtotalkoita.

Rotuvihaa opettivat 70-luvun alussa minulle USA:n mustat Itä- ja Etelä Valtioiden slummeissa ja hispanot E-Amerikan satamakaupungeissa.

Mutta varsinaisen läpimurron tekivät vasta palestiinalaiset ja arabit Itä-Rannalla ja Kultaisen Puolikuun alueella 70-luvun loppupuoliskolla.

Vasta heiltä ja muutamalta toisen maailmansodan leireiltä selviytyneiltä tutuilta juutalaisilta sain täydellisen kuvan, mitä viha yhdistettynä ideologiaan voi saada aikaan.

Topalassu kirjoitti...

Olen kanssa harmitellut sitä, että niiden, jotka eivät asu esim. Helsingin, Turun tahi Tampereen rikastuneilla alueilla (Eli suurin osa suomalaisista )on niin helppo suvaita ja niin vaikea ymmärtää näitä rikastumistapauksia. :/

Kari kirjoitti...

KT: "Teknisesti on ehkä kysytty, mutta mitä virkaa on kysyä, jos äänestäjä ei tiedä aiheesta."

Niinpä. Samalla voi kysyä, että mitä järkeä on koko "demokratiassa", jossa kourallinen puolue-eliitin jäseniä vetelee linjat ja loppu laumasta hihkuu: "Mestari, Mestari, anna meille lisää samaa herkkua!", vaikka puolue-eliitilläkään ei ole harmainta aavistusta, mitä ympärillä tapahtuu.

Kumitonttu kirjoitti...

Historix, onko tuo kirjoitus netissä vai pelkällä paperiprintillä? Politiikassa tulisi palata tarvittaessa vaikka lippuäänestykseen, että puoluekuria saisi höllennettyä.

Tikka, ennen massamaahanmuuttoa, meillä oli kotimaisia ongelmia, eivätkä nekään pulmusia olleet. Eikä se antisosiaalinen jengi edelleenkään ole täältä kadonnut. Kuten toteat, politiikassa luodaan uhkakuvia ja sitten tarjoudutaan ratkomaan ne. Ilmaston lämpeneminen on ykkösjuttu, sitten ehkä Venäjä/NATO ja kolmantena SOTE-uudistus (kukapa haluaisi tulla hylätyksi vanhana).

Siihen nähden islamilaisen maahanmuuton pitäminen esillä eroaa noista muista, että me näimme Neuvostoliiton, me näemme nyt Libanonin, Israelin ja muut maat. Kukaan ei oikeasti tiedä, miten fossiilisiin polttoaineisiin, Venäjään tai vanhustenhoitoon tulisi suhtautua mahdollisten ongelmien ilmaantuessa, mutta tässä on konkreettinen tapaus.

Olen edelleen kanssasi samaa mieltä siitä, että juuri nyt Suomen suurin uhka ei edes ole islamisaatio vaan korruptoitunut hallinto. Meillä on jo naapurimaassa miljoona muslimia jotka pääsevät tänne heti halutessaan. Mikään mitä teemme maahanmuuttopolitiikassamme ei anna suojaa niin kauan kuin Ruotsista pääsee vapaasti Suomeen. Meidän korruptoitunut hallinto on jo hukannut kahdeksan vuotta Kokoomuksen johdolla - se on polttava ongelma juuri nyt. Jos saamme hyvän hallinnon, se osaa laittaa myös massamaahnmuuton kuriin.

Kari, sinulla on laaja kokemus eri maista ja siitä hatun arvoinen nosto. Hommaforum on jäänyt minulle hyvin etäiseksi. En arvostele siellä kommentoivia, mutta minusta myös se on hyvin poliittisesti korrekti, enkä koe tarvetta siellä käydä.

Topalassa, noinhan se juuri on. Kun joku asia on pienelle ryhmälle tärkeä eikä suuri enemmistö jaksa vastustaa sitä kustannusten pysyessä maltillisina, pienen ryhmän toive on helppo toteuttaa. Nyt olemme vielä tässä vaiheessa. Ruotsi ja Tanska ovat jo siirtyneet uudelle tasolle. Keskustelin pari vuotta sitten tanskalaisen kollegan kanssa, joka kertoi että hänen lapsensa eivät enää uskalla liikkua Köpiksessä viikonloppuiltaisin toisin kuin isänsä ikäluokka aikoinaan.

Kari, tämä on pienen puolueiden sisäpiirin valtaama maa. Curley-ilmiö täydessä vauhdissa.

Historix kirjoitti...

Suomen Sotilaan pääkirjoitukset tulevat viiveellä lehden nettisivuille http://www.suomensotilas.fi kohtaan lehti/pääkirjoitus.

Tätä uusinta siellä ei vielä näytä olevan. Pääkirjoitus sivuaa vaaleja maanpuolustuksen näkökulmasta, mutta sen periaatteet ovat hyvin yleispätevät.

Ruotsissa olevat muslimit ovat jo herättäneet huolta Norjassa ja Tanskassa, vaan mikähän on Suomen poliitikkojen kanta? Onko sitä edes? Kuten täällä joku sanoi olemme hukanneet monta arvokasta vuotta kokoomusidioottien kantaessa vastuuta.

Kari kirjoitti...

Juu, olen pitänyt tarkoituksella tiettyä poliittista puoluetta ja chatti-avaruutta esillä siksi, että ne mielletään maahanmuutto- tai islamvastaisiksi. Näinhän ei käytännössä juurikaan ole, vaan kannatus menee hukkaan, ellei peräti viholliselle.

Propagandistina olen joutunut monesti huomaamaan, että tässäkin hyvä on parhaan pahin vihollinen.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

No jo tuota olen miettinyt, että kun lapsesta hautaan saakkaa hyvinvointiyhteiskunta pitää huolta ja holhotaan - niin siihen kun tulee keskelle semmonen joka paskat nakkaa, miten sossunämmän ja lapatossun selkäranka notkuu...

Vaikka tämä Etelä Afrikka on ihan paska - tämä on vieläkin ainoa maa maailmassa, jossa saa ajaa kaljoissaan autolla ja poliisi auttaa kotia, eikä sakota eikä vie korttia. Mutta jos päissään ajat jonkun päällee, niin sitten kärsit ja persereikä verillä ja ruvella.

Täällä on oman itsenä herra - hyvässä ja pahassa.

EA:ssa on vieläkin 'jungle law' - oma vastuu, ei yhteiskunnan eikä toisten vastuu - vaikka Mahtisaari ja ANC ja kommunistit yrittää opettaa, että valkoisten ja juutalaisten syy - koska rassismi.

/////////

No joo, vanha ukko jo olen, mutta olisin vetänyt turpaan sieluni syvyyksistä sääliä ja armoa tuntematta. Siitä saattaa joutua vankilaan Suomessa, mutta EA:ssa saa itseänsä puolustaa kaikella voimalla.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Btw. Kari on mielenkiintoinen persoona ja näyttää olevan elänkokemustakin takana. Ja joka aisia jonka sanoo, on totta.

Mitenhä olisi pojat, jos ensikesänä heinäkuussa nähtäis Suomessa ja otettais 'perseet olalle'.