sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vaalikone 2014


Ylen vaalikoneen tulokset vastasivat odotuksiani. Eniten samoja vastauksia oli Peter Fryckmanin kanssa, seuraavaksi erinomainen bloggari Junes Lokka ja kolmantena Oula Lintula. Kaikki Muutos 2011-puolueesta.

Vähiten samoja valintoja kanssani olivat tehneet Maria Ohisalo, Johanna Sumuvuori ja Otso Kivekäs. Kaikki Vihreitä. Sen jälkeen listalla komeili inhokkini Heidi Hautala, Tarja Cronberg ja Outi Alanko-Kahiluoto. Kaikki Vihreitä. Väliin livahti yksi demari (Kaarin Taipale), jonka jälkeen lista jatkui Vihreillä: Ozan Yanar, Jyrki Kasvi ja Anni Sinnemäki. Sitten taas demari, kaksi Vihreää ja ensimmäinen kommari (Eila Aarnos). Ensimmäinen Sekoomuslainen oli sijalla 203 - Sirpa Pietikäinen. Jälleen yksi hyvä syy olla äänestämättä Sekoomusta, kun puolue ottaa listoilleen ehdokkaan, joka viihtyy kommareiden ja ekofascistien joukossa.

Neljänneksi - siis samaa mieltä olevana - oli töölöläinen, omalta listaltaan ehdokkaana oleva Kristiina Ilmarinen. Häntä varmaan äänestäisin, jos hänellä olisi mahdollisuus mennä läpi. Sen jälkeen tuli Persuja (sijalla 16 Sampo Terho), Muutos 2011 ja Itsenäisyyspuoleen ehdokkaita vuorotellen sijalle 19 asti, jolloin listalle nousi kepulainen (Antti Pakkanen - nevahööd). Sitten taas samaa rataa sijalle 25, jossa Carolina Nystén Sekoomuksesta ihastutti tyrmäävällä kauneudellaan. Sijalla 29 Jussi Halla-aho ja pian hänen perässään Tomi Lievemaa (SKP) sijalla 37!

Olen vilpittömästi sitä mieltä, että Muutos 2011 on suomalaisten kannalta paras valinta, mutta toisaalta olen kiitollinen Halla-aholle siitä, että hän antoi kasvot sille muutokselle (sic), joka käynnisti Jytkyn. Valitettavasti kuitenkin noin 80% äänestäjistä ei tajua omaa tai maansa etua vaan äänestää samat mulkut valtaan, jotka ovat maan ja maanosamme tuhosta vastuussa.

Pikaisen perehtymisen perusteella Suomesta valitaan 13 edustajaa. Sekoomuksesta läpi päässevät Stubb, Eija-Riitta Korhola ja Sirpa Pietikäinen. Kepusta Anneli Jäätteenmäki, Olli Rehn ja Hannu Takkula. Persuista valittaneen Halla-aho, Terho ja Maria Lohela. Demareista läpi pääsevät Liisa Jaakonsaari ja Ilkka Kantola. Vihreistä valitaan Heidi Hautala ja Vasemmistoliitto saa Annika Lapintien. Siinä se 13 taisi tullakin.

Suomi on vajonnut EU:n pohjalle. Talous on kuralla ja suomalaiset köyhtyvät. Yrityksiä voi syyttää huonosta menestyksestä melko pitkälle, mutta valtiovalta määrää osin yritysten toimintaedellytykset. Niitä on heikennetty järjestelmällisesti ylläpitämällä korporatismia, joka suosii suuryrityksiä ja vähentää kilpailua (ay-liikkeet ovat tosiasiassa kartelleja). Lisäksi Suomea vaivaa henkinen apatia, joka on seurausta siitä, että asiansa hyvin hoitavan keskiluokan verotus menee hallintoon eikä suorittavalle tasolle, työkykyisille mutta työhaluttomille ja Suomen suurin mafiajärjestö eli virkamieseliitti sementoi kaiken.

13 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Eurovaaleissa äänestävät luultavasti enimmäkseen vain ne, jotka uskollisesti äänestävät vanhoja vallanpitäjiä: RKP, SDP, kok, KD, Vihreät (lue: kommunistit). Kun taas Muutosta tai jopa PS mahdollisesti äänestävät kuvittelevat esittävänsä protestin jäämällä kotiin.

Mikään ei muutu, paitsi Suomen siirtomaaisännän nimi. Epävarmuuden täyttämän siirtymäkauden jälkeen Suomi on aktiivisesti hakeutunut suuren ja mahtavan EU-isännän alaisuuteen, kun edellinen isäntä Neuvostoliitto kuoli.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaikea sanoa. Sekoomuksen äänestäjäkunta lienee kaikkein aktiivisin. Ikivanha nyrkkisääntö on ollut, että mitä korkeampi äänestysaktiivisuus, sen korkeampi vasemmiston kannatus. Nykyisin vasemmistoa ja vihreitä äänestää eniten nuoriso, joka on kaikkein passiivisin äänestäjäkunta. Kokoomuksen, Kepun ja SDP:n kannattajia ovat vanhukset, joten ne saavat suhteessa enemmän ääniä eurovaaleissa kuin mikä niiden kannatus on koko kansan keskuudessa.

Unknown kirjoitti...

Mulla tuli Ylen vaalikoneesta eniten samaa mieltä:
1. Tuukka Kuru M11
2. Simon Elo PS
3. Peter Fryckman M11

vähiten samaa mieltä:
1. Maria Ohisalo V
2. Johanna Sumuvuori V
3. Otso Kivekäs

Ensimmäinen jonkun vanhan puolueen edustaja oli Mari-Leena Talvitie, kok, sijalla 23.

Tosin aika moni kysymys oli siten asetettu, että vastaaminen oli mahdotonta ja kysymys piti sivuuttaa. Vrt. Vieläkö hakkaat vaimoasi? Tms.

Becker kirjoitti...

Syynä nykyiseen tilanteeseen on se "murros".
Näinhän meille ovat nuo viisaat poliitikot selittäneet.

Kumitonttu kirjoitti...

Pörri, tuossa näemmä painaa sellainen asia, että miten äärilaitaan sen vastauksensa vie. Mä laitoin ne aina ihan tappiin, mutta jos ne laittaa siihen poliittisesti korrektisti puoliväliin, niin tulee ihan eri tyypit listalle.

Nyt kärjessä ovat Carolina Nystén, Terho ja Halla-aho. Pohjilla Sumuvuori,Alanko-Kahiluoto ja Ohisalo.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, murros on aina päällä joten menestyksen ratkaisee miten muutoksessa toimitaan. Suomi valitsi Kataisen kokemattomuuden ja pelkuruuden takia passiivisuuden ja toimimattomuuden. Ei tämä nyt tietenkään yhden miehen vika ole, mutta miksi vaaleja pidetään, jos henkilövaihdoksilla ei ole mitään merkitystä.

Jaassu kirjoitti...

Minulla tuli kanssa YLE:n koneesta saman tyylistä, parhaiden 24:n joukossa aika tasaisesti persuja, muutos 2011 poppoota ja muutama kristillisdemokraatti ja yksi kepun edustaja, ensimmäinen kokoomuslainen oli sijalla 25.

Huonoiten menestyvien joukossa oli pelkästään vasemmistoliittoa ja sossuja ja vihreitä.

Olisi mahtavaa jos Muutos 2011 saisi jonkin ehdokkaansa läpi, mutta ounastelen että suuri osa suomalaisista ei tiedä puolueesta mitään, niin harvat kuitenkin seuraavat eri ehdokkaiden näkemyksiä netistä.
Ja media ei kirjoita käytännössä mitään muutospuolueesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Persujen etu verrattuna Sekoomukseen ja Maalaisliittoon on siinä, että siellä on ENEMMÄN kaltaisellani tavalla ajattelevia. On siellä varmaan samanlaisia vatipäitä kuin muillakin puolueilla ja varmaan samassa suhteessakin, mutta juuri tuo on tärkeää että siellä on yhden eija-riittakorholan tai carolinanysténin sijaan kymmenkunta pätevää.

Muutoksen listan soisi saavan menestystä, mutta pahoin pelkään ettei.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Jahas: Kymmenen kärkeen sijoittui 7 PS, 1 kesk, 2 m11

1. Sampo Terho ps
2. Antti Pakkanen kesk (???? kuka hän on?)
3. Tuukka Kuru m11
6. Jussi Halla-aho ps
9. Peter Fryckman m11

Erimieltä:
1. Otso Kivekäs vihr.
2. Eila Tiainen vas.
3. Maria Ohisalo vihr.

///

Pitäsköhän sittenkin käydä äänestämässä ihan änskällä...

Kumitonttu kirjoitti...

Sullahan on se etu, että voit äänestää ketä haluat. Jos itse asuisin ulkomailla, niin voisin kiittää entistä kotimaatani siitä typeryydestä että antaisivat minun yhä äänestää valitsemalla kaikkein hulluimman ehdokkaan. Otso Kivekäs ei varmaan siinä mielessä olisi ollenkaan huono ehdokas. Jos hän haluaa tuhota Suomen, niin annetaan pojalle vauhtia!

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Inhorealisesti juuri noin, mutta nuo kärkipään ehdokkaat(Sampo, Tuukka, Jussi etc.) on täyspäisiä. Heidän läpimeno saisi EU limanuljaskat eniten kiihottumaan.

- buuri johannesbuurista -

Kumitonttu kirjoitti...

Eihän koko mantereen kokoisen väestön parlamentti ole realismia läpinäkyvän, avoimen hallinnon osalta, kun maita ja kulttuureita on kymmeniä. Äänestäminen EU-vaaleissa on kuin tunnustaisi, että en tiedä, annan muiden päättää puolestani. Itse en halua osallistua sellaiseen. Minulle nämä EU-vaalit ovat silkkaa protestia Suomen menoa vastaan. Ehkä joku kuvittelee voivansa vaikuttaa EU:n kautta asioihin, mutta tuskin kukaan tästä meidän blogiskenestä.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

EU limanuljaskoiden kiihottumisella tarkoitin tietenkin suomalaisia ja "protestia Suomen menoa vastaan" - en muita eurooppalaisia jotka Suomelle ja sen edustajille paskan nakkaa.

Suomalaiset on EU keskiympyrässä huutolaistavaraa isolla pööllä.

- buuri johannnesbuurista -