lauantai 17. toukokuuta 2014

Heidi Hautala Consulting myy taikauskoa

SDP:n uusi pj. Antti Rinne on Ilta=Sanomien mukaan kääntänyt takkinsa. Lehti kirjoittaa, että ennen valintaansa sosialistien nokkamieheksi Rinne vaati mm.
käyttävänsä valtion omaisuuden myynnistä saatavat 1,9 miljardia euroa velanmaksun sijaan mieluummin julkisen sektorin ja sitä kautta työllisyyden tukemiseen ja uhosi hallituksen kehyspäätösten avaamisella erityisesti lapsilisien leikkaamisen osalta. Rinne myös vaati hallitusta pyörtämään päätöksen yhteisöveron laskusta.

Viikonloppuna ääni kuitenkin muuttui.

- Sosialidemokraatit ovat sitoutuneet nykyisen hallituksen työskentelyyn. Hallituksella on yhä pöydällä monia hankkeita, joiden vieminen maalin on ensiarvoisen tärkeää, Rinne muotoili.
SDP:n - kuten koko hallituksen - ongelma on arvojen puute. Ei ole mitään asiaa, jota puolueen njohtajat eivät ole valmiita tekemään turvatakseen oman toimeentulonsa. Vaikken ole Jyrki Lehtolan kolumneja enää aikoihin pitänyt minään suurina oivalluksina, tällä kertaa herra osuu ytimeen:
Eurovaalit ovat ehdokkaan minäkuvan kannalta ne kiusallisimmat vaalit. Kuntavaaleissa voi sentään leikkiä olevansa jonkun naapuri Eduskuntavaaleissakin voi ehdokas vielä jotenkin yrittää säilyttää itsekunnioituksensa. Tässä sitä isänmaan asioita ajetaan ja yhteisillä arvoilla leikitään: homoista puhutaan, homoista, homoista, homoista ja maanteiden kunnosta.

Mutta sitten on nämä eurovaalit. EU on koomiseksi itsensä kasvattanut byrokratia; euro on osoittautunut vitsiksi, jota kukaan ei uskalla kertoa, ja Eurooppa on hajoamassa monesta kohtaa palasiksi, joissa kellään ei ole oikein mitään valtaa, ja jos olisikin, sori, rahat on loppu.

Siksi eurovaaliehdokas Heidi Hautalan ulostulossa on jotain virkistävää. Hautala on perustanut konsultointiyrityksen, Heidi Hautala Consultingin.

Hautala kertoo perustaneensa yrityksen [koska] se on “ikään kuin toinen leipäpuu, jos en tulekaan valituksi”.

Ehdolla kasa luotaantyötäviä paperinukkeja, jotka valehtelevat olevansa jotain muuta, koska omaneduntavoittelu on ihan hyvä motiivi valehdella, että on jotain muuta kuin on.
Hautala vanhana stalinistina on Osmo Soininvaaran kaltainen poliittinen broileri, jonka osaamisella ja käytöllä ei ole vapailla markkinoilla minkäänlaista tarvetta. Ei kukaan ihminen laittaisi omia rahojaan kiinni kumpaakaan noista "konsulteista", joiden ainoa osaaminen on omien etujen lobbaaminen. Aivan loistavaa, että Hautala avoimesti paljastaa, että europarlamentin jäsenyys on hänelle ensisijaisesti tulonlähde.

Politiikkaan hakeutuu ihmisiä, jotka viihtyvät julkisuudessa. Vaikka kansanedustajille maksettaisiin miljoona vuodessa, sinne ei hakeudu se porukka, joka ei viihdy julkisuudessa. Mitä korkeampi on luottamustoimesta saatava korvaus, sen varmemmin poliitikot tulevat riippuvaisiksi asemastaan ja tekevät kaikkensa turvatakseen uudelleenvalintansa. Hautala nostaa "sopeutumiseläkettä 4.190 euroa kuussa, koska "Tähän mennessä Heidi Hautala Consulting Oy on tehnyt vasta yhden kolmen kuukauden mittaisen sopimuksen Kirkon Ulkomaanavun kanssa."

Kirkon ulkomaanapu on emoyhtiönsä lailla luopunut uskonnollisesta vakaumuksestaan turvatakseen verotusoikeutensa ja papiston leveän leivän. Hautalan - homeopatiaa kannattavan ateistin - palkkaaminen Kirkon ulkomaanavun tarpeisiin alleviivaa sekä kirkon että poliittisen järjestelmämme syvää alennustilaa. Heidi Hautalan uskonto on homeopatia. Helsingin yliopiston tutkija Jussi Tammisola kertoo olleensa aiemmin luomuruoan kannattaja, mutta käänsi kelkkansa kun hänelle selvisi, että EU:ssa luomueläimiä hoidetaan homeopatian keinoin:
Homeopatiaa Tammisola ja monet biologit pitävät taikauskona.

- Emme voi lähteä tukemaan taikauskon levitystä, ja kun taikausko laitetaan ensisijaiseksi sairaan eläimen hoitokeinoksi, on kyse eläinrääkkäyksestä, Tammisola tylyttää.
Tammisola sanoo, että eläimien hoitaminen taikauskolla on tullut Hautalan ajettua moista säädöstä Eurooppaan. En tiedä olenko tulossa vanhaksi vai mikä on, mutta ihan kuin koko poliittinen järjestelmämme olisi muuttumassa läpimädäksi. Taikauskoa avoimesti lobbaava entinen kommunisti nousee kanveesista kuin vieteriakka.

8 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Olen boikotoinut Snellmanin lihatuotteita siitä asti, kun se alkoi mainostaa tuotteidensa olevan GMO-vapaita. Tutkijana koen tämän tärkeäksi. Hautala on vitsi ja homeopatia rikos sairaita ihmisiä kohtaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Enpä tiennyt että Snellmannin tuotteet ovat GMO-vapaita. Kiitos tiedosta!

Zones kirjoitti...

Jännää, itse taas olen suosinut Snellmanin tuotteita - silloin harvoin kun ko. tuotteita käytän - osin gm-vapauden, osin laadun vuoksi. Haluaisin että meillä olisi jatkossakin esim. mehiläisiä ja muita pölyttäjiä, joiden katoaminen näyttää liittyvän muunneltuihin kasveihin. No, gm-puhetta lienee muualla riittävästi.

Edellinenkin kyllä liittyy siihen systeemin muuttumiseen läpimädäksi. Tai sehän on jo tehnyt sen, eihän kukaan voi enää uskoa poliitiikkaan. Omakin kunnallis- ja eduskuntavaaliehdokas on jättämässä ne toimet, joihin häntä äänestin koska eu:ssa on niin kivaa ja rahaakin sieltä varmasti saa. Kiitos vain.

Homeopatia hoitona, silloin kun tarvitaan selkeästi lääketieteellistä apua, on mielipuolista. Varsinkin eläinten kohdalla.

Missä kohdassa systeemi kieroutui ja rationaaliset ihmiset menettivät kiinnostuksensa yhteisten asioiden ajamiseen? Jotenkin luulen että tarvitsemme ison ja tarkoitan todellakin ison romaduksen, ennen kuin systeemi saattaa lähteä hakeutumaan takaisin järkevämpään suuntaan. Haluaisin kyllä olla silloin jo poissa: hulluuden, ahneuden ja periaatteettoman (paitsi heti mulle jne) menon seuraaminen on onnistunut lannistamaan tämän tallaajan.

Professori kirjoitti...

Ei geenimuuntelulla ole mitään tekemistä mehiläiskadon kanssa. Sellaiset väitteet ovat vihreiden änkyröiden puppugeneraattorin tuotetta. Näkyy kuitenkin tehoavan hyvin.

Kumitonttu kirjoitti...

Asiaa sen kummemmin edes perehtymättä en usko ilman kunnon viitteitä väitettä, että geenimuuntelu olisi mehiläiskadon takana. En tiedä mikä sen aiheuttaa ja miten todellinen se edes on. Lubos Motlin blogissa oli joku aika sitten graafi, jonka mukaan mehiläisiä on nykyisin enemmän kuin koskaan. Koska en ole kiinnostunut aiheesta, syvempi perehtyminen jäi tekemättä.

Zones kirjoitti...

Mikähän sen mehiläiskadon sitten aiheuttaa? On totta, ettei sen syistä olla vielä selvillä mutta sanonpa vaan että asiasta kannattaisi olla kiinnostunut. Edes periaatteellisella tasolla.

GM bäyttää olevan niitä aiheita, joissa asenteet ovat monesti uskonnollisia: kaikki huonot puolet kiistetään vaikka ad hominem -argumenteilla, kun oikeampi lähestymistapa olisi oikeasti avoin mieli.

En jaksa alkaa vääntämään tässä aiheesta enempää - edes metatasolla - toivonpa vain että vaihtoehtoja on olemassa tulevaisuudessakin.

Becker kirjoitti...

Välillä vaikuttaa kyllä siltä, että jotta saataisiin taas arvot ja moraali kohdallen, niin siihen tarvitaan yksi kappale oikein kunnollinen vanhan ajan maailmansota.

Mistähän syystä erityisesti ämmät ovat hurahtaneet tuohon homeopatio kusetukeseen.

Homeopatia on käsittääkseni sitä, että jos on oikein helvetillinen päänsärky, niin muserretaan puolikas aspiriinia 200 litran vesitynnyriin, ja sieltä sitten hotkaistaan teelusikallinen "lääkettä", ja vaiva on sillä hoidettu.

Kumitonttu kirjoitti...

Yone, en tarkoittanut etteikö mehiläiskuolemat minua kiinnostaisi, mutta luettuani tämän Bjorn Lomborgin kirjoituksen aiheesta, en löytänyt perusteita perehtyä aiheeseen sen syvemmin. Eli toisin sanoen, kuten Lomborg tuossa kirjoittaa, tilastot eivät tue alarmistien väitettä laajamittaisesta mehiläisiä uhkaavasta sukupuutosta.

Becker, mainio kuvaus homeopatiasta. Se on samaa uskomushoitoa kuin nuo lisäravinnepelleilyt tai joogat ja muut. Toki ihmiset saavat harrastaa mitä haluavat.