perjantai 16. toukokuuta 2014

Härmäläinen puutarhajumala

Mielenkiintoista on seurata, miten eurooppalainen vihreä aate reagoi tähän tiedonjyväseen:
Kangas tyrmää käsitykset lentokonetomaateista ja tuontivihannesten ja -hedelmien hurjista hiilijalanjäljistä. Tosiasiassa hedelmät ja kasvikset seilaavat Suomeen useimmiten rahtilaivoilla suuren tavaramäärän joukossa, jolloin yksittäisen espanjalaistomaatin kuormitus ilmastolle on minimaalinen.

– Kuljetuspäästöt ovat pienet verrattuna kasvatukseen. Ilmastovaikutusten kannalta tärkeämpää on se, mitä syöt kuin se, mistä tuote tulee. Muita eettisiä ja ekologia ongelmia niihin voi toki liittyä.
Mutta tämän tiedonjyväsen luulisi jo saavan heidät hermostumaan:
Kaikkein pahimmin ilmastoa kuormittavat arabimaat. Niiden suuri hiilijalanjälki selittyy makean veden varantojen puutteella: käyttövettä puhdistetaan merivedestä, ja prosessi vie paljon öljyä, Kangas selittää.
Kun oikea ihmisryhmä tupruttelee hiilidioksidia ilmaan, ongelmaa ei ole. Vaikka härmäläisen hiilijalanjälki on kuiva kuin beduiinin sandaali muslimiin verrattuna, on luonnollista, että härmäläinen maksaa muslimille, koska jälkimmäinen ei edes usko härmäläisen uuteen puutarhajumalaan.Ilmastorealismia-blogissa on Alestaloa käsitelty useaan otteeseen, kuten vaikkapa tässä kirjoituksessa. Alestalo on pahimman luokan ilmastohihhuli, jolle kävi kuin Antti Hammarbergille - mies jäi roolinsa vangiksi. Alestalo uhkailee Uudessa Suomessa, että merenpinta nousee sadassa vuodessa metrillä Helsingissä. Alestalon mukaan kymmenessä vuodessa katastrofi on jo näkyvillä. Alestalohan on jo 63-vuotias, joten 10 vuoden kuluttua hän ei enää ole virkansa puolesta vastuussa sanomisistaan. Kannattaa silti muistaa, että näitä "tipping pointeja" eli ajankohtia jolloin hallitsematonta katastrofaalista lämpenemistä ei saada pysäytettyä on asetettu 10-20 päähän jo parikymmentä vuotta. Eli muutaman kerran jyrkänteen reuna on jo ylitetty, mutta kuilua ei olekaan ollut.Minusta on kummallista että Alestalo ja kumppanit eivät huomaa olevansa täysin samoilla jalanjäljillä noiden hihhuleiden kanssa, jotka liimaavat julisteitaan sähkötolppiin. Vielä 20 vuotta sitten julisteiden liimailijoille yleisesti naureskeltiin, mutta nykyisin he pääsevät panteistien suurkirkon johtoon kovapalkkaisiin virkoihin selittämään umpihullua agendaansa lammasmaiselle äänestäjäjoukolle. Todella, Marx oli oikeassa sanoessaan että uskonto on oopiumia kansalle.

6 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Kerran vielä.

Valistusideologia, johon länsimainen kulttuuri nykyään perustuu on alunpitäen suunniteltu kristinuskon korvaavaksi uskonnoksi.

Luonto on jumala, jolla on kyky luoda. Evoluutio on sen luomiskertomus. Järki on pyhähenki. Kulttuurilaitokset sen temppeleitä. Humanismi laintaulu.
Kunnat(kommuunit) sen seurakuntia.
Tiedemiehet, urheilijat ja kulttuurihenkilöt sen papistoa.
Näiden tuotokset puhänhengen ilmentymiä.
Liberalismi ja sen fundamentalistinen äärimuoto sosialismi olivat tuon uskonnon tapoja järjestää kommunistinen yhteiskunta, jossa varat oli jaettu seurakuntalaisten kesken.

Rikkomukset luontojumalaa ja sen luoma(eläin)kuntaa vastaan ovat synneistä suurimpia. Siksi juutalaisten oli mentävä, ja siksi rikkonutta ihmiskuntaa kohtaa kadotus jääkauden, tai nykyään ilmastomuutoksen myötä.

Cult of Reason-lahkolaiset tulevat suoraan 1700-luvun Ranskasta, ja sen hihhulit eivät liimaile tolppiin, vaan saarnaavat maailmanloppuaan YLE:n uutisissa ja ajankohtaislähetyksissä.Kumitonttu kirjoitti...

Valistusajan opit ovat yhdenmukaisia kristinuskon ja juutalaisen opin kanssa siitä, että ihmisellä on erityinen suhde Jumalaan, jonka väliin ei toinen ihminen saa asettua. Eli ihmisellä on sellaisia oikeuksia jotka Jumala on antanut ja niitä ei kukaan ihminen voi ottaa pois.

Nykyinen sosialistinen panteismi yrittää korvata kristinuskon ja se koittaa kumota käsityksen luonnonoikeudesta. Tyypillinen esimerkki on Osmo Soininvaara, joka silovikkinä ajattelee eliitillä olevan oikeus ja velvollisuus johtaa tyhmää kansaa.

Kari kirjoitti...

Sinä puhut katolisen kirkon vastaisen reformaation/uskonpuhdistuksen opetuksista.

Minä puhun Enlightenment/Valistuksesta, katolisten jesuiittayliopistojen sisältä lähteneestä vaikutuksesta, joka johti maalliseen ja hengelliseen vallankumoukseen aluksi Ranskassa ja sittemmin koko läntisessä maailmassa. Sen seurauksena Vanha Valta, joiksi miellettiin jumala, kirkko ja kuningas, menetti asemansa, ja tilalle nostettiin järki ja kansalainen.

Becker kirjoitti...

Toi Hengenvaara lätkä sopii tuon jeesustelu hihhuli julisteen kanssa yhteen kuin nenä päähän.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Vihreiden sopisi mennä saarnaamaan aurinkoenergiasta Saudi-Arabiaan.

Tero kirjoitti...

Noita "tipping point":eja on muuten aseteltu vähän pidemmän aikaa kuin 10-20 vuotta.

http://ilmastokauhu.blogspot.fi/2013/05/kiusallisia-tuulahduksia-menneisyydesta.html