perjantai 31. tammikuuta 2014

Poliisi - syyttömän ystävä

Poliisille ollaan luomassa oikeutta pysäyttää auto kaukosäätimellä. Uutinen on hieno osoitus siitä, miten valtio voi tehdä mitä haluaa sillä varjolla, että joku jossain joskus mahdollisesti ehkä syyllistyy rikokseen. Rikos on vielä määrittelemättä, mutta varmasti riittävän väljästi, jotta kaikki siihen syyllistyvät. Ihanne tilanne olisi sellainen, jossa GPS-seurannassa olevien autojen tiedot reaaliaikaisesti välittyisivät Ison Veljen tietokantaan, josta liian nopeasti liikkuvat autot automaattisesti pysäytettäisiin. Tämä on kuin jostain tieteiskirjallisuudesta ja naurattaisi, mutta itkettää.

Toinen hieno kytkös saadaan ilmaston lämpenemisen kautta. Kun auto on kuluttanut sille myönnetyt CO2-päästökiintiönsä, valtiovalta vain puolihuolimattomasti kytkee auton pois käytöstä. Luonnollisesti myös yrittäjät, joiden verot ovat jääneet maksamatta, voidaan pysäyttää tienvarteen odottamaan kohtaloaan. Kun vielä saataisiin viinakortti, voitaisiin myös omat alkoholiannoksensa juoneet laittaa automaattisesti auton käyttökieltoon. Käytännöllista olisi myös etälamauttaa kaikki poliittisesti epäilyttävät ainekset, joista Marko Forss raportoisi Ison Veljen tietokantaan. Niin saataisiin kaikenmaailman kumitontut, jaskabrownit, yrjöperskeleet ja vasarahammerit käyttämään julkisia kulkuvälineitä.

Entistä enemmän alan vakuuttua siitä, että länsimainen demokratia, jossa päättäjäksi voi nousta toisten rahoilla elätetty henkilö, on tulossa tiensä päähän. Matka voi päättyä joko sillä tavalla että tie loppuu (verotettavat eivät enää välitä tehdä töitä kuten sosialismissa yleensä tapahtuu) tai sillä tavalla, että järjestelmä muuttuu. Jälkimmäinen on toivottavampi, ja se on tapahtunut yleensä (valitettavasti) väkivaltaisesti. Valitettavasti siksi, että veronkannosta hyötyvät eivät suostu luopumaan etuoikeuksistaan taistelutta - siksi sosialismi on väkivaltainen ideologia (kuten islamkin). Yhdysvaltain itsenäisyyteen johtanut kehitys - vaikkakin sotien värittämänä - on ainutlaatuinen tapahtuma ihmiskunnan historiassa. Siellä ihmiset halusivat perustaa uuden yhteiskunnan, joka perustuisi veronmaksajien päätöksentekoon.

Professori Alan Caruba on kirjoittanut blogissaan, miten halveksittu hahmo presidentti Barack Obama on nykyisin. Kun Obama nousi valtaan, itsekin ihmettelin, miksi amerikkalaiset haukkuivat häntä sosialistiksi. En ihmettele enää. Sitä sen sijaan ihmettelen, miten yhä edelleen Sekoomusta ja Jyrki Kataista pidetään "oikeistolaisina" tai "porvareina" tai jopa "uusliberalistisen talouspolitiikan kannattajina", kuten Takkirauta-blogissa kirjoitettiin. Ihmisten kyvyttömyys nähdä maailmaa johtuu varmasti osin aivopesusta (kukapa tunnustaisi palvovansa väärää jumalaa) mutta yhtä lailla ajan puutteesta (alttius erilaisille uskomuksille).

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paatero ehdotteli myös, että poliisit voisivat vapaa-ajallaan (minkälaisia työviikkoja poliisit oikein tekevät) toimia sivuhommissa vaikka portsareina ja muissa näkyvissä tehtävissä. "Tarpeen vaatiessa" he voisivat sitten aina kaivaa virkamerkkinä esiin ja muuttua poliisiksi, kuten Aku Ankka Taikaviitaksi, tai jotain.

Olisikin helvetin hienoa, että kuka tahansa siviili missä kontekstissa tahansa voisikin olla poliisi ihan kohtuullisella todennäköisyydellä. Ihan oma Gestapo. Mutta se varmaan "parantaisi sisäistä turvallisuutta" vielä enemmän, jos jokainen kansalainen olisi todellisuudessa siviiliasuinen poliisi.

t. Pörri

Valkea kirjoitti...

Eli Eu on luomassa systeemiä, jolla autot voidaan pysäyttää etälamauttimella. Eu pyrkii nopeassa tahdissa poliisivaltioksi.

Ekku kirjoitti...

Gestapon ja Stasin perintö elää vahvasti EU:ssa.

Poliisihan haluaa aina ja poikkeuksetta lisää valtuuksia itselleen ja haluaa vahvasti kaikki tuliaseet pois kansalaisilta turvallisuuteen vedoten.

Ilmeisesti poliisien palkat ovat jatkossa sen verran pienet, että elääkseen täytyy vielä tehdä sivutöitä. Tuosta on enää pieni matka yleiseen korruptioon...Anonyymi kirjoitti...

Jossain iltalehden äänestyksessä suurin osa lukijoista kannatti lamautinta. Suomilammas ei petä.

Imulippo kirjoitti...

"Entistä enemmän alan vakuuttua siitä, että länsimainen demokratia, jossa päättäjäksi voi nousta toisten rahoilla elätetty henkilö, on tulossa tiensä päähän."

Tuo tarkoittaa tiukasti tulkittuna sitä, että vain yksityisomisteisen yrityksen työntekijä/omistaja voisi nousta pallille. Vankan ja pettämättömän perstuntumani perusteella tällainen polarisoisi kansaa todella rajusti. Se keskinäinen luottamus, jolle jokainen vähänkään muutamaa sukupolvea pidemmälle sinnitellyt yhteiskunta on rakentunut, olisi vaarassa. Vain sen takia, että sinua vituttaa, kun joku mässäilee rahoillasi. Kukaan täysjärkinen ei maksa veroja mielellään mutta riittävän vahva keskushallinto ja väkivaltakoneisto on pienin haitta yhteiskuntarauhasta jota ilman kenelläkään ei olisi yhtään mitään.

Älä ymmärrä väärin, kirosanoistani huolimatta en tullut haastamaan riitaa mutta tuo on se vilpitön reaktio, joka minussa heräsi luettuani tämän postauksen (ja tätä blogia muutaman vuoden ajan).

Itse kannattaisin mallia, jossa verorahaa tuottavalla työntekijällä olisi esim. kolme ääntä, julkisella puolella tärkeää, mutta tuottamatonta työtä tekevällä kaksi ääntä, julkisella puolella vähemmän tärkeää työtä tekevällä yksi ääni (eläkeläiset voisi sijoittaa tähän kohtaan),
ja työttömillä sun muilla vapaamatkustajilla ei ääntä ollenkaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Imulippo, jokaisessa taloudellisessa vaihdannassa on olemassa kysynnän ja tarjonnan kulloinenkin tasapainopiste. Nyt se sosialistisessa hyvinvointivaltiossa kammettu pysyvästi lainsäädännöllä keinotekoisesti. Yhteiskunnan nykyinen perusta rakentuu sen varaan, että "jos emme maksa sosiaalitukia veroina, yhteiskuntarauha järkkyy", kuten sinäkin esität.

Oma näkemykseni on, että yhteiskuntarauha säilyisi myös siinä tilanteesa, että sosiaalinen hyväntekeväisyys olisi markkinoiden käsissä. Eli toisin sanoen, varakkaat ihmiset kyllä osallistuisivat omalla panoksellaan joka tapauksessa hyväntekeväisyyteen. Kaikki eivät, mutta se on jokaisen oikeus päättää mitä rahoillaan tekee. On karmivaa kuunnella esimerkiksi omia ystäviäni, jotka vakavalla naamalla puolustavat korkeaa verotusta juuri siksi, että se estää väkivaltaisen yhteiskunnallisen kehityksen.

Kuitenkin kyse on pohjimmiltaan vain ryöstöstä - maksan veroja jotta olen turvassa. Parempi olisi, että jokainen maksaisi itse omista rahoistaan vapaaehtoisesti. Nyt olemme tilanteessa, jossa virkakoneistossa olevat toteuttavat omia mielihalujaan toisten rahoilla. Miten eettistä on auttaa muita toisten rahoilla, oikeasti?

Hyväntekeväisyyden tasapaino on siirretty niin tiukasti kysynnän puolelle, että tarjonta (maksajat) eivät enää ole motivoituneita kasvattamaan lisäarvoa. Kun lisäarvoa ei synny, ajaudumme tilanteeseen, jossa valtiollistettu hyvinvointiteollisuus ajautuu konkurssiin, mikä on jo käsillä.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon sä, Lippo, maksaisit omista rahoistasi liksaa monikulttuurisuusläänintaiteilijalle

Kyseessä kuitenkin asiantuntijatason tehtävä Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisessa virastossa. Tärkeä duuni meidän kaikkien kannalta.

Tai mihin hommaan palkkaisit Jutan omassa firmassasi?

Imulippo kirjoitti...

"Paljon sä, Lippo, maksaisit omista rahoistasi liksaa monikulttuurisuusläänintaiteilijalle"

0€ (tekisin kyllä hyvät ruoat osaavalla työmiehelle :))

""mihin hommaan palkkaisit Jutan omassa firmassasi?""

En tietenkään palkkaisi ketään mihinkään virkaan jos työntekijän palkka kertaa kaksi olisi suurempi kuin hänen tuottama taloudellinen hyöty.

Imulippo kirjoitti...

"Kyseessä kuitenkin asiantuntijatason tehtävä Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisessa virastossa. Tärkeä duuni meidän kaikkien kannalta."

Yleisesti ottaen kaikkien taidehommeleiden hinnan pitäisi määräytyä vain ja ainoastaan rajoittamattoman kysynnän ja tarjonnan perusteella koska se on toissijaista toimintaa yhteisön hyväksi. Siis sitä toimintaa, joka ensimmäisenä heivataan yli laidan kun resursseista tulee pula.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on. Eiköhän lopeta noille maksaminen oikein porukalla. Minusta se on ainut tie oikaista tämä järjestelmä.

Tehdään päätöksenteosta avoimempaa, tuodaan "holhoojat" ja kukkahattutädit, jutat ja alkoholitutkija-österperit omilla kasvoillaan ja nimillä tv-ohjelmiin selittämään ja vastailemaan kysymyksiin. Siitä se lähtee, uskon niin.

Nyt niiden on helppo piileskellä virastoissa kasvottomina keksimässä autoihin etälamauttimia. Internet-aika on sentään tuonut tietoa ja nimiä esille aivan uudella tavalla verrattuna menneisiin aikoihin.

Poliisista voi ekana lakkauttaa noi feispuuk-leikkipoliisit.

Miettikää nyt että lasten kotiintuloajat päättää lasten vanhemmat mutta 18-vuoden jälkeen kotiintuloajan baarista päättää valtio.

Kumitonttu kirjoitti...

Miettikää nyt että lasten kotiintuloajat päättää lasten vanhemmat mutta 18-vuoden jälkeen kotiintuloajan baarista päättää valtio.

Aivan loistavasti kiteytetty eli kristallisoitu, jos pieni svetisismi sallitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on ruotsalainen.

Viime päivinä on useissa kirjoituksissa väläytelty ajatusta, että (näin lyhyesti) voisi ilmoittautua sellaiseksi kansalaiseksi joka elää ilman holhousta, siis Suomessa. Että ne jotka eivät halua ostaa bisseä lähikaupasta eivät sitä osta ja ne jotka haluavat ostavat sitä.
Ideahan on nerokas.

Kai perusajatus on siinä että holhous olisi vapaaehtoista. Ihmiset, jotka haluavat lopettaa alkoholin oston klo 3.30 aamulla, lopettaisivat ja muut jatkaisivat normaaliin malliin. Yksinkertaista! Mutta niin ne nerokkaimmat jutut monesti on.
Ja sama tietysti pätee muihinkin lukemattomiin sääntöihin ja rajoituksiin.

Suomenkin voisi jakaa kahtia, toisella puolella asuisivat nykyiset virheät sosiaalidemokraatit ja toisella vapautta kaipaavat maksaen vain pienemmän määrän veroja. Upeaa. Vapaiden puolella olisi ainakin tilaa kaikille 24:lle vapaamieliselle.

Ja jos ei kelpaa niin muuttakaa pois!

Kumitonttu kirjoitti...

"Muuttakaa pois" -argumentti osoittaa hyvin, mikä tässä kommariyhteiskunnassa mättää - sitä ei sovi pelata kommareita vastaan. Vain heillä on oikeus lyödä se pöytään.

Jos ja kun kuntien itsehallinto ravistetaan hajalle, sen jälkeen meillä ei ole enää yhtään paikkaa, jonne muuttamalla voisi vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä. Kehityskulku on masentava eikä mikään mahti maailmassa sitä enää kykene pysäyttämään. Ehkä sitten kun 2016 Valtiovarainministeriö tekee yhdessä IMF:n kanssa budjettia, puututaan sääntelyyn, mutta epäilen sitäkin. Jos ei Kreikassa synny kapinaa näillä tuloksilla, miten Suomessa mikään voisi muuttua parempaan.

Toisaalta, ei varmaan moni venäläinenkään uskonut kun krapulassa heräsi 1989 tammikuun eka päivä, että vuoden päättyessä isänmaan polku oli käytännössä tallattu loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Luin just Baltian vapautumisesta Neukkulan vallasta. Sehän oli käytännössä veretön tapahtuma, vaikka Liettuassa taisi tulla muutamia ruumiita. Kyllä tämä touhu voi muuttua ja nopeastikin, mutta meistä ihmisistä se lähtee se muutos. Meidän on sanottava EI, emme maksa enää.

Ja on otettava niiden aseet käyttöön.
Tästä lähtien sanon muutto-kortin heiluttajille: "Suomi ei ole tällainen, olette kaapanneet tämän maan. Muuttakaa pois täältä jos parempi Suomi ei kelpaa ja rakentakaa Pohjolan-Koreanne jonnekin muualle!"

Kumitonttu kirjoitti...

Muuttakaa pois täältä jos parempi Suomi ei kelpaa

Hyvä oivallus. Muuttakaa pois -kortti olisi päinvastoin käytetynä niin yllättävä, että tuskin moni laitakommari osaisi sitä odottaa. Ja sitten kun joskus alkavat osata odottaa, niin voitaisiin käydä keskustelua siitä, onko tällaista muuttopakkoa kenenkään lupa toivottaa. Huomaa konditionaali - voitaisiin - koska ei näiden komukoiden ymmärrys riitä aiheen käsittelyyn.