sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pakolaisleiriltä työleirille

Jaska jo kirjoittikin omasta linja-automatkastaan maaseudun salomailla mummojen salakuunnellessa tuntematonta matkailijaa. Oma matkakokemukseni on eiliseltä matkustaessani lähijunalla. Vaunu ei ollut täysi, vaan siellä oli reilut 10 mustaihoista, muutama pottunokkainen eläkeläinen ja vieressäni istuva neljän tytön porukka.

Yksi tytöistä oli suomalainen, muut ilmeisesti somaliasta, koreasta ja venäjältä. Tyttöjen puheenaiheet eivät eronneet vastaavanikäisten suomityttöjen puheista, mutta huomioni kiinnittyi varsin huonoon suomeen - puhe oli sekä kieliopillisesti että ääntämyksellisesti ala-arvoista. Vantaan vandaalin blogissa on koskettava kuvakertomus Koivukylästä (kannattaa klikata!), jossa somalialaiset kanssamatkustajani purkautuivat asemalle. Tytöt kihersivät tyytyväisinä saamastaan huomiosta junan lähtiessä liikkeelle, kun pojat vilkuttelivat laiturilta. Huivipäinen somalityttö rauhoitteli seuruettaan lausumalla: "Mä en ikinä ota somalimiestä. Pitää olla muslimi, mutta ei somali."

Australiassa vietetään kansallispäivää, ja juhlahumua vähän masensi italiasperäisen kansanedustaja Concetta Fierravanti-Wellsin lausunto, jossa hän vaati maahanmuuttajia opettelemaan kunnolla englannin. Itse pikkutyttönä Australiaan muuttanut vaati, että englannin tulee olla jokaisen maahanmuuttajan pääkieli, koska ilman englantia ei Australiassa voi päästä sisälle yhteiskuntaan.

Suomessa Arman Alizad kertoi jossain haastattelussa viime vuonna, että hänen perheensä pakeni Iranista Suomeen islamilaista vallankumousta 1979. Philipsillä työskennellyt isä ei olisi halunnut jäädä Suomeen vaan muuttaa Australiaan. Tukholmasta tuli Australian suurlähetystöstä virkailija haastattelemaan perhettä viisumeita varten. Arman ja siskonsa jäivät saapumatta haastatteluun - koska halusivat jäädä Suomeen - ja isän toive kariutui. Oli kuulemma ollut melko vihainen.

Alizad totesi, että jos ei opettele kieltä, ei voi oppia kulttuuria. Kielessä on sanoja ja sanontoja, jotka ovat vuosisatojen kuluessa sulautuneet kulttuurin ja kansanluonteen mukaisiksi. Arman oli itse vienyt kotitalonsa ilmoitustaululle lapun englanniksi, jossa hän pyysi leikkikaveria. Seuraavana aamuna oli ovella kuulemma seissyt Pekka-poika, ja Armanin kielikylpy käynnistyi.

Olen aikaisemminkin lukuisat kerrat todennut, että (amerikkalaisittain) liberaali eli (eurooppalaisittain) vasemmisto on ollut iät ajat rasistinen ideologia. Nykyaikana merkittävintä rasismia on leimata kaikki mustat miehet niin heikkoälyisiksi, että heitä on koulutettava, kotoutettava ja kaikin tavoin tuettava, jotta heillä olisi menestyksen mahdollisuuksia valkoisen miehen maailmassa. Koska (amerikkalaisittain) liberaali virkakoneisto janoaa itselleen tehtäviä ja palkkaa, meillä on Kreikkaa suurempi virkamiesarmeija, vaikka asukaslukumme on vain puolet helleenien vastaavasta.

Sosiaalidemokraattisen Suomen eettisesti ongelmallisin idea on asettaa työttömyysturvan vastineeksi osallistuminen erilaisille kursseille ja tulevaisuudessa mahdollisesti jopa työvoimatoimiston osoittamiin tukityöllisyystehtäviin. Ensin virkakunta luo työttömien armeijan kaiken kattavalla sääntelyllä, onhan vastuu maan asioista hallituksella. Sen jälkeen se laittaa työttömät työleireille. Kyllä sosialismi on ihanaa! Niille jotka sen oikein oivaltaa:


81% demareista ei halua leikata mistään, vaikka rahat on syöty, velat on juotu ja talven puut on poltettu jo syyskuussa.

Eräs hyvä ystäväni työskentelee päivittäin johtavien poliitikkojemme ja heidän runsaslukuisen avustajakaartinsa kanssa. Hän kertoi että Kataisen hallituksessa on yksi mielenkiintoinen ero verrattuna kaikkiin aikaisempiin. Nämä nuoret leijonat ajattelevat, että valtion raha ei ole kansalaisilta pois, vaan samalla tavalla kuin yritykset saavat rahaa kassaan myymällä hyödykkeitä, myös valtion raha on ikään kuin itse tienattua. Että heillä ei ole mitään vastuuta rahankäytöstä kansalaisille, koska se raha ei oikeasti ole kansalaisten rahaa vaan valtion rahaa. Jota he jakavat hyvää hyvyyttään erilaisiin tarkoituksiin kansan parasta ajatellen.

1 kommentti:

Igor kirjoitti...

Arman Alizad on yksi sympaattisimpia maahanmuuttajia. Puhuu moitteetonta suomea ja korostaa miten tärkeä on opetella suomea, jotta voi kotoutua (inhoan tuota muotitermiä - ennen puhuttiin kotiutumisesta enkä vieläkään ymmärrä mikä niiden ero on!). Eikä kaveri itse valita miten hän on rasismin uhri. Ei ole kuulemma koskaan kokenut rasismia Suomessa.

En usko että tuo hallituksen avustajien näkemys veroista jotenkin valtion omina rahoina olisi mikään uusi. Sellaisia merkkejä alkoi näkyä jo silloin kun Kalevi Sorsa puoluesihteerinä keksi leniniläisen soluttautumisen vaihtamalla lahjakkaiden nuorten jäsenkirjat julkishallinnon työpaikoiksi. Jo silloin alettiin unohtaa julkisten virkojen tarkoitus. Että ei tämä pelkästään Kataisen hallituksen mukana tuomaa ole.

Ihmettelin aikoinaan, että ulkoministeriössäkin oli oma demarien puolueosasto. Toisaalta päätettiin Yleisradion Moskovan kirjeenvaihtajakin SKP:n keskuskomiteassa näin annoin itseni ymmärtää.