maanantai 20. tammikuuta 2014

Arvot mekin ansaitsisimme

Roopen Mediaseuranta varoitti SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi mielivän ay-liike Pron:n johtajan Antti Rinteen olleen äänessä. Uutisen mukaan
Rinne sanoo HS:n jutussa, että Sdp:n pahimmilla kilpailijalla perussuomalaisilla ei ole arvoja.

- Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia, ay-johtaja laskettelee.
Antti Rinne sai änkyrän maineen riidanhaluisena ay-johtajana ja hänet tuomittiin poikkeuksellisesti henkilökohtaiseen vahingonkorvaukseen useille yrityksille aiheuttamistaan vahingoista. Hovioikeus kumosi tuomion myöhemmin.

Rinne ei näytä välittävän siitä, että hänen oma poliittinen linjansa on klassista italialaista fascismia puhtaimmillaan. Rinne syyttää, että Perussuomalaisilla ei ole arvoja toisin kuin Sosiaalidemokraateilla:
Sosialidemokraattinen liike on arvoihin pohjautuva kansanliike. Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.
Nykyinen hyvinvointivaltio on sosialismia ja poliittisen tutkimuksen piirissä sitä kutsutaan myös nimellä sosiaalidemokraattinen yhteiskunta. Rinne näyttää ajattelevan, että poliittiset vastustajat elävät arvotyhjiössä, jos nämä eivät allekirjoita hänen omia arvojaan. Samalla tavalla monet uskovaiset syyttävät vääräuskoisia moraalittomiksi eli siinä mielessä paatunut sosialisti muistuttaa terroristijohtajia. Demonisoimalla vastustajan moraali saadaan oikeutus pilkkaamiseen ja hävittämiseen. Sosialismi on aina Ranskan suuren vallankumouksen ajoista alkaen myös häikäilemättä ollut valmis turvautumaan väkivaltaan ajaakseen omat päämääränsä läpi. Tähän näkemykseenhän myös aiemmin mainittu käräjäoikeus päätyi.

Perussuomalaisten arvot
Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo.
On siellä toki mainittu muitakin kuten rehellisyys, jota sosiaalidemokraatit eivät islamin tavoin mainitse ideologiansa arvomaailmassa, mutta tuo kohta hyvin paljastaa, että Perussuomalaisten ja Sosiaalidemokraattien arvot ovat vastaavat. Jopa Sekoomus allekirjoittaa sosiaalidemokraattisen hyvinvointivaltion perusarvot unohtaen yksilönvapauksiin kannustaneet juurensa:
Vastuu ympäristöstä ja luonnosta, Monikulttuurisuus, Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo
Täyttä paskaa, mutta mitäpä Siilijärven Pinokkiolta on muuta lupa odottaa? Ainoa näkyvä ero SDP:n ja Kokoomuksen sekä Perussuomalaisten arvoissa on tuo rehellisyys, jota muilla puolueilla ei ole (Vasemmistoliiton, Keskustan, Kristillisten ja RKP:n arvot). Kuten Pekka Seppänen hyvin toteaa, epärehellisyys ei ole moukkamaista eikä suomalainen ymmärrä, että Etelä-Euroopassa sopimus tulkitaan aikomukseksi eikä sitoumukseksi. Siksi eurokriisin juuretkin ovat pikemminkin kulttuurisia kuin taloudellisia hänen mukaansa.

Kouvolan Sanomien pääkirjoituksessa Heidi Hautalan eroon johtaneessa arviossa ollaan oikeilla jäljillä:
Hautala puhui perjantain tiedotustilaisuudessa periaatteellisuudestaan ja arvoistaan. Yksi asia unohtui. Rehellisyys.
Perussuomalaisten Jytkyn takana oli kansalaisten kyllästyminen valehteleviin ja moraalittomiin poliitikkoihin. Soini tarjosi muuten samaa hyvinvointipakettia kuin kaikki muutkin, mutta hän lupasi pitää sanansa. Pidettyään sanansa hänen puolueensa ei päässyt hallitukseen, jonne pääsemiseksi kaikki puolueet ovat valmiita pyyhkimään hanurinsa antamillaan vaalilupauksilla. Jää nähtäväksi, pystyykö Soini uusimaan temppunsa. Alkaako 2015 toisen kauden kansanedustajia jo hallituskiima kiinnostaa? Kykeneekö Soini löytämään sellaisen aiheen, jota muut puolueet eivät uskalla luvata? Se nimittäin on varmaa, että kaikki Soinin antamat vaalilupaukset löytyvät tulevasta hallitusohjelmasta, koska nykyisellä hallituksella ei ole mitään edellytyksiä jatkaa vaalien jälkeen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rinne oli varteenotettava vaihtoehto Urpilaiselle, kunnes avasi suunsa. Palkansaajilla ei ole juurikaan syytä olla tyytyväisiä tämän hallituksen taloudellisiin päätöksiin. Rinne varmaan laskeskeli, että miespuolisia palkansaajia hän ei enää tavoita, koska he ovat siirtyneet perussuomalaisiin. Täytyy siis yrittää kosiskella demareihin vielä toistaiseksi jääneitä naispuolisia palkansaajia. Nyt kuitenkin kävi niin, että Rinne teki huonon harkintakykynsä ja ilmeisen yhteistyökyvyttömyytensä kiusallisen selväksi heti kättelyssä. Kuulijat ovat ylipäätään sen verran fiksuja, että ymmärtävät tällaiseen epäasialliseen ja alatyyliseen haukkumiseen turvautuvan sellaisten, joilla ei ole omaa sanomaa eikä asiallista tarjottavaa. Tekisi mieli suorastaan epäillä, että Rinne oli pestattu Urpiaisen kilpailijaksi osoittamaan kuinka järkevältä ja asialliselta hän näyttää näiden tarjolla olevien vaihtoehtojen rinnalla.

Miltton Friidman kirjoitti...

Vittu tähänkö on tultu? Korkean tason ay-poliitikoilla ei ole muuta sanottavaa kuin "rasisti" ja "fasisti"?

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää, että Rinteen "öykkärimäisillä" kannanotoilla on mahdollisuus niiden "raflaavuuden" takia saadakin kannatusta tässä maassa. Uskoakseni olen toivottavasti tässäkin asiassa väärässä.