tiistai 28. tammikuuta 2014

Pekka Kinnunen - Vasemmistoliitto Yleisradiossa

Yleisradion uutinen on päräyttävä:
Valtiovarainministeriössä valmistellaan uusia valtion talouden säästötoimia.
Valitettavasti penaali Pekka Kinnusen "uutinen" paljastuu heti perään vasemmistolaiseksi uuskieleksi, jossa sota on rauhaa:
Ylijohtaja Jukka Pekkarinen väläytti eilen maanantaina muun muassa ruuan ja lääkkeiden alempien verojen korottamista ja Kansanedustaja Sampsa Kataja on valmis sekä lähentämään eri verokantoja että nostamaan yleistä arvonlisäveroa.
Sellaiset "valtiontalouden säästötoimet".

Kuinka noin tyhmä jengi pääsee toimittajiksi?

Voin kuvitella mielessäni jo seuraavia uutisotsikoita:
Itella suunnittelee uusia säästötoimia - postimerkkien hinta nousee.

Valio suunnittelee uusia säästötoimia - maidon hinta nousee.

Fortum suunnittelee miljardisäästöjä - nostaa sähkön hintaa.
Onko toimittajille tehty lobotomia jossain vai ovatko he syntyneet vajaaälyisinä? Kinnusen kirjoitus kuvastaa niin täydellisesti sitä henkistä alennustilaa, joka Suomea vaivaa. Valtiojohtoinen aivopesu on johtanut tähän, että toimittaja kirjoittaa veron korotusten olevan valtion säästötoimenpiteitä - voitteko kuvitella?

Alla kuvassa Kinnunen vasemmalla (myös fyysisesti).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen törmännyt tuohon monesti ennenkin. Joidenkin mielestä kaikki raha nyt vain sattuu olemaan valtion rahaa. Osa siitä on vain kansalaisilla lainassa siihen asti, että valtio sattuu sitä tarvisemaan.

Tässä tapauksessa säästäminen on siis sitä että vähennetään valtion kansalaisille nettotulojen muodossa antamaa – tai ehkä pikemminkin sallimaa – rahasummaa.

Yritin kerran auttaa erästä noin ajattelemaa ymmärtämään ajatusmaailmansa kierous, mutta eihän siitä mitään tullut. Verojen lasku oli tuhlausta ja se siitä...

Vasarahammer kirjoitti...

Juuri tuo keskittyminen "valtion rahaan" ja kaiken taloudellisen toiminnan redusoiminen verotulojen kasvattamiseksi on lisännyt inhoani Yleisradiota kohtaan. Kaikki veroina valtiolle tuleva raha on kuin taivaasta satavaa mannaa, joka hyödyttää yhteiskuntaa.

Toisaalta, kun julkinen sektori vie lähemmäs 60 prosenttia BKT:sta, koko maa on enimmäkseen pelkkää valtiota.

Anonyymi kirjoitti...

Noin 10 vuotta sitten tiedustelin silloiseltalta valtiovarainkanisteri Antti Kalliomäeltä (taisi tämä ässä olla koulutukseltaan liikunnanohjaaja tms. ja siviiliammatiltaan seiväshyppääjä) hänen silloisten kommenttiensa logiikkaa omista ja toisten rahoista.

Hän oli tuolloin nostanut esiin epäkohdan, että vapaaehtoisia lisäeläkkeitä maksavia henkilöitä / yrityksiä tuetaan verovaroin.

Halusin eritoten tietää miten se, että verotettavien tulojen kerryttämistä tulevaisuuteen ei erikseen veroteta jo tänään, on ko. asian verovaroin tukemista.

Muistaakseni hän vastasi juurikin jotain sellaista, että kaikki varat ovat todellisuudessa valtion ja jos jotain asiaa (mitä tahansa) ei veroteta, se on sama kuin tämän asian verovaroin tukeminen.

Ja tietysti vastaava asenne on ollut kanisterien keskuudessa vallitseva jo paljon pidempään.

t. Pörri

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa säästöistä puhumisessa on paljon sellaista, mikä hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Valtion budjetti paisuu jatkuvasti, mutta veljet vasemmalla päästelevät hätähuutoja säästöjen takia. Mitä ihmeen säästämistä se on, jos menot kasvavat? Kun menojen kasvusta huomautetaan, seuraavaksi he vetoavat siihen, että palveluja on heikennetty. Mutta eihän se kerro mitään säästöistä. Jos menot kasvavat ja palvelut heikentyvät, se kertoo, että rahaa käytetään entistä tehottomammin. Kyse ei siis ole säästöistä, vaan tuhlauksen pahenemisesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Anot, Pörri ja Vasara - näinhän se menee. Ihmetyttää vaan, miksi juuri kukaan ei pidä asiasta meteliä ja edes yritä nousta eduskuntaan. Olihan joku Georg C Ehrnroothkin voimaton massan edessä, mutta se sentään piti meteliä.

Kuten tiedetään, valtio pitää väkivaltamonopolilla tilanteen hallussaan. Lienee hyvä hetki siteerata Al Caponea:

"Olen oppinut, että ystävällinen hymy ja Smith and Wesson tehoavat paljon paremmin kuin pelkkä ystävällinen hymy".