torstai 28. marraskuuta 2013

Jeesus mikä meininki



Professori Matti Virén toteaa Uudessa Suomessa, että kusessa ollaan. Hän mainitsee, että
–Kun julkiset menot alkavat pikkuhiljaa lähestyä 60 prosenttia [bruttokansantuotteesta] niin ei se hirveän paljon muistuta markkinataloutta.
Mitäpä tuohon lisäämään. Suomi on juuri sellainen yhteiskunta, jota Benito Mussolini kaavaili, eli fascistinen. Meillä eturyhmien nokkamiehet ja -naiset peuhaavat läpeensä korruptoituneissa piireissään, mistä hyvinä esimerkkeinä kuluneelta viikolta ovat Kuntien aläkevakuutuksen Merja Ailuksen holtiton rahankäyttö omien nautintojen maksimoimiseksi sekä Ylen erinomainen MOT-ohjelma, joka kertoo Itä-Suomen kaupunginjohdon (Kotka, Lappeenranta) turhan läheisistä suhteista venäläiseen rahanpesuun.

Samassa ohjelmassa puidaan myös elinkeinoelämän keskusliiton - korporaatio sekin - toimitusjohtaja Ilpo Kokkilan omituistakin omituisemmista kytköksistä syntymäkuntansa Saarijärven maisemiin suunnitellun venäläisen pääoman kanssa. Kansanliikkeeksi muodostunut maakauppojen vastustus jyrättiin Kokkilan - joka siis johtaa rakennusliike SRV:tä - tukiessa venäläisrahoittajia. Kuten arvata saattaa, Saarijärvelle ei syntynyt 100 miljoonan euron investointia, ja kaupan käsirahaansa takaisin perivät venäläisliikemiehet ovat tuoneet rajan takaa omat perintätekniikkansa Saarijärven perinteiseen miljööseen aseilla uhkailuineen ja taivaisiin nousseine korkoineen. Ja kukaan ei tee mitään, poliisia ei saa asiasta kiinnostumaan, kaupunginjohto mieluummin hyssyttelee ja norkoilee kunnantalojen nurkissa päät painuksissa.

Kuntien rahoituspohja on siis kuralla eikä veron korotukset pelasta, kuten Virén totesi, koska ei ole enää mitään verotettavaa. Normaalin omakotitalon asumiskustannukset ovat vuosikymmenessä kaksinkertaistuneet ja ovat tällä hetkellä noin 750 euroa kuukaudessa sisältäen vede, lämmityksen, jätehuollon ja verot eli kaikki pakolliset maksut. Verojen osuus näistä kuluista on osapuilleen 75%. Veron korotukset ohjaavat kulutusta yhdestä paikasta toiseen, mikä on yksi sosialismin keskeisimmistä taloudellisista edellytyksistä. Keskusjohtoinen talousjärjestelmä tähtää nimenomaan siihen, että kansalla ei ole ylijäämiä vaan kaikkea kulutusta voidaan ohjata verotuksella. Tämä ei tietenkään salli säästämistä, mikä kurjistaa kansantaloutta, kuten voimme Suomessa jo nyt huomata. Suomea voi reilusti kutsua fascistiseksi yhteiskunnaksi.

Kuntien suurin menoerä on terveys- ja sosiaalitoimi. Pikkukunnissa on iät ajat tehty yhteistyötä terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kesken. Hallituksen ns. Sote-uudistus on savuverho peittämään sitä tosiasiaa, että suurissa kunnissa - suurissa yksiköissä - sama lähipalvelu ei toimi, eikä edes voi toimia. Kysymys on ihmisistä ja perheistä, ei tunnusluvuista eikä keskiarvoista, joita suuruuden ekonomiasta viehättyneet sosialistit haluavat johtaa. Suurten kuntien ongelmien paikkaamiseksi hallitus laittaa kaikki kunnat pakkoremonttiin ja kuntaliitoksiin, vaikka suuruuden ekonomia ei toimi. Hyvän esimerkin tarjoaa Nurmijärven kunta, jonka alueella terveyskeskus tuottaa palvelut niin hyvin, ettei sinne ole syntynyt kysyntää yksityisille ulkomaisille tai kotimaisille isoille terveydenhuoltopalvelua myyville ketjuille. Edes tämä hyvin asiansa hoitanut kunta ei saa olla rauhassa, vaan sen asiat tulee saada yhtä sekaisin kuin eteläisillä naapurikaupungeillaan. Tasa-arvon vuoksi.

Perusterveydenhuollon osalta valtiovalta ei ole osannut eikä halunnut käydä arvopohjaista keskustelua siitä, keille tarjotaan maksutonta sairaanhoitoa ja mihin rajaan asti. Yksi syy on tietenkin se, että fascistinen ideologia on ennen kaikkea pragmaattinen eikä arvopohjainen. On helpompaa ratkoa teknokraattisia ongelmia kuin käydä sivistynyttä keskustelua. On se, uskokaa pois.

Uusi laki kouluterveydenhuollosta on laajentanut lääkärintarkastukset koskemaan koko perhettä. Jos vanhemmat eivät tule terveystarkastukseen, on lääkärin tehtävä lastensuojeluilmoitus. Asiaa ei ihan suoraan asetuksessa määrätä, mutta ilmapiiri on sellainen, että lääkärin kannattaa selustansa turvatakseen ilmoitus tehdä. Jos alaikäinen harrastaa seksiä, ja asia tulee ilmi tarkastuksessa, taas napsahtaa lastensuojeluilmoitus. Ja koska kunnollisilla ja tunnollisilla vanhemmilla on muutakin tekemistä kuin riidellä virkakoneiston kanssa, kaikki isit ja äidit menevät tarkastuksiin simputettavaksi ja kiusattavaksi yksityiskohtaisen kysymystulvan eteen. Ennen muinoin isyydentunnustus avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen osalta vaati kuulustelijaa selvittämään, ovatko äiti ja isä harrastaneet keskenään seksiä lapsen siittämisen aikaan, kuinka paljon, missä asennossa, mihin vuorokauden aikaan ja tuntuiko hyvältä (tuo oli liioittelua, jos joku ei ymmärtänyt), ja nyt olemme palanneet samaan aikakauteen ja tunnelmaan.

En todellakaan väitä, että yhdenkään nykyisen puolueen äänestäminen tuo muutoksia tai olisi edes luultavaa että voisi tuoda. Nykymeininki muuttuu vain ja ainoastaan valtion konkurssin kautta kuten 90-luvulla. Se on harmi homma, mutta näin tässä valitettavasti tulee käymään.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu", voisi hallitus laulaa kuorossa Jutan johdolla. Sossut ottivat taas käyttöön vakiotemppunsa, polttoaineveron. http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288625735645.html mutta mitäpä se enää auttaa. Ei minulla ainakaan ole enää mistä maksella lisää. siirrän koko ajan kulutusta ulkomaille. Ensi viikolla taas Tallinnaan autohuoltoon ja sitä rataa.

En ole kuullut tuosta, että vanhempien pitää olla mukana kouluterveydenhuollon tarkastukissa. Oksettaa. Esim. tänään minulla on pieni kanuuna, joten saattaisin saada palautetta siitä. Kysymys onkin, mikä on rangaistus jo vanhempi ei mene mukaan tarkastukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on todellisuudessa mahdollisesti maailman toiseksi kommunistisin maa Pohjoiskorean jälkeen. Tämä johtuu siitä, että todellisuudessa harmaan talouden osuus on täällä hyvin mitätön verrattuna vaikka etelä euroopan maihin ja nimellisesti kommunistisiin maihin, kuten Kiinaan.

Veikkaan, että harmaa talous mukanakin n. 50% taloudesta kiertää valtion kautta. Tästä ei ole tietenkään tosiateeksi mitään lukuja, siksi sitä harmaaksi taloudeksi kutsutaankin.

Vittu kun on hienoa. Maksamme kai jotain velkaa sitten. Ollaan kaikki iloisia veronmaksajia.

Pörri

Kumitonttu kirjoitti...

Tikka, suoranaista sanktiota ei ole määrätty vanhemmille, jotka jäävät pois koululääkärin tarkastuksesta, mutta sehän onkin lain hienous. Sitä ei tarvitse pelätä, sehän on vain lapsesi parhaaksi. Kukapa moista voisi vastustaa - lapsen etu menee kaiken edelle. Ja jos darrassa ilmestyt paikalle, niin satavarmasti lähtee tieto lastensuojeluun.

Pörri, ei harmaan talouden osuus Suomessa ole kuin joitain prosentteja, enintään joku neljä-viisi. Siksi meillä on AAA-luokitus, kun luokittajat tietävät, että valtio saa verot kerättyä. Onhan Kreikka, Espanja, Ranska ja Italiakin meitä vauraampia, mutta valtiolla ei ole niin tiukkaa otetta kansasta, että se saisi verotuksella kansalaisten omaisuuden haltuunsa. Siksi niiden luottoluokitus on meitä matalampi. Suomessa on kaksi kertaa isompi julkinen sektori kuin Kreikassa - pitäisihän sen jo soittaa kelloja.

Vasarahammer kirjoitti...

" Nykymeininki muuttuu vain ja ainoastaan valtion konkurssin kautta kuten 90-luvulla."

Niinpä niin. Sosialismi tuhoutuu vasta, kun toisten rahat loppuvat. Nyt käytetään jo tulevien sukupolvien rahoja niin kauan, kun joku suostuu lainaamaan.

Radiosta kuuntelin keskustelua "paperittomien" terveydenhuollosta. Siinäkään maksajalle ei annettu puheenvuoroa vaan itseään hyvinä pitävät ihmiset puhuivat pehmoisia "ihmisoikeuksista".

Becker kirjoitti...

Hoh hoijaa. Mä alan pikkuhiljaa ihan vakavissani uskoa noihin tuomiopäivän julistajiin, jotka väittävät, että Suomi on ajautumassa kuseen ja oikein vauhdilla.
Nyt on kuusi vuotta menty alamäkeen ja tullaan ilmeisesti menemään seuraavat kuusi vuotta. Ja Katainen sekä Urpilainen istuvat peräsimessä.
"Herra varjele Suomen kansaa."

Kumitonttu kirjoitti...

Tuomiopäivän julistajia ei ole tarvinnutkaan uskoa tätä ennen, koska meillä oli mahdollisuus tehdä tarvittavat toimenpiteet itse, mutta kun ei tehty, niin nyt on sitten käsillä jonkinlainen romahdus.

Vasarahammerhan jo vuosi sitten äkkäsi tuon vaihtotaseen kääntymisen alijäämäiseksi, ja siitä alkaen on poltettu miljardi poikineen ylläpitääksemme 600.000 tuhannen virkamiehen palveluita, joihin meillä ei oikeasti ole rahaa.

Kun katselee julkisen sektorin työtahtia niin hirvittää. Tänään soittelin yhteen laitokseen saadakseni erään tilaston. Ystävällinen rouva palveli auliisti niin kuin kultaisella 80-luvulla. Totesi lopuksi että soita uudelleen jos en onnistu, niin hän kerää ja ynnää tiedot mulle. Ihan niin ku ei olis kiireestä kuullukkaa. Muisti vielä piristää päivääni kertomalla että on huomenna sitten tavoittamattomissa kun koko instanssi menee tyky-päiville jonnekin tapahtumapalvelun hoiviin. Meinas suoni poksahtaa...

Anonyymi kirjoitti...

Virenin argumentaatiossa näkyy perinteinen "jakolaskuongelma". Osoittaja ts. julkinen talous kasvaa hitaasti mutta vääjäämättömästi(vrt. Baumolin tauti) ja nimittäjässä oleva BKT putoaa yhtäkkiä rajusti. Suhdeluku muuttuu tämän seurauksena "katastrofaalisesti".

Mekanismi toimii myös toiseen suuntaan. Nollakorotus-tupo on paras tapa sisäiseen devalvaatioon rahaliiton jäsenenä. Ennemmin tai myöhemmin BKT taas kasvaa. Jos julkisen talouden kasvua saadaan hillittyä, on julkinen talous / BKT -luku kohta taas kunnossa.

Kumitonttu kirjoitti...

No ei nyt ihan niinkään. Viren on huolissaan absoluuttisesta tasosta (60%) eikä niinkään lyhytaikaisesta jyrkästä romahduksesta. Tosin, lyhytaikainen romahduskaan ei olisi ongelma jos lähtötaso olisi vaikka 20%.

Anonyymi kirjoitti...


Tuli mieleen viime kesältä se juttu missä hallituksella on 200 avustajaa, varmaan nuokin on suojatyöpaikkoja.

Ja vielä miten ennen pärjättiin ilman kansanedustajien avustajia, ja 200 avustajaa hallituksessa.

Juu. Tuosta samasta aiheesta kirjoitti äänestämäni edustaja.

http://www.olliimmonen.net/179.html