sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Rosvojen valtio


THL:n pian eläkkeelle jäävä ylijohtaja Pekka Puska on tunnettu ns. Pohjois-Karjala -projektista, ja tämän vasemmalle kallellaan olevan kepulaisen tavoitteena on ollut luoda johtamastaan laitoksesta terveellisten elämäntapojen nimissä valvontakoneisto kansalaisten arkea ohjaamaan. THL on Puskan johdolla kasvanut 1.300 ihmistä työllistäväksi suureksi valvontaviranomaiseksi, joka oikeuttaa liberaalin fascisminsa nimenomaan kansanterveydellä. Luojan kiitos, valtion rahoituspohja on romahtanut ja markkinavoimat laittavat kuriin näitä suuruudenhulluja, todellisuudesta irrallaan eläviä merja-ailuksia ja pekkapuskia. THL joutuu lähivuosina varautumaan jopa 300-400 henkilön irtisanomisiin.

Pekka Puska pelottelee, että laitos joutuu luopumaan useista sille lakisääteisesti määrätyistä tehtävistä, mikäli irtisanomiset joudutaan leikkaussyistä toteuttamaan. Järkyttävintä on seuraava kohta:
Puskan mielestä on silkka myytti, että yksityinen on tehokasta ja julkiset palvelut tehottomia.
Tämä on niin pökerryttävä lausahdus, että mies pitäisi heittää heti vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Espoossa on Mediverkon johtama Oma lääkärisi -terveysasema. Aseman kulut lääkärikäyntiä kohden ovat noin 60 euroa, jonka Mediverkko laskuttaa Espoon kaupungilta. Viereisen kaupunginosan - Kivenlahden - terveysasemalla käynti maksaa 100 euroa. Yksityinen myös lähettää erikoissairaanhoitoon potilaita noin 20% vähemmän kuin kaupungin oma terveysasema. Potilas pääsee kaupungin omalle terveysasemalla noin neljän viikon odottelun jälkeen kun Mediverkon terveysasemalle jonot ovat puolet lyhempiä. Tässä on erinomainen esimerkki siitä byrokratiasta ja pöhöttyneestä julkisen sektorin ylimielisyydestä, jota Puska omalla lausunnollaan oikein alleviivasi. Ei ihme, että maamme on kusessa, kun sen johtajilla ei ole mitään todellisuudentajua.

Keskustapuolueen oma läänitys Kuntien eläkevakuutuksen eli Kevan johtoon on paljastanut julkisen sektorin toimijoiden moraalittomuuden. Tässä olisi oikeasti Kepun puheenjohtajalla Juha Sipilällä mahdollisuus osoittaa, että puolue irtisanoutuu korruptoituneesta läänityksestä, ja antaa Kevan hallituksen irtisanoa Ailuksen sopimus luottamuspulan ja väärinkäytösten takia (Ailus halusi 6.100 euron palkankorotuksen). Koska Keva on julkista palvelua tuottava laitos, se joutuu esittämään jokaisen kuitin toisin kuin yksityinen eläkeyhtiö joutuisi. Ainakin Helsingin Totuus jo kuitteja penkookin ja löytyyhän sieltä kaikkea kivaa. Ailuksen asunnon keittiökoneiden asentaminen on maksanut 9.000 euroa. Jokainen rakennus- ja remonttitöistä vähääkään ymmärtävä tajuaa laskun kohtuuttomuuden. Vaikkei toiminta ehkä suoraan ole rikollista, asettaa se Kevan kiinteistösijoituksen asiantuntemuksen kyseenalaiseksi. Jos moinen huolimattomuus, välinpitämättömyys ja holtittomuus kulujen seurannassa on yhtiön tapa, pitäisi kiinteistöjohtajan kantaa vastuu ja etsiä omaa tasoaan paremmin vastaava paikka vaikkapa kiinteistönvälittäjänä (mitenkään heitä tässä mollaamatta). Kiinteistöosaamista yhtiöllä ei kauheasti tunnu olevan, jos sijoituksen tuotto on mikään mittari sille.

Julkisen sektorin koko suhteessa koko kansantalouteen on valtava ja lisäksi sen tehottomuus - kuten nyt vaikkapa tuon Espoon terveyspalvelun esimerkki osoittaa - on ajanut kansakuntamme kovan velkaantumisen tielle. Tältä tieltä pois pääseminen vaatisi kovia otteita ja päättäväistä johtajuutta, mutta Urpilaisen, Kataisen, Ville Niinistön, Haglundin ja Arhinmäen hallitukselta sitä on turha odottaa. Maata johtavat täysin munattomat idiootit, joiden ainoa pyrkimys on hankkia itselleen joku ailuksen kaltainen eläkevirka, jossa kymmenien tuhansien kuukausipalkalla voi jatkaa kansan kusettamista. On raivostuttavaa, että mikään ei saa maamme poliittista johtoa kuriin ja muuttamaan sen omaksumia läpeensä mätia toimintatapoja.

8 kommenttia:

Becker kirjoitti...

No mutta, eihän meillä Suomessa ole korruptiota, niinkuin tutkimukset osoittavat. On vain maan tapa, mutta sehän ei ole korruptiota, koska se on maan tapa.

"Maata johtavat täysin munattomat idiootit." Kyllä, olen täysin samaa mieltä.

Eihän sillä Ailuksella nyt niin hirveän hyvin mene, sillä hänen autostaankin puuttuu vielä katto, niinkuin joku tuolla lohkaisi.
No nyt nähdään se Kepun todellinen luonne, jota Sipilä on onnistuneesti pystynyt hälventämään tuolla ah niin virheettömällä hypetyksellään.

Anonyymi kirjoitti...

Viikolla uutisoitiin, että Muumeihin voisi tulla varoitusteksti, koska pari hahmoa polttelee piippua...

Kun katsomme edistyksellisesti nimetyn raportin Tupakkapolitiikan Uusi Aika tekaisseen työryhmän jäsenluetteloa, niin moniko yllättyy että Pekkahan se sielläkin visioi.
http://www.suomenash.fi/binary/file/-/id/1/fid/725

"Tupakointikielto yksityisautoihin kun kyydissä on alle 18-vuotiaita". Toki perinteiset veronkorotukset ja muutakin hauskaa on listalla.

Kumitonttu kirjoitti...

No nyt nähdään se Kepun todellinen luonne

Juuri näin. Kepu pettää aina. Sipilän äänestäminen on tuen antamista koko sille politiikalle, jota Kaikkonen, Vanhanen ja kehittyvien-maakuntien-suomet edustavat. Kepu on Puolue, joka elää omaa elämäänsä eikä sen puheenjohtajan tehtävä ole kuin toimia julkisivuna piilottaen mädät perustukset.

Pekkahan se sielläkin visioi

Valitettavasti THL on Kepun kaltainen instituutio, jonka johtajan vaihtuminen ei muuta mitään, koska instituutio tuottaa tusinan samanlaista hyypiötä tilalle. Ainoa tapa saada Kepu tai THL tolkkuihinsa on lopettaa ne. Vaikka Sipilä vaikuttaa järkimieheltä, niin hänkin on kepulainen. Jos Jorma Ollila kykenee visioimaan gps-verotuksen autoilijoille, niin kepulaisuushan se Jormankin takana piileksii.

Jaassu kirjoitti...

Huomasin aika hassun uutisen tämän päivän(sunnuntai) kouvolan sanomissa, jossa USA oli kysynyt suomen ulkoministeriöstä pystyttäisiinkö suomessa vastaanottamaan ja käsittelemään syyrian kemiallisia aseita.

Ulkoministeriö oli lehden mukaan kysynyt Ekokemiltä, ja vastaus oli Ekokemiltä johdolta ollut että kyetään. Se mikä oli erikoista oli se että ulkoministeriön vastaus amerikkalaisille oli ollut että ei kyetä.

Muualla en ole asiasta huomannut uutisoitu. Ihmetyttää miksi ulkoministeriö valehteli amerikkalaisille.

Kumitonttu kirjoitti...

Vai näin pääsi käymään. Ehkä valtion virkamies tajusi että kulut jää valtiolle ja ajatteli säästää veronmaksajien rahoja?

Igor kirjoitti...

Tuota Beckerin kommenttia pitää täydentää jos hän tarkoittaa median joka vuosi laajasti hehkuttamaa Transparency Internationalin korruptioindeksiä. Minä tutustuin Transparencyn tutkimusmenetelmään ja havaitsin ettei Transparency tutkikaan itse vaan koostaa indeksinsä eri maissa tehdyistä erilaisista ja eritasoisista tutkimuksista. Kiinnitin silloin huomiota, että Suomessa tietoja oli kerätty ihmisiltä jotka olivat itse mukana erilaisissa hyväveliverkostoissa. Eiväthän he silloin ymmärrä olevansa osana korruptuiojärjestelmää. Lisäksi korruptio on Suomessa hoidettu paljon 'sivistyneemmin' kuin työntämällä setelinippu suoraan lahjottavan käteen kuten jossain kehitysmaissa on tapana. Onhan meillä viime vuosina paljastunut julkisuuteen jos jonkinlaista filuripeliä. En ole enää vuosikausia viitsinyt seurata olisiko tutkimusmenetelmä edelleen samanlainen tutkimusten koostetutkimus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu Kumikselta. Julkisen sektorin yliturpoamisesta ei voi liikaa muistuttaa. Tuo Ailuksen palkkavaatimus on varsin kuvaava. Vajaa kakskyttonnia ei riitä, vaan pitäis saada mukavat 25.000. Jos jonkun yrityksen omistaja tienaa tuon verran, hän on itse tienannut ne, joten ei ne minulta pois ole. Mutta julkisen sektorin pomo ei tienaa mitään, vaan pyörittää muitten rahoja.

Julkista sektoria ehkä hiukka tuntevana väitän, että ei mene kuin muutama vuosi, kun THL muuttuu taas joksikin muuksi. Jatkuva organisaatiomuutos on julkishallinnossa jonkunlainen pakkomielle. Entinen organisaatiomalli ei ole ehtinyt edes kunnolla totutella itseensä, kun sitä ruvetaan taas väen väkisin muuttamaan joksikin toiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen korruptio on tyypillisesti hyvä veli- ja hyvä sisko-meinkinä ja saunakaverimeininkiä. Selvää rahalla lahjomaista on myös mutta se on harvinaisempaa. Kesällä näkyi A-Studion jakso jossa haastateltiin kahta korruptiota tutkinutta äijää, jotka totesivat tuon.