lauantai 9. marraskuuta 2013

Ensimmäinen turvallinen maa - puheesta tekoihin

Verovaroin toimitettu Yle antaa toimittajaparille Riku Rantala ja Tuomas Milonoff taajuutensa käyttöön Riku ja Tunna - docventures -ohjelmallaan. Toimittajina pidän heitä ja varsinkin Rantalaa erinomaisena, vaikka poliittisesti he ovat sangen vasemmalle kallellaan. Tosin Suomesta ei enää taida löytyä toimittajaa, joka ei olisi, mutta sehän ei ole puolustus vahingollisen ideologian kannattamiselle. Tuskin Neuvostoliiton ihanuutta ylistänyt venäläinen toimittajasukupolvi voi millään perustella tekemisiään ajan hengessä mukana olemisella, vaikka vaihtoehtona olisi ollut oman kunniallisuutensa säilyttäminen tai moraalinen voitto. Milonoffin isä Pekka Milonoff on todellinen ihkaoikea stalinisti, ja poikansa ovat ottaneet isästään mallia ainakin sen verran, että pyrkivät muuttamaan maailmaa propagandan keinoin. On vaikea kuvitella, etteikö isän ideologia ainakin jossain määrin ole mukana poikien sielunmaisemassa.

Docventures haastatteli Helsingin Totuuden penaalia Heikki Aittokoskea. Aittokoski on vuoden sapattivapaallaan kirjoittanut kirjan Narrien laiva, jossa hän kertoo maailman surkeimmista kolkista, joissa inhimillisen oikeudenmukaisuuden käsityksistä on luovuttu erilaisten ideologioiden varjolla - pääasiassa islamin, vaikkei Aittokoski rumaa sanaa uskallakaan (tai osaa?) kirjoittaa niin kuin se kirjoitetaan. Aittokosken mukaan maailman surkein paikka on Somalian Mogadishu. Hän kertoo Somalian olevan maa, jossa ihmishenki on niin arvoton, että elämä muistuttaa saaliseläimen pakomatkaa petolauman jahdatessa. Tuo on paljolti makuasia ja on jossain määrin kornia luokitella pahuuden akselilla sivilisaation surkeimpia suorituksia. Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri sen takia Aittokoski onnistui ujuttamaan mukaan myös Jussi Halla-ahon. Halla-ahohan on todennut Somalian turvallisuustilanteen muuttuneen sisällissodan parin vuoden takaisen päättymisen jälkeen parantuneen niin oleellisesti, että somalialaisille ei enää tarvi antaa turvapaikkaa. Saman asianhan on suomalainen oikeuskäytäntö jo ottanut huomioon, joten Halla-ahosta ei saa tähän mitenkään syyllistä, vaikka Totuuden torvi sitä yrittikin. Oikeus toteaakin päätöksessään, että
Pakolaisoikeuden vakiintuneen käytännön mukaan turvapaikkaa tulee hakea ensimmäisestä turvallisesta maasta.
mikä saa kaltaiseni maalaistollon ihmettelemään, miksi Suomi ylipäätään myöntää yhden yhtä turvapaikkaa, koska joka ikinen tänne asti taivaltanut hakija on kulkenut toisen turvallisen maan kautta. Koska Suomi kuulemma noudattaa "kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia", niin miksi emme pitäisi kiinni myös tuosta hienosta ja ylevästä periaatteesta?

Aittokoski kertoo, että Suomen hyvä turvallisuustilanne vuoden 1918 tapahtumista huolimatta johtuu kolmesta tekijästä. Ensimmäinen on kansan lukutaito. Toinen on sukupuolten välinen tasa-arvo ja kolmas homogeeninen väestörakenne. Olen täysin samaa mieltä, vaikka johtopäätökseni ovat päinvastaiset suvaitsevaisen vasemmistoliberaalin toimittajakunnan kanssa. Minusta noita asioita kannattaisi vaalia ja huolehtia muistaen velvoitteemme "kansainvälisten sopimusten" suuntaan. On pähkähullua avata portit sellaisen uskonnon edustajille, jotka eivät arvosta lukutaitoa (90% somaleista lukutaidottomia). Heillehän elämän suurin hyve on osata ULKOA oma pyhä kirjansa arabiaksi. Toisekseen miehen ja naisen tasa-arvo toteutuu heidän kulttuurissaan siten, että mies saa naida vääräuskoisen naisen, mutta nainen ei saa harrastaa seksiä vääräuskoisen miehen kanssa. Kolmanneksi näiden barbaaristen tapojen suoranainen ihailu ymmärtämisen, monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä johtaa kehitykseen, jossa kansan homogeeninen rakenne rapistuu. Kaikki Aittokosken esittämät suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan hyveet halutaan vasemmistoeliitin voimin tuhota ja leimata rasismiksi ja suvaitsemattomuudeksi.

Kannatan itse ehdottomasti monikulttuurisuutta. Pidän tärkeänä, että jokaisessa maassa hyväksytään erilaiset tavat elää ja oikeus kannattaa huonoja, hulluja ja vääriäkin ideologioita. Minusta muslimien tulee saada elää Suomessa omien kulttuuristen tapojensa mukaisesti. Kannatan vanhempien oikeutta kasvattaa lapsensa haluamaansa uskontoon, koska kaikki muistamme viime vuosisadalta ne sosialistiset ihannevaltiot, joissa vain yksi tapa elää ja ajatella oli sallittua. Vaikeampi rasti on määritellä se raja, jossa vanhemmat loukkaavat lapsensa yksilönvapautta. Suvaitsevaisten liturgiassa "Puhe on teko", ja vihapuheesta lätkitään täysin käsittämättömiä rangaistuksia parhaaseen neuvostotyyliin (markusjansson). Jos puhe siis todellakin on teko, niin silloin lapsen ympärileikkaus ei käytännössä mitenkään eroa väkivaltaisen ideologian pakkosyötöstä lapselle. Väkivaltaisella ideologialla tarkoitan tietenkin niin nationalistista, internationalistista kuin arabisosialismiakin. Jos Milonoffin suvussa on vielä vuonna 1986 uskottu imperalistiseen neuvostokommunismiin ja kyseisen kasvatuksen tuloksena lastenkin maailmankuvassa säilyy uskomus kansainvälisen sosialismin ylivaltaan, en kykene pitämään lapsen fyysistä koskemattomuutta "Puhe on teko"-opin mukaisesti sen kummallisempana. Tai sitten "Puhe on teko" tarkoittaa eri ideologioiden kannattajille erilaista kohtelua.

Jos "Puhe ei ole teko", niin silloin on velvollisuutemme puuttua tyttöjen ja naisten alistamiseen Suomessa, lukutaidosta palkitsemiseen ja hyvien suomalaisten arvojen omaksumiseen julkisessa kanssakäymisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa maahanmuuton pitämistä niin pienenä, että vähemmistö pakosta joutuu omaksumaan valtaväestön tavat ja arvot kyetäkseen elättämään itsensä ja perheensä. Silloin markusjanssonien kirjoitukset barbaaristen rikollisten palauttamisesta maan pinnalle Afrikan taivaalta ei olisi sakkotuomion arvoinen. Silloin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittaisiin antisemitistit eikä antisemitistien arvostelijat. Joku merkillinen viehtymys länsimaisella vasemmistolla on juutalaisten tuhoamiseen, kun se ihailee juutalaisiin vihamielisesti suhtautuvaa islamin tulkintaa. Monien islamtutkijoiden mielestä islamin nykyinen, antisemitistinen luonne on saanut voimakkaita vaikutteita juuri eurooppalaiselta vasemmistolta.Lisäys 9.11.2013 klo 17:45
Jiri Nieminen -niminen kommunisti on käsitellyt blogissaan lasten kurittamista ja paheksuu hommaforumilaisten unelmoivan lapsien hakkaamisesta verille.

7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Minäkin olen lukuisia kertoja ihmetellyt miksi me ylipäänsä alamme täällä käsitellä turvapaikkahakemuksia ihmisiltä, jotka ovat tulleet useiden turvallisten, jopa EU-maiden kautta meille.

Siitä en taas kirjoituksessa pidä oikein korrektina, että poika Milonoff pannaan vastuuseen isä Milonoffin aatteista. Kukin vastaa omista mielipiteistään ja sen mukaan heitä pitää arvostella. Olen jonkin verran katsellut Rantala-Milonoff kaksion toimittamia ohjelmia. Ohjelmat ovat olleet virkistävän erilaisia joskus karmeudessaankin. Jos heidän tyylin maailman parantamisen yrittäminen puheilla on vasemmistolaisuutta niin sellaista vasemmistolaisuutta arvostan. Lisäksi jos tehdään vielä hyviä ohjelmia asioiden tiimoilta niin on siinä jo tekojakin. Enemmän meidän tyylinen blogin kirjoittaminen menee suun pieksännän lukuun.

Kumitonttu kirjoitti...

Käytin isä-Milonoffia esimerkkinä lasten indoktrinaatiosta vaaralliseen ideologiaan. Painotin erityisesti, että minusta vanhemmilla on täysi oikeus kasvattaa lapsensa haluamallaan tavalla, joten en suinkaan tuominnut isä-Milonoffia. Hänen kättensä jälki näkyy selvästi poikiensa uravalinnassa, kuten Wikipediassakin todetaan:
Uranvalinnan aikoihin psykologiastakin kiinnostunut Milonoff oivalsi, että myös teatterin kautta pystyy tutkimaan itseään ja muita.
ja
Pekka Milonoffilla on neljä poikaa: Aleksi, Juho, Tuomas ja Eero, jotka työskentelevät kaikki isänsä tavoin teatterin tai TV-tuotannon parissa.

Kuten kirjoitin, jos "Puhe on tekoja", on lasten indoktrinaatio vaarallisen ideologian (kuten islam tai kommunismi) kannattajaksi yhtä tuomittavaa kuin nyt vaikkapa ympärileikkaus. Jos "Puhe ei ole tekoja", niin sitten joudumme muokkaamaan käsityksiämme nykyisenkaltaisesta maahanmuuttopolitiikan siunauksellisuudesta ja markusjanssonien rankaisemisesta.

Milonoffin vasemmistolaisuus on säälittävää, koska se liikkuu tasolla "chillaillaan indonesiassa hei ja vastustetaan niiqu amerikkalaisuutta ja riistokapitalismia". Sinä saat ihan vapaasti pitää sitä arvossa, mutta minusta se muistuttaa Pekka Himasen tasoista lapsellisuutta.

Igor kirjoitti...

Jaa. yleensähän poikalapset kapinoivat isiensä oppeja vastaan. Vasta vanhemmalla iällään alkaa nähdä niissä arvostettavaa.

Oliko tuo ".. vastustetaan niiqu amerikkalaisuutta ja riistokapitalismia" sinun kuvauksesi Milonoff Jr:sta vai suora lainaus hänen sanomastaan? Ihan noin jyrkkiä lausumia en muista itse kuulleeni häneltä.

Kai minussakin on sitten jotain jäänteitä viher-vasuriudesta kun minäkin pidän ns riistokapitalismia kuvottavana kun olen nähnyt ja tiedän sen seurauksia. Tosin tuollaiset marxilaiset nimittelyt eivät kuulu sanastooni.

En minä osaa lukea miksikään isän, Pekka Milonoffin kotona suorittamaksi indoktrinaatioksi, että kaikki pojat ovat valinneet jonkun luovan ammatin. Voihan sellainen lahjakkuus tulla geeneissäkin. Isähän on ainakin minun käsitykseni ollut omalla alallaan tosi lahjakas.

Naureskelin kun katsoin Wikipediasta faktoja isästä niin kovin oli samanlainen tausta kuin minulla: monikulttuurinen ja -kansallinen koti, saksalainen koulu, Sadankomitea ja aseistakieltäytyminen. Eroa on lähinnä, että minä en hurahtanut kommunismiin enkä taistolaisuuteen.

Olen muutan Pekka Himasen kanssa monesta asiasta samaa mieltä, mutta en väitä olevani tiedemies, professori enkä ammattifilosofi ja olisin monet mielipiteeni voinut esittää paljon halvemmalla :)

Minusta on aika oikein osuvaa kun jotkut ovat esittäneet koko tuotoksen pamfletiksi eikä miksikään tieteelliseksi julkaisuksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Oliko tuo ".. vastustetaan niiqu amerikkalaisuutta ja riistokapitalismia" sinun kuvauksesi Milonoff Jr:sta vai suora lainaus hänen sanomastaan?

Joissain Madventures-jaksoissa Milonoff paasasi kapitalismin vastaisia oppejaan. Jos ei ole oppinut niitä isältään, niin ihmettelen.

Joo, mua nauratti sama asia sun ja Pekan samanlaisesta historiasta, mutta en viittiny mainita.

En tunne Himasta niin että voisin todeta olevani hänen kanssaan samaa tai eri mieltä. Sen sijaan voin hyvällä omalla tunnolla todeta, että filosofiksi hänellä on poikkeuksellisen huono moraali, jos hän ei ihan aikuisten oikeasti näe tuossa tekeleessä ja sen rahoituksessa mitään väärää. Sellainen tekopyhä filosofi ansaitsee jäädä historian kirjoihin suomalaisen 2010-luvun moraalisen rappion ikonina.

Kumitonttu kirjoitti...

Oliko tuo ".. vastustetaan niiqu amerikkalaisuutta ja riistokapitalismia" sinun kuvauksesi Milonoff Jr:sta vai suora lainaus hänen sanomastaan?

Joissain Madventures-jaksoissa Milonoff paasasi kapitalismin vastaisia oppejaan. Jos ei ole oppinut niitä isältään, niin ihmettelen.

Joo, mua nauratti sama asia sun ja Pekan samanlaisesta historiasta, mutta en viittiny mainita.

En tunne Himasta niin että voisin todeta olevani hänen kanssaan samaa tai eri mieltä. Sen sijaan voin hyvällä omalla tunnolla todeta, että filosofiksi hänellä on poikkeuksellisen huono moraali, jos hän ei ihan aikuisten oikeasti näe tuossa tekeleessä ja sen rahoituksessa mitään väärää. Sellainen tekopyhä filosofi ansaitsee jäädä historian kirjoihin suomalaisen 2010-luvun moraalisen rappion ikonina.

Igor kirjoitti...

Emeritusprofessori Jukka Kemppinen, joka samaan aikaan ollut HIIT:issä töissä sanoo tuoreessa blogissaan: " Kaikki me Pekan tuntevat irvistelemme ja vedämme ilmaa hampaiden välitse. Minä en osaa pakottaa mielestäni ikäviä ajatuksia, jotka sain, kun jouduin katselemaan Pekan laskuja luennoista ja muusta. Tämä nyt revitelty tutkimuksen hinta ei ole sinänsä suuri. Tuollaisen joukon tapaamiset maksavat paljon. Silti tilanne on auttamaton, kun ahneeksi tunnettu mies julistaa elämisen arvokkuutta ja muita sellaisia arvoja, joita voisi mainiosti osoittaa laskua kirjoittaessaan.". Eli vähän samaa kuin sinäkin sanot.

Olen kiinnostunut filosofiasta ja filosofeista. Itsekin luin sitä aikoinaan jonkin aikaa yliopistolla ja yhden filosofin isäkin olen. En tunne asiaa Kemppisen tavoin, mutta minulle on jäänyt käsitys, että Himanen osaa hyvin valita yhteistyökumppaninsa kuten Manuel Castells, Norjan kruununprinssi Haakon, piispa Desmond Tutu, presidentti Ahtisaari, Sir Richard Branson ja professori Amartya Sen. Jos oikein ymmärrän hän ratsastaa Manuel Castellsin maineella liimatessaan itsensä siihen kiinni julkisuudessa. Nyt on pääministeri Katainen kai langennut johonkin liehittelyyn. Pekan habitus on kuin jonkun suuren ajattelijan.

Kumitonttu kirjoitti...

Saahan filosofikin toki olla ahne ja tehdä rahaa, ei voi olla niin, että varallisuus olisi jotenkin ei-filosofista ja köyhyys olisi henkisempää kuin rikkauksien tavoittelu.

Mutta ongelma on siis Himasen tapauksessa se, että hänen vaurautensa lähde on sama kuin gepardinnahkahattuisilla afrikkalaisilla diktaattreilla ja kommunistiblokin johtohenkilöillä - kansan selkänahasta revityllä verotuksella. Olisikohan ollut joku amerikkalainen miljonääri joka totesi, että hänen lentokoneessaan on samanlaiset kultaiset hanat kylpyammeessa kuin Romanian Causesculla. Erona on vaan se, että hän on ostanut ne omilla rahoillaan.