tiistai 5. marraskuuta 2013

Yle ja Huoltovarmuuskeskus yhteiskuntavastuullisina

Yritysten ns. yhteiskuntavastuu on silkkaa sanahelinää, jolla yritykset yrittävät turvata oman myyntinsä. Mitään todellista vastuuta ei yrityksellä voi olla; eihän yritys voi haastaa ketään oikeuteen kunnianloukkauksesta. Kun Junes Lokka julkaisi keskustelunsa Yleisradion jonkun huoran kanssa, satuin kanavasurffailemaan Jaska Brownin aiemmin mainitsemalle radiokanava Novalle, jossa huorat Kuukka ja Linnanahde itkivät tota sanavalintaa. Heidän mielestään Lokka ei olisi saanut käyttää tuota ilmaisua, koska "se on loukkaava" ja "normaalit ihmiset eivät käyttäydy loukkaavasti". Järki-ihmisenä pitämäni Enbuske sentään ymmärsi pitää turpansa tukossa, kun nämä kaksi puupäätä itkivät sanavalinnasta.

Kuten tiedetään, toisinajattelijoiden vaientaminen tapahtuu helpoiten leimaamalla tämä natsiksi tai fascistiksi - joksikin niin hirveäksi, jolla ei ole oikeutta mielipiteisiinsä. Toinen käypä tapa - myöskin Stalinin kehittelemä - oli leimata toisinajattelijat mielisairaiksi. Mielisairaus on tietenkin helppo todeta sillä, että vastapuolen käyttäytyminen on "epäsosiaalista", "moraalitonta" tai jopa "laitonta". Linnanahde ja Kuukka koittivat saada Lokan nalkkiin näillä ikiaikaisilla keinoilla, mutta tekivät itsestään naurunalaisia. Mutta bisnes toimii siten, että kanava tuottaa kuuntelijoidensa näköisiä ohjelmia, ja niinpä heti ensimmäinen soittaja kiitteli näitä kahta huoraa siitä, että he laittoivat Lokalle ns. luun kurkkuun kun soittajalla itsellään oli kuulemmna verenpaine meinannut poksauttaa suonen päässä.

Jääkiekossa sattuu ja tapahtuu. HIFK lemppasi väkivaltaisesta pelityylistään tunnetun Gillesin pellolle. Tätä Linnanahde ja Kuukka kutsuivat "täysin lahjattomaksi" ja "vähä-älyiseksi" ym. haukkumanimiä, jotka saivat Lokan huorittelun tuntumaan pyhäpoikien puuhastelulta. Lokka sentään kritisoi Ylen toimittajan tekemisiä - Linnanahde ja Kuukka kävivät suoraan henkilöön kiinni. Sinänsä ookoo, kyllä maailmaan puhetta mahtuu.
[Lisäys klo 15:48 Petri Kaivanto kirjoittaa blogissaan samasta aiheesta].

Pikavippifirman 4Financen ja Bluesin "strateginen yhteistyö" päättyi, kun 4Financen tj. Jarkko Turtiainen päätti osata nuoren jääkiekkoilijan Juuso Ikosen uran kehittämisen Bluesin johtajia paremmin. Vain vuotta aikaisemmin neuvoteltu yhteistyö oli luonteeltaan "pitkäjänteistä ja strategista". Tämä episodi on niin kuvaava liike-elämässä, kun suuriegoiset pullistelijat leikkivät liikemiehiä. Sponsorisuhteita luodaan oman mielenkiinnon - tässä tapauksessa lätkä - perusteella. Arctic Shipping sponssasi hallituksensa pj:n salibandy-joukkuetta. Näitä on vaikka kuinka paljon. Kyse ei ole mistään pitkäjänteisestä toiminnasta vaan lyhyen aikajänteen oman edun tavoittelusta, joka maksatetaan yhtiön asiakkailla ja naamioidaan "yhteiskuntavastuun taakse".

Muista maailman asioista todettakoon, että EU aikoo kieltää muovipussit ja pölynimurit. Valtio haaskasi 24 miljoonaa antamalla öljyä GT Tradingille, joka on tunnettu kyseisissä piireissä täytenä huijariyhtiönä omistajansa ja johtajansa aiemman toiminnan takia. Sääliksi käy niitä GT Retailin suojissa omaisuutensa hukanneita huoltamoyrittäjiä. Mutta kuten tapana on, kukaan ei joudu Huoltovarmuuskeskuksessa vastuuseen. Himanen haaskasi 700.000 valtion rahaa, ja kukaan ei joudu vastuuseen. Tätä tämä nyt vaan on.

3 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Siis ei jumalauta, tää ei oo todellista. 24 milliä pannaan haisemaan eikä tää saatanan virkamies luultavasti joudu edes vastuuseen mokastaan.
Suomen Demokraattisessa Tasavallassa ei virkamiehellä ole vastuuta.
Jos tämä olisi tapahtunut yksityisellä puolella olisi häkki heilunut.
Mutta sitten kyllä tasavallan kansalaisilta vaaditaan lainkuuliaisuutta ja moraalia viimeiseen pieruun asti.

Valkea kirjoitti...

Tässä taas näemme, että Eu:lla ei ole muuta syytä olemassaoloonsa kuin keksiä ihmisten elämää vaikeuttavia sääntöjä ja määräyksiä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Lupasihan se Katainenkin maksaa ne sikaflunssa-rokotteet Huoltovarmuuskeskukselle, kun valtion kassassa ei ollut just sillon fyffee.

Vaan niinpä jätti maksamatta. ;)