perjantai 8. kesäkuuta 2012

Mikä kuivattaa Afganistania?

Vuosi sitten kirjoitin (Auringonpilkut ja sademäärät 5.8.2011) Etelä-Afrikan vesivarannosta vastaavan ministeriön teettämästä tutkimuksesta. Tutkimuksen tavoite oli selvittää, kuinka paljon vesivoimaa voidaan arvioida tuotettavan viljelysten kastelun jälkeen. Tutkijoilla oli onneksi käytössään yli tuhat vuotta Afrikan jokien virtaamasta kerättyä tilastoa, joten ei muuta kuin selvittämään.

Ja selityshän löytyikin, Auringonpilkkujen määrä selittää melkeinpä yksin Afrikassa havaitun sademäärän muutoksen. Vastaavat muutokset on mitattu myös Englannissa ja Australiassa, joten voitaneen puhua globaalista ilmastomallista, jos sellainen nimitys sallitaan muillekin kuin YK:n alaisen IPCC:n tietokoneohjelmille. Kannattaa lukea tutkimus, jos ette ole aiemmin lukeneet - Alexander et al.

"Mielenkiinoista sinänsä, kerätyn aineiston perusteella tutkijat ennustivat vuonna 1996 alkaneen auringonpilkkujakson kuivan kauden alkavan 2006 ja jatkuvan vuoteen 2016" - näin kirjoitin vuosi sitten. Ja katsotaanpa mitä Pakistanin Punjabissa tapahtuu:
“The water flow in the rivers is approximately 35% below what it should be for this time of the year,” said Arshad Khan, an officer at the Punjab irrigation department. “That shortage may rise to as high as 45% in the coming months just as the sowing season starts.”

"Veden virtaama on noin 35% alle keskiarvon" sanoo Arshad Khan, Punjabin kastelujärjestelmästä vastaavan ministeriön edustaja. "Voi olla, että virtaama vähenee jopa 45% juuri nyt kun satokausi on aluillaan."

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta uutisessa liittyy energian hinnannousun aiheuttamiin ongelmiin.Artikkelissa todetaan, että maanviljelijät joutuvat käyttämään diesel-aggregaatteja saadakseen pohjavettä kaivoista, mutta polttoaineen hinnan takia viljely on tappiollista. Ehkä sosiaalidarwinismia kannattavat malthusilaiset ympäristöaktivistit ovat vain tyytyväisiä, että köyhät kuolevat pois. Mihin Amerikan asevoimat eivät kyenneet, sen tekevät Vihreät.

3 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Miltton Friidman kirjoitti...

Off-topic

Jos haluat materiaalia natsismin ja sosiaalidemokratian yhteydestä, niin tässä hyvin yhteyttä havainnollistava video:

http://www.youtube.com/watch?v=DZJTNLvOFRo#t=02m19s

Edit: linkki meni pieleen

Kumitonttu kirjoitti...

Hehheh... Siitoimen Pekkahan se siinä. Tuo oli kyllä kuin jostain 80-luvun pulttiboisista. Melkoinen sketsi.

Punainen väri on todella mukana siksi, että sillä haluttiin yhdistää aate äänestäjien mielissä sosialismiin, koska kansallissosialistit kilpailivat samoista äänestäjistä demarien ja kommunistien kanssa.