perjantai 1. kesäkuuta 2012

Päivi Harinen ja hyväsisko-verkostot

Kirjoitin (Yleinen etu vai yhtiön etu 1.6.2012) siitä, kuinka hanakasti media ja poliitikot puuttuvat yritysjohtajien itselleen ja toisilleen järjestelemiin kohtuuttomina pidettyihin taloudellisiin etuisuuksiin. Tätä kutsutaan hyväveli-verkostoksi, koska liike-elämän johdon uskottiin omissa saunailloissaan junailevan apua toisilleen. Tässäkin asetelmassa näemme jo viisi nykyisen poliittisesti korrektin opin aikana tuomittua kuolemansyntiä: ahneus, keski-ikäiset miehet, alastomat miehet, alkoholi, suuryritykset. Oikeat elementit olisivat olleet: Vihreät, naiset, yliopisto, monikulttuurisuus, luomutee.

Tämä yritysjohtajiin kohdistunut raivokas isku jättää tyystin varjoonsa virkakunnan ja poliitikkojen oman ahneuden, välinpitämättömyyden, röyhkeyden ja kohtuuttomuuden. Varsinkin Vihreillä naisilla - joita ei siis yritysjohtajien saunailtoihin kutsuta - on oma naisverkostonsa. Verkosto myös käyttää valtaa, vaikkakaan ei niin avoimesti kuin yritykset, joiden hallintotapa on monen viranomaisen valvonnan alla aina yhteistoiminta-asiamiehestä ympäristölupiin asti.

Pikkulintu lauloi tänään Kumitontunmäellä tällaisesta vihreästä hyväsisko-verkostosta:
Suomen Akatemia myöntää nelivuotisen apurahan Joensuun kampukselle vertailevaan tutkimukseen somalimaahanmuuttajien kansallisuuskokemuksista. Tutkimushanketta vetää dosentti Päivä Harinen.

Suomen Akatemiahan on opetusministeriön virallinen työkalu, joka rahoittaa virallisen poliittisen opin mukaisia tutkimushankkeita. Se on siis omanlaisensa massiivinen hyväveli/sisko/vihreä-verkosto, jonka turvin valtaan päässeet siirtävät kansalta varastettua rahaa itselleen ja lähipiireihinsä.


Päivi Harinen omistaa myös Puolueen jäsenkirjan, joka tässä tapauksessa on toiminut todellisena bonuskorttina Vihreiden lihapatojen äären. Päivi Harinen on jo vuosien ajan jaksanut jalkauttaa aatteensa sanomaa, kuten tämä jo kolmen vuoden takainen video Joensuun Kristalliyöstä osoittaa (Päivi Harinen: Maahanmuuttokriittisyyden ja rasismin yhteys. Osa 1). Kohdassa 1:30 Päivi Harinen mainitsee myös blogini sivupalkissa mainitun kyröläisen pakinoitsijan Tapio Tuurin.

Suomen Akatemia ilmoittaa rahoittavansa korkealaatuista tiedettä, joka rikkoo perinteisiä raja-aitoja. Onneksi meillä on käsillämme JP Roosin arvio Harisen taidonnäytteestä:
Päivi Harinen on Joensuun yliopiston sosiologian professori. Hänen kirjoituksensa "Tarkastelussa taustamuuttujat" on niin täynnä loogisia ja empiirisiä virheellisyyksiä, että on surullista ajatella millaista opetusta Joensuun yliopiston opiskelijat saavat. Harisen tekstin sanoma on se, että yleisimmät käytössä olevat tilastollisen tutkimuksen taustamuuttujat ovat vanhentuneita ja harhaanjohtavia. Sukupuoli ei enää kerro mitään olennaista ihmisestä, ikä on menettänyt merkityksensä, kansalaisuus samoin, asuinpaikka on epäluotettava, luokka on kääntynyt päälaelleen.
Loppuun vielä vanhan Vihreän, Eero Paloheimon, hieno kolumni kolmen vuoden takaa sekin (Roopelle kiitos arkistoinnista):

7 kommenttia:

Tapio Tuuri kirjoitti...

En viitsi ruveta kelaamaan, mitä Harinen sanoo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sosiaalipiipertäjänä voisin todeta, että myös tällä alalla hyväsisko-järjestelmä vaikuttaa varsin ikävästi. Meinaan, kun kyse on avioeroista, ts. lasten huoltajuudesta, ovat miehet kyllä nykyisinkin varsin tyhjän päällä asioista päättävän naisvaltaisen sosiaalikoneiston kanssa.

Toi Paloheimo saattaa muuten tuumia nykyvihreistä että ei mulla ihan tämmönen ollu mielessä, kun vihreää liikettä aikanaan perustamassa olin.

Kumitonttu kirjoitti...

Tapio, minä luulen, että nuo kaksi sanaa olivat koko puheen ainoat järkevät.

Ykä, meinaatko että huoltajuuksissa siskot ajavat toistensa etua? Se tietty selittäisi, miksi lapset päätyvät äidille useammin. Eräänlainen käänteinen sharia, hehe.

Paloheimon kirjoitus on ällistyttävän tarkkanäköinen. Ei ihme että se on vaiettu kuoliaaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kumis, lasten lisäksi tietysti myös asunto. En tiedä, oletko lukenut blogiani alusta asti, mutta vuonna 2007 kirjoitin asiasta tarkemmin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2007/08/maksajan-oikeus.html

Paloheimon kokemukselle voisi olla nykyvihreillekin käyttöä, mutta nykytilassa arvioisin, että heppuun suhtaudutaan siellä kuin ongelmajätteenä.

Kumitonttu kirjoitti...

Luulisin lukeneeni alusta asti, mutta omatkin mielenkiinnon kohteet ovat ajan mittaan muuttuneet, niin en mä varmaan tuolloin ole ollut kauhean kiinnostunut tuon tyyppisistä ongelmista, kun ei ole ollut sillä tavalla aiheellinen epäkohta omaan elämään liittyen. Mutta aika raakaa peliä toi näyttää olevan. Luulisin että äiti tosiaan on yleensä se vähemmän renttu noissa renttuperheissäkin, mutta lapsiin jää pahat jäljet, jos äiti ikään kuin institutionalisoidaan paremmaksi kasvattajaksi. Tai siis miten sen nyt sanoisin...

Minusta on väärin, että yhteiskunta ottaa isän paikan ja alkaa kasvattaa lapsia yhdessä äidin kanssa. Jos naimisiin on menty, niin ei se voi olla sillä tavalla, että naapurin pertin tulee maksaa omissa veroissaan lissun elämä, kun se ei jaksanut kuunnella maken juttuja.

Sitä piti sanomani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kumis: toi sun kommentti "yhteiskunta ottaa isän paikan ja alkaa kasvattaa lapsia yhdessä äidin kanssa" oli kyllä niin hyvä, että en olis itte parempaa keksinyt. Ja se yhteiskunnan edustaja on lähes aina nainen. Me miehet kun ollaan vähemmistö tällä alalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tekstiä kirjoittaessaan Eero Paloheimo oli viimeisiä hetkiä vihreiden jäsen. Hän erosi vihreistä toissa vuonna kun ei enää lopulta jaksanut katsoa sitä maailmanhalaamista, mokutusta ja afrikkalaisten roudaamista, joita vihreät ovat yhä enenevässä määrin harrastaneet. Neukkulan loputtua stalinistit majoittuivat vihreisiin ja luontojärjestöihin. Paloheimo ei varmasti kokenut vihreitä enää siksi porukaksi jota se oli ollut 1980-luvulla.

No joo, on kai Paloheimokin ilmastohumpan tanssija mutta hänen jättäessään vihreät sieltä lähti viimeinen jolla oli edes hippusen järkeä jäljellä. Joskus jotkut järkiintyvät vanhemmiten, kuten kuten Greenpeacen perustaja, joka erosi perustamastaan järjestöstä.