lauantai 12. maaliskuuta 2011

Jeesus ja koronkiskurit


Tuo Lucas Cranach Vanhemman puutyö, jossa Jeesus ajaa koronkiskurit Jerusalemin Temppelistä tuli hakematta mieleeni, kun Euroopan Unionin kansalaisten taloudellinen ja sosiaalinen komitea eli edunvalvontaelin (vittu mikä nimihirviö) EESC lausuu painavan sanansa Japania ravistelleesta suuresta maanjäristyksestä. Tuo veronmaksajien kustantama NGO ei tietenkään kanna minkäänlaista poliittista vastuuta eli on kaikkien demokraattisten valintaprosessien ulkopuolella antamassa näkemyksiään erilaisten EU:n asettamien säädösten tueksi. Laitos siis ikään kuin legitimoi kaikki komission ja parlamentin hyvää tarkoittavat lait, kuten päästökaupan. Puheenjohtaja Staffan Nilsson onkin huolissaan, kun
Suuret julkisen talouden vajeet ja niihin liittyvä laajamittainen velkaantuminen ovat lukuisissa jäsenvaltioissa aiheuttaneet ankaraa rasitusta, kun on jouduttu toteuttamaan supistustoimia, alentamaan palkkoja sekä ryhtymään muihin talouden kriisitoimenpiteisiin. Valmius osallistua poliittiseen toimintaan ilmaston ja kestävän kehityksen hyväksi on vähentynyt. Pitkän tähtäimen kehitystyö on saanut tehdä tilaa lyhytjännitteisemmälle politiikalle. Maailmanyhteisössä ei oteta riittävästi huomioon globaalin oikeudenmukaisuuden näkökohtia
Mutta ei hädän päivää - Japanin tsunami oli ilmestys. Tai kuten Ruotsin MTK:n puheenjohtajana toimiva Nilsson itse vaatimattomasti tulkitsee
Eikö nyt ole aika osoittaa maailmanlaajuista yhteenkuuluvuutta - eikä vähiten ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja maailmanlaajuisen lämpenemisen ehkaisemiseksi? Luonto-Äiti on antanut meille nyt merkin.


Via Lubos

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on maankuoren toiminta joka aiheuttaa maanjäristykset. Maankuori ei toimi ilmaston perusteella.

Kumitonttu kirjoitti...

Voi Vieras, nyt sinua on höynäytetty. Tuulihan syntyy kun puut heiluttavat lehtiään ja tuuli siirtää hitaasti mantereita samalla tavalla kuin purjevenettä merellä - mutta siis paljon hitaammin. Koska ilmasto lämpenee, hirmumyrskyt lisääntyvät ja mantereet liikkuvat kiihtyvällä vauhdilla.

Ironmistress kirjoitti...

Hupsista. Uutiset tiesivät kertoa, että maapallon akseli on heilahtanut kaksi senttiä ja Japani siirtynyt 2,4 m Kiinaa päin.

Toivottavasti maapallon akselin laakerit ja ripustukset nyt pitävät kutinsa niin, ettei Maapallo leikkaa kiinni. Siinähän olisi ihmettelyä.

Kumitonttu kirjoitti...

Rautarouvalle iltaa! Totta tosiaan - ei käynyt mielessäkään, että koko hyrrä voisi jumiutua! Hyvä puoli on se - jos ei tapahdu äkkipysäystä - että täältä ehtii kyllä sinne aurinkoiselle puolelle, ettei kenenkään tarvi jäädä ikiyöhön selkäpuolelle.

Tomi kirjoitti...

IM Japani ei missään nimessä siirtynyt 2,4 m. Toki yksittäinen GPS-paikannusasema on voinut siirtyä tuon tai enemmänkin.
Maan asento muuttuu muutamia senttejä jokaisessa suuressa maanjäristyksessä.

GM kirjoitti...

Tomi: Niin, Japani on uusimpien mittausten mukaan siirtynyt 4m kohti Kiinaa. Et pidä mahdollisena mannerlaattojen ja niiden reunoilla olevien saarten liikkumista?

Tomi kirjoitti...

GM pidän mahdollisena ylempien kivikerrosten ja irtomaan liikkumista.
En pidä mahdollisena koko mannerlaatan liikkumista liikkumista kerralla 4 m.

Pohjois-Amerikka ja Euraasia etääntyvä toisistaan n- senttimetrin vuosivauhdilla, joten tähän verrattuna 4m kuulostaa mahdottomalta.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaaaaaa olit näämmä kommentoinut blogiini, mutta näin sen vasta nyt. sry. Olen sangen Pata Laiska sen kanssa, mutta yritän logata vähän enemmän. Ja luultavasti olet jo tietoinen ( ? ) kyseisestä Maria! ohlemmasta.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa GM ja salanimI ja kiitos kommenteistanne. Kehitys kehittyy sekä täytyy nukkua yön yli ynnä muita Keskusta-johtajien kryptisiä toteamuksia pitänee keksiä tähän hätään.