sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Nollatoleranssi

Eli E. Hertz on kirjoittanut erinomaisen artikkelin otsikolla Kiihotus. Hertzin mielestä ainoa tapa päästä eroon terrorismista on tyystin kieltää kiihotus kansanryhmää vastaan. Ja nyt siis puhutaan islamilaisissa maissa länttä ja Israelin kohtaan suunnattu valtava propagandakoneisto. Kuten Eli toteaa, muslimimaiden johtajat ovat onnistuneet luomaan liikkuvan, vaikeasti paikallistettavan itsemurhapommittajien ihmistyypin, joka uhkaa erityisesti israelilaisia, amerikkalaisia ja kaikkia länsimaiden asukkaita missä ja milloin vain.

Vaikka islamilaisten maiden poliittiset johtajat julkisesti ovat luvanneet pyrkiä eliminoimaan Israelin aseellisen uhkaamisen, uskonnolliset johtajat yllyttävät ja rohkaisevat juutalaisten tuhoamiseen kanavoidakseen erityisesti nuorten aikuisten turhautumisen pois oman kulttuurinsa pysähtyneisyyden arvostelusta käyttäen hyväkseen julkisen vallan omistamia medioita. Erityisesti perjantaisaarnojen televisiointi saavuttaa kaikki halukkaat ja haluttomat.

Hertz mainitsee Jordanian johtavan ihmisoikeusjärjestön, taiteilijaliiton, insinööriliiton ja lehtimiesliiton esimerkkeinä israelilaisiin vihamielisesti suhtautuvasta puolivirallisista organisaatioista. Elokuvaohjaaja Nabil Abdel-Alim sai tuomioistuimessa kuulla, että "egyptiläiset eivät tarvitse valheellista mielikuvaa arabien ja juutalaisten rauhanomaisesta yhteiselosta". Niinpä tutkimuksesta toiseen yli puolet egyptiläisistä haluaa tuhota Israelin. Koska arabiaa ei juurikaan osata islamilaisen maailman ulkopuolella, islamilainen vihan lietsonta jatkuu ihan silmiemme alla. Viha on läsnä kaikkialla: mediassa, kouluissa, väenkokouksissa, moskeijoissa, puheissa ja kirjoituksissa.

Järjettömin kaikista yllykkeistä ovat fatwat, joissa kehotetaan itsemurhilla hyökkäämään vääräuskoisten kimppuun, vaikka islam itsessään tuomitsee itsemurhan jyrkästi - aivan kuten Suomessakin itsemurha oli häpeän aihe aina viime vuosisadan loppuun asti. Itsemurha oikeutetaan nimeämällä pommittajat shahideiksi, marttyyreiksi. Uusi piirre on naisten, joilla ei siveytensä turvaamiseksi ole muutoin mitään asiaa kotinsa ulkopuolelle, kutsuminen itsemurhapommittajiksi. Kun tällaiset fatwat annetaan - ei salaisesti moskeijan verhojen takana vaan - avoimesti televisiossa, ne saavuttavat käytännössä kenet tahansa normaalijärkisen muslimin.

Tavatessaan Israelin parlamentin arabialaisia kansanedustajia palestiinalaisten korkeasti arvostama sheikki Muhammad Shaeyd Tantawi käytti tilaisuutta hyväkseen julistaessaan juutalaisten tappamisen - lapset ja naiset mukaan lukien - taivaspaikkaan oikeuttavaksi teoksi ja jokaisen muslimin velvollisuudeksi. Vähäinen uskonoppineiden arvostelu vaietaan kuoliaaksi - sanan täydessä merkityksessä.

Koko koulunkäyntinsä ajan valtio huolehtii siitä, että jokainen oppilas oppii ymmärtämään, että juutalaiset ovat apinoita, bakteereja ja muuta yhtä mielikuvituksellista. Toisella luokalla opetetaan jihadin käsite ja kuudennella luokalla lapsia kannustetaan shahideiksi. Maantiedon kartoissa ei ole maata nimeltä Israel. Kaikissa arabimaissa aivopestään lapset alaluokilta alkaen uskomaan, että Israel on perustettu arabeilta varastetulle maalle. Onpa vuoden 1948 jälkeisistä tapahtumista mitä mieltä tahansa, perustamisen oikeutus tuolla kategorisella tavalla on yksinkertaisesti väärä tulkinta. Olisi sama, kuin väittäisi Yhdysvaltain varastaneen Alaskan venäläisiltä.

Televisiossa näytetään yhä kuvaa pikkupojasta, joka kuoli israelilaisten ja palestiinalaisten tulitaistelussa. Taustalla soi musiikki, jossa poika kutsuu muita lapsia luokseen marttyyrikuoleman jälkeen. Paikallinen jalkapallostadion on nimetty 29 ihmistä tappaneen itsemurhapommittajan mukaan ja niin edelleen. Media uutisoi juoruja ja valheita ja koko toimittajakenttä on muokkautunut julkisen vallan mielistelijöiksi. WTC-tornien jälkeen netissä levisi huhu, että torneissa työskenteli 4.000 juutalaista, jotka eivät olleet menneet töihin 9/11. Huhun lähteeksi paljastui libanonilainen hizbollahia kannattava tv-kanava, joka kommentoi Israelin valtion heti iskujen jälkeen annettua tiedonantoa, jonka mukaan New Yorkissa asuviin tai vieraileviin noin 4.000 israelilaiseen ei ole saatu yhteyttä. Lähi-idän arabeilla ei ole samanlaista epäuskoa internetissä julkaistuja huhuja kohtaan, koska netin kuvitellaan olevan valtion propagandakoneiston ulottumattomissa.

Gazan aluetta hallitsevan Hamasin suosituilla lapsille osoitetuilla sivuilla arvostellaan Israelia ja Yhdysvaltoja. Sivuston FAQ-sivustolla vastataan, että naisen ei ole soveliasta olla pukeutumatta säädyllisesti suorittaessaan itsemurhatehtävää, mutta tarvittaessa hän voi pukeutua ortodoksijuutalaiseksi vähentääkseen itseensä kohdistuvaa epäluuloa. Jopa sanaristikoissa holokausti-museolle annettu vihje kuului "Holokaustin ja valheiden muistoksi".

Israelin vastainen terrori-rintama on auttanut arabimaiden itsevaltiaita ylläpitämään kansojensa huomion ulkoisessa vihollisessa - ikivanha keino. Barry Rubinin mielestä Israelin ja Lännen demonisoiminen ei johdu mistään, mitä ne tekevät tai ovat tehneet vaan tarkoitusperä liittyy puhtaasti arabimaiden sisäisen epävakauden kanavoimiseen. Vihan kanavoiminen Yhdysvaltoja kohtaan ei johdu sen antamasta tuesta Israelille paljastaa terrorin syvimmän motiivin: ne edustavat islamin vastaista arvomaailmaa - Yhdysvallat globaalisti ja Israel lokaalisti - yksilönvapauksineen, naisten oikeuksineen, maallisine hallintoineen jne. Miksi Euroopan sijaan juuri Amerikka joutui tulilinjalle johtuu siitä, että arabeita kävi menneinä vuosikymmeninä opiskelemassa juuri siellä - ei Euroopassa. Amerikka on pitkään ollut arabeille Eurooppaa tutumpi kulttuuri myös sen viihdeteollisuuden ansiosta.

Länsimainen media uutisoi "tasapuolisesti" molempia osapuolia kuunnellen. Terrori-iskujen motiiveiksi nimetään taloudellinen ahdinko ja annetaan ymmärtää, että uhrit ikään kuin kerjäsivät sitä. Läntinen lukija ei näe kuvia israelilaisista uhreista, koska Israelin poliisi ja ensiapuryhmät eivät kuvaa uhreja viestimiä varten vaan suojelevat uhrien yksityisyyttä kunnioittamalla heidän ruumiitaankin. Vaikka palestinalaisviranomaiset ovat lukuisia kertoja osoittautuneet epäluotettaviksi, läntinen media antaa heille suunvuoron kerta toisensa jälkeen. Ne, jotka syyttivät äänekkäimmin Israelin armeijaa verilöylyn järjestämisestä Jeninissä, olivat kaikkein hitaimpia myöntämään tulleensa höynäytetyiksi.

Erityisesti eurooppalainen media venyttää omaa moraaliaan. Siviileihin kohdistuvaa iskua ei kutsuta terrorismiksi - mitä se siis jo määritelmällisesti on - vaan "vastaukseksi Israelin agressioon". Jeninin taisteluiden aikaan englantilainen media syytti Israelia etnisestä puhdistuksesta, Ruotsissa puhuttiin vanhatestamentillisesta teurastuksesta ja Saksassa Israelin toimia verrattiin 30-luvun tapahtumiin. Jos rauha joskus tulisikin, islamissa on käsite hudna, joka tarkoittaa chamberlain-tyylistä kommenttia vuonna 1938: "Rauha elinajaksemme". Hudnalla huijaaminen ei ole rauhaa, vaan eräs sotimisen muoto.

Mielenkiintoinen ja erityisen paljastava on tämä uutinen, jonka mukaan Yasser Arafat olisi vuonna 2002 lupautunut lopettamaan kouluissa ja mediassa ylläpidetyn antisemitistisen propagandan. Miten hän voisi sen lopettaa, jos sitä ei olisi?

12 kommenttia:

jadfh kirjoitti...

Kuten Eli toteaa, muslimimaiden johtajat ovat onnistuneet luomaan liikkuvan, vaikeasti paikallistettavan itsemurhapommittajien ihmistyypin, joka uhkaa erityisesti israelilaisia, amerikkalaisia ja kaikkia länsimaiden asukkaita missä ja milloin vain.

Onko viestin tagit menny sekaisin kun alhaalle ei lue vitsi.

Kumitonttu kirjoitti...

No pistä siihen minkä sanan haluat. Kävisikö vaikkapa "fanaatikko" tai "psykopaatti"?

jadfh kirjoitti...

Tuo missä ja milloin vain on niin farout-kamaa että.

Islam ja maahanmuutto

Ennen kuin mietimme mitä asialle pitäisi tehdä, on syytä tutkia kuinka laajasta ongelmasta todella on kysymys. Kuinka yleistä islamilainen terrorismi on Euroopassa? Tätä asiaa voidaan lähestyä Europolin tilastojen kautta.


1) Vuonna 2006 Euroopassa tehtiin 498 terrorismiksi luokiteltavaa tekoa. Näistä teoista yksi oli muslimiterrorismia. [1]


2) Vuonna 2007 Euroopassa tehtiin 583 terrorismiksi luokiteltavaa tekoa. Näistä teoista neljä oli muslimiterroristien tekemiä. [2]


3) Vuonna 2008 Euroopassa tehtiin 515 terrorismiksi luokiteltavaa tekoa. Näistä teoista yksi oli muslimiterrorismia. [3]


Toisin sanoen, vuosina 2006-2008 Euroopassa tehdyistä terrori-iskuista 0,4% prosenttia (6 kpl) liittyi islamiin. Suurimman osan Euroopassa tehdyistä terrori-iskuista tekivät separatistit (1353 iskua, 85% kaikista iskuista), äärivasemmiston tekemiä iskuja oli 104 kappaletta (6,5%) ja äärioikeiston tekemiä iskuja kaksi kappaletta (0,1%).


Vuosina 2006-2008 Euroopassa pidätettiin 2759 ihmistä epäiltynä terrorismista, kuulumisesta terroristijärjestöön, terrorismin rahoittamisesta tai terrorismin tukemisesta. Suurin osa pidätyksistä liittyivät separatistiseen terrorismiin (1275 kpl, 46%). Islamilaiseen terrorismiin liittyviä pidätyksiä


Eihän tässä uskalla mennä edes maitokauppaan. Tiedä vaikka tölkissä olisi pommi!

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo missä ja milloin vain on niin farout-kamaa että

No, kerroppas sitten missä ja milloin he iskevät, jos olet asiasta eri mieltä.

Terrorin idea on juuri siinä, että luodaan pelkoa. Islamilaisen terrorin johtoajatus on saada läntiset maat lisäämään omien kansalaistensa valvontaa (jos eivät saa vääräuskoisia käännytettyä).

Se, että vuonna 2006 Euroopan 498 terrori-iskusta vain yksi oli islamilainen, kuvaa siis sinun mielestäsi, että islamin uhka on olematon tai liioiteltu. Minusta se kuvaa sitä, että toisen polven maahanmuuttjien (jotka ovat aktiivisimmat länsimaiden terrori-iskujen toteuttajat) määrä oli vuonna 2006 kohtuullisen pieni. Jos tarkastelemme esimerkiksi Irakia tai vaikkapa Indonesiaa, kaikki terroriteot ovat muslimien toteuttamia. Islamilaisten terroristien määrä kasvaa suorassa suhteessa heidän lukumääräänsä - sehän nyt on itsestään selvää jo määritelmällisesti.

Islamilainen terrori on vain yksi sosialistisen suuntauksen ilmentymä. Se voi pakottaa palvomaan Allahia esimerkiksi Stalinin tai Maon sijaan, mutta se on totalitaristinen liike, joka tähtää globaaliin ylivaltaan.

pjt kirjoitti...

Kun ikkunoidenrikkomiset luokitellaan terrorismiksi (jos ne tekee IRA tai ETA), niin sopivasti valikoimalla saadaan tuollainen tilasto.

Jos sen sijaan ei lasketa valikoituja ikkunanrikkomisia vaan kaikki kuolonuhrit, havaitaan että 2000-luvulla terrori-iskuissa Länsi-Euroopassa tapetuista 79 % kuoli ääri-islamistien tekemissä tempauksissa.

http://super-economy.blogspot.com/2011/02/islamists-caus-overwhelming-majority-of.html

jadfh kirjoitti...

Pelkäättekö te ihan oikeasti muslimien terrori-iskua?

Okei, muslimien on tarkoitus luoda pelkoa ja lisätä omien kansalaisten valvontaa. Noista jälkimäinen on onnistunut ihan ilman islamiakin. Nyt islam toimii hyvänä tekosyynä sille, että konservatiivit voivat taas vainota vääräuskoisia ja väärin ajattelevia.

Montakohan muslimia on kuollut länsimaiden hyökkäyssodissa? Ja siviilien osuus kuolleista mahtaa olla?

Onhan se nyt ihan ennen kuulumatonta, että muslimit tekevät vastarintaa kun käydään vähän pommittelemassa ja tappamassa siviilejä ympäri palloa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos pjt mielenkiintoisesta linkistä. En osaa arvioida kyseisten tilastojen laadullisia ominaisuuksia, eli minkälaisista iskuista on ollut kyse. On kuitenkin kiistämätöntä, että lähi-itämaalaisten temperamentti ja kulttuuri poikkeavat voimakkaasti meistä eurooppalaisista, jotka mekin jakaudumme viilipyttyihin ja kuumakalleihin. Islamilaisten maiden harjoittama kansalaistensa aivopesu on oikea uhka eikä sitä ole mitään syytä vähätellä. Aikoinaan Suomessakin naurettiin Neukkulan touhulle (silloin kun se ei pelottanut).

Kumitonttu kirjoitti...

Pelkäättekö te ihan oikeasti muslimien terrori-iskua?

Muista en tiedä, mutta kysehän on vain ajankohdasta, koska sellainen tapahtuu. Pelkäänkö sitä - en, koska en yleensä pelkää asioita. Muutoksia tapahtuu eikä niiden pelkääminen ennakkoon hyödytä mitään.

Okei, muslimien on tarkoitus luoda pelkoa ja lisätä omien kansalaisten valvontaa. Noista jälkimäinen on onnistunut ihan ilman islamiakin. Nyt islam toimii hyvänä tekosyynä sille, että konservatiivit voivat taas vainota vääräuskoisia ja väärin ajattelevia.

En tunnista tunnista tuota kehityskulkua ainakaan vielä. Voitko antaa esimerkin?

Montakohan muslimia on kuollut länsimaiden hyökkäyssodissa? Ja siviilien osuus kuolleista mahtaa olla?

Kun terrorin lähtökohta on tuhota siviilejä, niin miten ihmeessä sinä kuvittelet selvittävän ilman siviiliuhreja?

Onhan se nyt ihan ennen kuulumatonta, että muslimit tekevät vastarintaa kun käydään vähän pommittelemassa ja tappamassa siviilejä ympäri palloa.

En oikein ymmärrä tuota ajatusrakennelmaa, että siviiliuhrien takia terroristit tekevät aseellista vastarintaa. Eivät terroristit tarvitse mitään tekosyitä iskuilleen - läntinen ajatusmaailma vaan rakentuu niin, että me tarvitsemme jonkun syyn, jonkun motiivin iskuille. He eivät tarvitse - hehän toteuttavat jumalansa tahtoa.

Anonyymi kirjoitti...

Terrori-iskujen motiiveiksi nimetään taloudellinen ahdinko ja annetaan ymmärtää, että uhrit ikään kuin kerjäsivät sitä.

Tuo on tyypillinen vasemmistolainen tapa etsiä vastaus joka sopii yhteen oman ideologian kanssa. Tuollainen vastaus pitää löytyä vaikka väkisin. Sellainen vastaus, joka ei ole oman ideologian mukainen selitys, sivuutetaan.

Köyhiä on joka paikassa mutta suurin osa heistä ei tee terrori-iskuja. Heidän aika ja huomio menee elannon hankintaan.

Terrorismi ei ole halpaa hupia joten terroristit eivät ole köyhiä.

Tuosta kansalaisten valvonnan lisäämisestä tuli mieleen Vasaran pari juttua aiheesta. Israelilaisen lentoyhtiö El Alin käyttämä matkustajien jako turvaluokkiin on hyvä systeemi.

Kumitonttu kirjoitti...

Köyhiä on joka paikassa mutta suurin osa heistä ei tee terrori-iskuja

Tämä on niin totta. Olemme vuosikymmeniä kuunnelleet, että Yhdysvallat tukee korruptoituneita diktaattoreita, mikä aiheuttaa vihaa, mistä kumpuaa terrori. Kylmän sodan aikana Venäjä tuki - ollen toki itsekin - verisiä diktatuureja, mutta niistä ei kummunnut vihaa.

Asiat ovat monimutkaisempia kuin mitä media on tähän asti onnistunut selittämään - kuten Vieras hyvin toteaa - oman ideologiansa kautta. Terrorismi on perinteinen maailmanvaltaan pyrkivän totaalisen sosialismin työkalu, mikä vaatii tuekseen valtiolliset resurssit rahan ja propagandan varmistamiseksi.

jadfh kirjoitti...

LewRockwell.com - sotalaulu

Kaikki Palin Party -persut voivat vetää aamuhartautensa tämän tahtiin ja miettiä mitä se libertarismi taas tarkoittikaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Mitä sinä nyt oikein yrität sanoa?