perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kauan on kärsitty ryssien valtaaPersujen keskuudessa on keskimääräistä selvästi vähemmän akateemisesti koulutettuja. Poliittisilla päättäjillä on melkein kaikilla akateeminen koulutus tai ainakin jäänyt kesken. Tässä se suuri ero “eliittiin”.

Edelleen - heidän keskuudessaan on paljon niitä, joiden sosiaalinen asema on laskenut viime aikoina, esimerkiksi Kymenlaakson paperimiehiä.


Osmo Soininvaara kirjoitti 25.3.2011 kello 18:32


Dsiisös...

Soininvaara tuntuu olevan aivan täysin sokaistunut omasta ylivertaisesta asemastaan korkeastikoulutettuna älykkönä.

14 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kaikkialta muualta etsitään vikaa paitsi harjoitetusta politiikasta tai kärkipoliitikoista itsestään.

Ihan noin selvästi ei pitäisi näyttää halveksuntaansa oikean työn tekijöitä kohtaan.

VonPee kirjoitti...

Aina kun luulee nähneensä kaiken, tulee lisää.
Mieleeni on tullut sellainen kummallinen ajatus, että jos puolueet ajateltaisiinkin koululaisina, kuuluisi persut superkoulukiusattujen sarjaan. Mutta kun kerran muut koululaiset ovat ylen sivistyneitä, niin voihan noin silloin tietysti tehdä.
Muutamaa sanaa muuttamalla pätee seuraava kappale nykysuomeen mainiosti.

http://www.youtube.com/watch?v=YlXWWtr915o

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos kommenteista VH ja VP!

Kammottaa tuo suvaitsemattomuus, joka naamioidaan suvaitsemattomudeksi.
Kuten Vexi totesi:

Vain päätös niin on lisävero luotu,
Sillä lailla kassahuolet selviää

Igor kirjoitti...

Lämpimällä ystävyydellä KT, etkö voisi jättää tuon ryssittelyn jo taaksesi? En muutenkaan ymmärtänyt otsikon ja asian yhteyttä. Kuvan ja otsikon jonkinlaisen asiayhteyden ymmärsin joten kuten.

Voimme Soininvaarasta ja hänen poliittisesta väristäänkin olla montaa mieltä mutta eiköhän hän kuitenkin ole "ryssän" sijasta suomalainen.

Kumitonttu kirjoitti...

Lämpimällä ystävyydellä KT, etkö voisi jättää tuon ryssittelyn jo taaksesi?

GPI!!!

Totta kai - kerro kuitenkin, mikä sen sanan käytössä sinua häiritsee.

Voimme Soininvaarasta ja hänen poliittisesta väristäänkin olla montaa mieltä mutta eiköhän hän kuitenkin ole "ryssän" sijasta suomalainen

Onko? Vaikuttaa, että ei ole! Tai siis riippuu siitä, mikä on "ryssä" ja mikä on "suomalainen". Mielenkiinnolla odotan tarkempaa kuvausta.

Igor kirjoitti...

KT: Ryssä on isovenäläisen alatyylinen haukkumanimitys. Monen suomalaisen suussa sitä käytetään myös neuvostolittolaisen tai kommunistin synonyyminä heidän kansallisuudestaan riippumatta. Ja jotkut haluavat sisällyttää nimittelyn alle myös Venäjän/Neuvostoliiton ulkopuolella lännessa asuneet ja syntyneet etnisesti isovenäläiset. Olen minäkin siitä kiusaamisesta osuuteni ehtinyt elämäni aikana saada vaikka olen 1/2-hämäläinen.

Jos pidämme blogisi debatin tasokkuutta missään arvossa suosittelen että vältämme tuollaisia tunneladattuja ilmaisuja.

Kuusinen, Rahja yms olivat suomalaista syntyperää olevia kommunisteja. Ei edes toiminta Neuvostoliitossa tehnyt heistä "ryssiä". Heidän isänmaallisuudesta, maanpetturuudesta tms voidaan keskustella mutta ei sekään tee heistä "ryssiä". Ja minusta sama koskee Soininvaaraa.

Kas kun supisuomalaisillakin voi olla erilaisia mielipiteitä ;)

VonPee kirjoitti...

Mikähän vika minussa on, kun en osaa loukkaantua siitä, että Venäjällä Finskeistä puhutaan edelleen yleisesti tsuhnina.

Aijuu. Olenkin Suomesta.

http://lib.eduskunta.fi/Resource.phx/kirjasto/arkisto/historiallisia-dokumentteja/hallitsijavakuutus.htx

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos VP erittäin mielenkiintoisesta linkistä. Hauska huomata, että ryssä-sanasta on tullut neekerin ja homon tavoin epätoivottu poliittisesti korrektin kielenkäytön vaatijien tarmollisen työn tuloksena.

GPI - minusta tuntuu, että sinä nyt yhdistät asioita hiukan väärin. Kuten tiedät, venäläiset itsekin kutsuvat itseään ryssiksi. Se, että suomalaisia kutsutaan Ruotsissa finskeiksi, on loukkaavaa, koska me olemme suomalaisia emmekä finskejä.

Eli lyhyesti - kasvetaanpa nyt ulos siitä viitekehyksestä, että sinua tai jotain muuta on kiusattu, sille tasolle, että sanoilla on eri merkityksiä eri ihmisille, ja meillä on nyt eri merkitykset sanalla ryssä, mitä sinä et tunnu oikein sietävän.

Kuten lienet huomannut, edellisen samasta aiheesta käydyn kirjoituksen jälkeen olen vähentänyt sanan käyttöä toiveestasi, mutta kokonaan en taida siitä päästä eroon. Se kun on Vereen kirjoitettu.

Igor kirjoitti...

KT: Kyllä minä kestän ryssä sanan käytön kaikenlaisten tshuhnien kielenkäytössä. Olen vahvistunut ryssittelyyn jo viitisenkymmentä vuotta sitten. Vedän siitä vain johtopäätökset käyttäjän sivistystasosta.

Taitaa Ruotsissa ilmaisu finnjävel tai Suomenlahden eteläpuolella sana poro vastata alatyylissä tuota ryssittelyä. Ja onhan venäläisilläkin suomalaisille halventava nimitys olemassa - tshuhna. Sellainen hiukan yksinkertainen ja tyhmä haiseva maalaismoukka.

Ehkä nekin on sinusta ihan OK eivätkä tunnu loukkaavilta?

Finsk on ruotsinkielen käännös suomenkieliselle sanalle suomalainen ei siis mikään haukkumanimitys. Pitää ehdottaa suomenkieltä vaaliville kielenhuoltajille että korjaavat suosituksissaan ilmaisun venäläinen paremmin suomalaisten suuhun sointuvaksi ryssäksi - tätähän sinä tunnut tarkoittavan?

Kumitonttu kirjoitti...

Minä en todellakaan vedä johtopäätöksiä kenenkään sivistyksestä (tai älykkyydestä) sen perusteella, että hän puhuu neekereistä, mustalaisista tai eskimoista eikä mustista, romaneista tai inuiiteista.

Finsk on ruotsinkielen käännös suomenkieliselle sanalle

Nyt toinen meistä on pahasti väärässä: mistä suomenkielen sanasta fin on muka käännös? Ovatko suomalaiset todella joskus kutsuneet itseään finneiksi?

Viikingit purjehtivat veneellä Venemaalle. Ryssä on myöhemmin tullut suomeen, kun Venemaan asukkaat esittelivät itse olevansa russkeja. Eestiläiset kalastajat puolestaan nimesivät pohjoisen kalastustukikohtansa Uudeksimaaksi. Kutsumme Amerikan intiaanejakin virheellisesti Kolumbuksen takia. Et kai sinä käytä heistä tuota halventavaa nimitystä, vai käytätkö? Perusteletko sen sillä, että he ovat niin kaukana vai sillä, että niinhän muutkin tekevät? Mikset kutsu heitä inkoksi, atsteekeiksi tai cherekeeksi?

Igor kirjoitti...

KT: Kieli kuvaa minulle käyttäjänsä sivistystasoa aika hyvin. Älykkyydestä se tuskin kertoo mitään.

En ole kielitieteilijä joten voin olla väärässä. Mutta en oikein ymmärrä argumenttiasi, että ruotsinkielen käännöksen finsk pitäisi jotenkin polveutua sellaisesta että suomalaiset olisivat joskus itse kutsuneet itseään finneiksi.

Mutta en ole tutkinut sanan finsk etymologiaa. Eikä se sinänsä muuta ryssä-sanan konnotaatioita kuten ei muutkaan kansallisuusvertailusi. Omalta osaltani en pidä kiistelyä ryssä sanasta hedelmällisenä. Sinä pidät sen käyttämisestä ja minä en. Ei tämä sen ihmeempää ole.

Kumitonttu kirjoitti...

en oikein ymmärrä argumenttiasi, että ruotsinkielen käännöksen finsk pitäisi jotenkin polveutua sellaisesta että suomalaiset olisivat joskus itse kutsuneet itseään finneiksi

No kun sinä vaan väitit, että

Finsk on ruotsinkielen käännös suomenkieliselle sanalle

mutta nyt kun luin tuon uudestaan, niin huomasin ymmärtäneeni sen ensiksi väärin. Luulin siis ensin, että väitit sanan finsk olevan suomalaisten itsestään käyttämän sanan ruotsinkielinen versio. Mutta sitähän sinä et väittänyt vaan totesit, että ruostalaiset kutsuvat meitä finskeiksi.

GM kirjoitti...

Ystävälläni on venäläinen vaimo, jota hän kutsuu ryssäksi tämän itsensä kuullen, vieraiden läsnäollessa. Hän, eikä kukaan ole siitä tiettävästi loukkaantunut.

Itse vedän johtopäätökset henkilön sivistyksestä myös sen mukaan miten nurkkakuntalaisesti hän suhtautuu toisen ihmisen sanastoon.

Kumitonttu kirjoitti...

GM - ihmisiä on niin erilaisia. Joku tykkää tyttärestä ja toinen äidistä...