torstai 17. maaliskuuta 2011

Terveisiä taivaan porteilta

Jätin härmän ummehtuneen impivaaralaisen ilmapiirin hetkeksi taakseni ja kävin ottamassa hiukan perspektiiviä Keski-Euroopassa. Saldo: kymmenestä taksikuskista viisi turkkilaista, kolme marokkolaista ja kaksi irakilaista. Ihan jees. Kerrankin sai istua matkansa ihan omiin ajatuksiinsa keskittyneenä ilman, että kuski pölöttää pörssikursseista ja ruuhkamaksuista yhtään mitään. Ulkomailla kun kerran oltiin, pitihän se käydä katselemassa paikallisia linnoja ja museoita - olivat peräti samassa kiinteistössä:


Tällainen tottumaton maailmanmatkaaja kun on, niin sitähän vaan katseli että jassoo, kone lähtee portilta sejase. Kaikessa rauhassa nautiskelin oluttani, kun en jaksa jonottaa portilla. Kun sitten oluen juotuani ja puolen terminaalia käveltyäni ojensin pitkäsääriselle virkailijalle paikkalippuani, lukulaite ryhtyi ulvomaan kuin olisin kävellyt kassan ohi maksamatta. Selvisi, että yritin väärään koneeseen - kohde oli kyllä oikea. Koneet lähtivät matkaan kymmenen minuutin välein, joten kiirehän siinä sitten kuitenkin tuli. Olut päärynävatsassa hölskyen suoritin ritolat ja saavuin viimeisenä portille samaan aikaan viiden karvakouran kanssa. Helpotukseni oli sen verran suuri, että räjähdin nauruun kun huomasin heidän paikkalipuissaan sen yhtiön logon, johon itse olin juuri yrittänyt ensin mennä.

Opetus: se parhaiten nauraa joka kotiinsa on matkalla.

2 kommenttia:

VonPee kirjoitti...

Hehee! Minä kun luulin, että ainoastaan Suomalaiset ovat aina väärässä köökissä, mutta osaavat ne näemmä muutkin. Team karvakädelle taisi tulla sitten todellinen kiire.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Veepeelle kommentista. Sitä en kehdannut kirjoittaa äsken, että neuvoin karvakourille heidän koneensa lähtevän C-terminaalista (oikea oli B). Laukkuja odotellessani näin sitten sen toisen koneen porukan viereisellä hihnalla, ja jostain kumman syystä karvakouria ei ollut paikalla :-D