lauantai 5. maaliskuuta 2011

Itkisitkö onnesta


Katselin Johanna Tukiaisen hääohjelman. Kuulemma hänen lukion päättötodistuksensa keskiarvo oli 9,2. Se ei tietenkään tee hänestä neroa, mutta osoittaa sen, että hänellä on keskivertosuomalaisen älykkyys - tai ehkä jopa hivenen sen yli.

Olisi liian helppoa väittää Tuksua idiootiksi. En usko Kanervan ihastuvan idioottiin, vaikka maailmankuvani onkin erilainen kuin Kanervan enkä pidä häntäkään minään sosiaalisten tapojen esimerkkinä. Tuntematta ihmistä en halua tehdä Tuksusta diagnoosia, mutta jotain hyvin itsekeskeistä hänen käytöksessään on. Itsekeskeisyydellä tarkoitan sitä, että hän tuntuu käyttävän muita ihmisiä kylmästi hyväkseen; Kanerva, Länsman, Kalinainen, sisarensa ja vanhempansa...

Häät kuulemma myytiin tv-yhtiölle vain kaksi kuukautta sitten. Siihen ei idiootti pysty. Tukiaisen keikkakalenteri on kuulemma myyty koko kevääksi täyteen. Sekin vaatii jonkun verran älliä. Hääohjelmassa oli kuitenkin muutamia kohtauksia, joista näki, että kaikki on vain suurta showta - käsikirjoitettua parodiaa. Siinä missä Krisse Salminen on tehnyt alter egostaan typerän blondibimbon, Tukiainen on tuonut Suomeen Hollywoodin. Suomessa Tukiainen elättää vaivoin itsensä mutta "Amerikassa" hän tahkoisi hahmollaan rahaa.

Vexi Salmi joskus sanoi, että Antti Hammarberg alkoi elää Irwinin elämää: Antti muuttui roolinsa näyttelijästä esittämäkseen hahmoksi. Tukiainen on ehkä samoilla jäljillä, mutta sen myönnän rehellisesti, että itsekin suhtauduin häneen pitkään ylimielisesti ymmärtämättä, että hän vie suurta yleisöä 6-0. Taide on monimuotoista ja tämä on erittäin lahjakkaasti tehtyä taidetta - siitä riippumatta pitääkö performanssista vaiko ei. Tuksu - olet taitava!

4 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Tuksu pärjäisi roolissaan paremmin, jos näyttäsi paremmalta.
Eli hänen pitäisi mielestäni ainakin laihduttaa, kenties sitten rahan tahkoaminen onnistuisi paremmin.

Neonomide kirjoitti...

Eiköhän Tuksulla ole ihan perinteinen vaikea histrionistinen persoonallisuushäiriö.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Neonomidelle. Sairauksia on monenlaisia, mutta lienee parempi ettei tehdä diagnooseja juorulehtien kirjoitusten perusteella. Siinä olen samaa mieltä, että julkisuuden kaipuu AINA ja POIKKEUKSETTA kytkeytyy jollain tavalla persoonallisuuteen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuksu pärjäisi roolissaan paremmin, jos näyttäsi paremmalta.
Eli hänen pitäisi mielestäni ainakin laihduttaa, kenties sitten rahan tahkoaminen onnistuisi paremmin.


Tomi - jos sinulla on varaa nakata eka stemu niin sanoakseni, niin sitten varmaan tiedät mistä puhut.