lauantai 19. maaliskuuta 2011

Demokratia leviää

Mistä tämä into puolustaa Libyan heimoja Gaddafia vastaan oikein on syntynyt? Vielä viime vuosikymmenellä Suomen näkyvin ja eliitin arvostama yhteiskunnallinen pohdiskelija Olli Kivinen kirjoitti
Demokratian voitto koko laajan Lähi-idän alueella olisi erittäin tervetullut kehitys, mutta todellisuudessa sen saavuttaminen on kaukana tulevaisuudessa. Epäilijät muistuttavat, ettei demokratia ole muotivaate, jonka voi vetää päälle noin vain. Kansanvalta on hyvin vaativa hallintamuoto, joka voidaan juurruttaa yhteiskuntaan vain nostamalla koulutustasoa ja ihmisten hyvinvointia.

Missään laajan Lähi-idän maassa ei siten ole nähtävissä merkkejä siitä, että demokratia olisi todella ottamassa merkittäviä askeleita eteenpäin, niin toivottua kuin se olisikin.

Mahdollisuuksien rajoissa on edelleen sekin, että sotilaalliseen ylivaltaan nojaava demokratian ristiretki kääntyy itseään vastaan ja vaikeuttaa alueen eri maissa vaikuttavien omien sisäisten demokratiatoiveiden toteutumista. Tilanne muuttuu toivottomaksi, jos demokratiaa ajavat ihmiset saavat kotimaissaan amerikkalaisten kätyrien maineen ja kansanvallan vaatiminen tulkitaan lännen hännystelyksi.

2 kommenttia:

Pikkupoika kirjoitti...

Hah, hieno löytö! Täytyypi joku päivä vähän kaivella Totuuden arkistoa. Harmi ettei se ulotu niille ajoille, kun Reagan koetti hoitaa koko Gaddaf-ongelman kerralla pois päiväjärjestyksestä.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenia Pikkupoika!

Olisi enemmän kuin suotavaa saada sinulta jonkinlainen yhteenveto Totuuden ennusteista männävuosilta. Jo tuo lukijamäärän uusin muutos sai täällä raikuvat aplodit! Tahtoo lisää!

Olli Kivinenhän oli Janne Virkkusen alter ego tai mikä lie, ja hän oli se, joka aikoinaan loi pohjan monikulttuuri-ideologialle nimenomaan neo-konservatismin vastustajana. No, molemmille kävi miten kävi. Siis Totuuden lukijamäärille ja monikulttuurisuudelle.