sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kun perse puree hampaita yhteen

Urheilu-uutisissa on tahatonta huumoria, kun nuoret alfa-leijonat selittävät taistelun tauottua, että "kaverille kyllä täysi tunnustus että olivat paremmin hereillä" tarkoittaessaan, että turpiin tuli että tärisi. Kannattaa muistaa, että nämä kaverit ovat aika nuoria ja heidän elämänkokemuksensa on aika suppea. He ymmärtävät oman ja joukkueen edun tarkoittavan menestymistä sekä taloudellisesti että kansainvälisesti. Heidän taloudellinen tulevaisuutensa on täysin heidän itsensä käsissä ja heille on pienestä pitäen opetettu, että omista pidetään huolta ja omia ei puukoteta selkään. Se on tärkeä oppi, joka poliitikoilta puuttuu.

Oletteko koskaan, siis koskaan, kuulleet, että poliitikko olisi tunnustanut, että "meidän ajamamme linja osoittautui jumalauta ihan hulluksi. Olipa hyvä juttu, että pääsimme testaamaan omat taitomme kansallisella tasolla. Nyt vaihdetaan valmentaja ja pohditaan taktiset kuviot uusiksi ihan tyhjältä pöydältä." Kuvitelkaapa, jos Stubb sanoisi: "Harmi juttu, että joudumme näin kantapään kautta oppimaan, että muslimien laajamittainen muutto on selvästi ollut virhe. Islamin arvot ovat ristiriidassa läntisen demokratian kanssa, aivan kuten eräät arvostelijat ovat jo vuosia sitten todenneet. Nyt on aika laittaa perusasiat uusiksi ja huolehtia, että omia kansalaisiamme ei uhata heidän kotimaassaan uskonnollisen vakaumuksensa tähden." Mutta ei, tätä ei kuulla. Sen sijaan kuullaan, että valittu linja on ollut oikea, ja nyt on vaan purtava hampaita yhteen.

Yle uutisoi, että "suuret puolueet" eli demarit, Kepu ja Sekoomus eivät vastanneet lainkaan Ylen kyselyyn, mitä julkisia menoja Suomessa on vähennettävä ensi vaalikaudella. Muilta puolueilta ehdotuksia tuli odotettuun tapaan: kommarit ja Virheät (siis internationalistiset sosialistit) kannattavat armeijan toimintojen alasajoa, vaikka naapurissamme on kaksi valtiota, joissa muslimit räjäyttelevät pommeja. Lapsivihamielisen Virheän ekologiaopin mukaisesti he vaativat lapsilisiä pois, kun taas pienituloisia kosivat kommarit säilyttäisivät lapsilisät - ainakin pienituloisilla. Kristilliset kannattavat lasten kasvattamista kotona, koska huonokin perhe on parempi kuin ei perhettä ollenkaan. Perussuomalaisten kanta noudattaa aika tyylipuhtaasti linjaa, jonka mukaan valtion menot kohdennetaan ensisijaisesti kotimaahan ja erityisesti pienituloisiin. Ei siis mitään uutta ja ihmeellistä.

Yleisradion rahoituksesta käytiin kuluvan vuosikymmenen päättyessä monivuotinen julkinen keskustelu, jossa varsinkin ns. "suuret puolueet" kannattivat painokkaasti näkemystä, jonka mukaan niiden näkemyksille täytyy saada verovaroin jakelukanava. Sitä vasten hämmästyttää, että "suuret puolueet" eivät vaivautuneet lunastamaan puheitaan vastaamalla verovaroin ylläpidetyn jakelukanavan esittämiin kysymyksiin. Tässä ylimielisyydessä ei tietenkään ole mitään uutta, mutta halusinpa nyt nostaa sen esiin, koska populismiin ja valehteluun niillä tuntuu riittävän aikaa.

Kerroinkin jo perjantaina (Kaikkivaltiaan vasemmalla puolella istuu Marx 10.12.2010), että pääministeri Kiviniemi laittoi suunsa suppuun kuin leikki-ikäinen lapsi äidin kysellessä kadonneiden joulupiparien perään. Tätä samaa populistista (siis tiedetään joku valheeksi, mutta muuta intetään) paskanjauhantaa jatkoi tänään ulkoministeri Alexander Stubb (MTV3), jonka mielestä itsemurhapommittajien teot ovat aina "yksittäistapauksia" - kas näin:
- Tässä vaiheessa en olisi huolestunut asiasta. Kaikki terrori-iskut ovat yksittäistapauksia, Stubb toteaa.
- Mikään maa ei ole lintukoto. Ne voivat iskeä milloin vain ja mihinkä vain.
- Tässä vaiheessa en olisi kuitenkaan Suomen kannalta kovinkaan huolestunut, Stubb toteaa.
- En lähtisi missään nimessä leimaamaan tai vertaamaan maahanmuuttoa ja terrori-iskua. Kuka tahansa voi tehdä terrori-iskuja. Minun ymmärtääkseni esimerkiksi Tukholman tekijä on syntyperäinen ruotsalainen.
Miten yksinkertainen on ihminen, jonka mielestä itsemurhapommittajien teoissa ei ole mitään yhdistävää tekijää kuten islam? Jos islam on ainoa itsemurhapommittajia yhdistävä tekijä, niin miten voidaan puhua "yksittäistapauksista"? Niinhän se on sarjatulella ammuttaessakin jokainen laukaus aina yksittäistapaus jos asiaa tarkastelee nallin näkökulmasta, vaikka etäämpää katsottuna kyse on toistuvasta prosessista.

Loppuun hauska pikku-uutinen. Venäjä "suunnittelee" sallivansa viisumittomat matkat uudella junayhteydellä EU:sta Venäjälle. Haluan nähdä sen hetken, kun Venäjä sallii läntisten ihmisoikeusjärjestöjen edustajien matkaavan viisumitta tapaamaan sikäläisiä oppositiojärjestöjä. Heh heh... Ei taida onnistua edes alkavalla vuosikymmenellä.

Ei kommentteja: