perjantai 17. joulukuuta 2010

Kollien kulkuset

Iltalehti uutisoi (Sovinisteilta halutaan estää pääsy opettajankoulutukseen), että miehiä ei haluta jatkossa päästää opettajiksi. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että tasa-arvosta on tullut dogmi - pakottava oppi, jonka oikeassa olemista ei katsota voitavan kiistää. Dogmin vastustaja on foliopää, hörhö tai jollain muulla tavalla harhainen yksilö, jota on oikeutettua arvostella henkilönä eikä keskittyä hänen ajatuksiinsa.

Otsikointi paljastaa, että sovinismi on väärin ja paha asia. Koska valtaosa sovinisteista on miehiä, on otsikoidulla halulla siis tosiasiallinen vaikutus vain miehiin. Koska tasa-arvo on dogmi, ei kukaan uskalla nousta vastustamaan moista jaloa pyrkimystä. On mahdotonta kuvitella, että otsikossa lukisi "Feministejä ei haluta opettajiksi".

Tasa-arvo on samanlainen taikasana kuin rasismi, mikä oikeuttaa rajoittamaan yksilönvapauksia. Kohta ei saa pitää omilla sivuillaan hulluja kirjoituksia - saati kirjoittaa niitä. Tasa-arvo ja rasismi ei enää ole aktiivisia tekoja, fyysisiä toimia, joilla rajoitetaan jonkun (naisen tai neekerin) mahdollisuuksia saada haluamansa sillä sukupuolensa tai rotunsa perusteella. Tuomion perusteeksi riittää epäily siitä, että joku voisi siihen pyrkiä tai vaikuttaa. Mieleen nousee Neuvosto-Venäjän vanhat rikoslait, joissa kulakin (maanomistajan) lapset saivat korotetut rangaistukset sillä perusteella, että heillä katsottiin olevan tasa-arvoa vastustavia näkemyksiä verenperintönä.

Mitä tämä sovinismi sitten on? Se voi olla pienimmillään käytöstapojen vaatimista, kuten mies avaa naiselle oven tai mies ei lyö naista eikä yleensäkään heikompaansa. Se voi tarkoittaa, että ei ole väärin olettaa koulun tyttöjen menestyvän kielissä poikia paremmin (keskimäärin). Jos opettaja siis ehdottaa, että Romaniassa pidettäviin fysiikan kilpailuihin lähtee poikia eikä tyttöjä, niin sehän on tasa-arvon vastustamista. Luonnollista tietysti on, että käsitöitä ei saa jakaa sukupuolen mukaan. Se on sitä konstruktiota.

Sukupuolten suurin ero tuntuu olevan siinä, että valtaosa naisista on miehiä keskimäärin hiukan enemmän "pehmoja". Se tarkoittaa, että he sosialistien tavoin ovat kamalan huolissaan siitä mahdollisuudesta, että heitä vedetään kölin ali. Miehet ja miesten kulttuuri nähdään pelottavana,hallitsemattomana ja savannin eloonjäämiskamppailua muistuttavana alkukantaisena taisteluna, johon naisen järkeen perustuva kyky ohjata ihmismieltä ohi primitiivisten vaistojen ei ole vielä ulottunut.

9 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Jos ole tutustunut ehdotukseen, siinä on tarkoitus tutkia hakijoiden sukupuoliasenteita.
Syrjivästi tai vähättelevästi jompaan kumpaan sukupuoleen suhtautuvaa ei haluta päästää opettajaksi. Tämä koskee myös naisia ja erityisesti telaketjufeministejä.

Sovinismi otsikossa on luultavasti toimittajan sanavalinta.

Vasarahammer kirjoitti...

"Sovinismi otsikossa on luultavasti toimittajan sanavalinta."

Voi kun se olisikin vain sitä.

Kumitonttu kirjoitti...

Sovinismi otsikossa on luultavasti toimittajan sanavalinta.

No totta kai otsikointi on toimittajan, mutta pointtihan oli juuri siinä, että media on mukana tässä kommarien tasa-arvotuubassa.

Tomi kirjoitti...

Kumitottu, alan pikuhiljaa olla Tiedemiehen kanssa samaa mieltä teistä.

Mistä sinä nyt tämä kommarijutun vedit ?

Kumitonttu kirjoitti...

Tomi, mietin ensin, että vastaanko ollenkaan, mutta se ei oikein ole tapojeni mukaista. Totean siis mahdollisimman kohteliaasti, että en pidä kommenttejasi millään tavalla älyllisesti mielenkiintoisina enkä siis jaksa vastailla niihin. En tarkoita, että olet tyhmä tai pitäisin sinua tyhmänä vaan sitä, että kommenttiesi sävy ei houkuttele vaihtamaan ajatuksia kanssasi. Minulle on muodostunut sinusta kuva ihmisenä, joka ennemmin tuputtaa omia näkemyksiään kuin haluaa tarkastella niitä kriittisesti. Muodostamani kuva on luonnollisesti hyvin pinnallinen, kuten pelkästään netin kanssa käytävien keskustelujen osalta pakosti käy. Se ei tarkoita, että olet oikeasti mielikuvani kaltainen ja ettemmekö oikeassa elämässä voisi viihtyä keskenämme hyvinkin. Se tarkoittaa, että sinun nettipersoonasi tökkii minua pahasti.

Tomi kirjoitti...

Kumitonttu, itse pidän edustamaasi ajattelumaailmaa vaarallisena ja sairaana, jota vaistaan on taisteltava.

Kumitonttu kirjoitti...

Vai taisteltava :-D

Sähän oot oikeasti tärähtänyt!

Tomi kirjoitti...

Mielipiteidesi perusteella näytät olevan persujen kannattaja.

Persujen valta (joka ei kyllä toteudu) olisi joko tuhoisaa Suomelle tai persut pettäisivät kannattajansa (jota pidän todennäköisempänä).

Tomi kirjoitti...

Kumitonttu milloin viimeksi olet muuttanut mielipidettäsi tai korjannut sitä ?

Itse olen tehnyt sitä usein, esimerkkinä olin teininä uskovainen (jopa harras sellainen), mutta nykyään olen naturalistinen ateisti, toisena esimerkkinä voidaan mainita olin ydinvoimanvastustaja, mutta tietojeni lisääntyessä olen muuttunut innokkaaksi kannattajaksi.