lauantai 11. joulukuuta 2010

Piräkkönä mua aivan maalaasena?

Sivuni linkkilistassa on hyvä blogi Western Heart, josta silmiini osui tällainen uutinen maasta, jossa tavalliset ihmiset seisoivat tumput suorina toisinajattelijoiden tuhoamiseen tähdänneen aatteen levitessä naapurustoon 80 vuotta sitten. Tällä kertaa maassa leviää jälleen samanlainen sosialistinen utopia, jonka vastustamisesta pääsee leivättömän pöydän ääreen, näemmä.Itävallan Grazissa tuomittiin mies uskonrauhan rikkomisesta. Miehen naapurit toistivat pihalle asetetuilla kovaäänisillä rukoushetkensä sillä seurauksella, että 63-vuotias Helmut kaivoi levyhyllystään nuoruutensa alppitorvipotpurrit jakaen musiikilliset nautintonsa silmä silmästä -periaatteella. Oikeus hyväksyi rauhanuskonnon edustajien väitteen, jonka mukaan Helmutin jodlaus kuulosti rukouskutsulta ja siten piti hänen toimintaansa tuomittavana.

Saksalaisten pedanttiudesta kerron loppuun omakohtaisen tarinan. Pysäköin autoni erään suuren uimalan pysäköintialueelle jokunen vuosi sitten. Käveltyäni puolensataa metriä joku vanhus juoksi luokseni ja selitti hätääntyneenä, että autoni on väärin pysäköity. Hiukan ihmettelin, mutta kävelimme yhdessä tarkistamaan tilanteen. Ja kuinka ollakaan - olihan preussilaisen orini vetämän kärryn takakulma todellakin puoli metriä ulompana koko muun rivistön viivasuorasta linjasta. Kiitellen miestä hänen tarkkaavaisuudestaan siirsin koslaani 0,50 metriä eteenpäin ja erosimme iloisina kumpikin tahoillemme.

Vaan eipä sillä, osataan sitä Suomessakin. Vuosi sitten pysäköin Suomessa erään kaupan pihaan laidimmaiseen ruutuun preussilaiseni. Teen niin aina mahdollisuuksien mukaan, koska en halua kolhia muitten pyhien lehmien kupeita lommoille kammetessani tekolonkkani matka-asentoon. Paikalle sattui poliisipartio, joka puhallutettuaan minut valitti siitä, että autoni on väärin pysäköity. Katselin nuorta poliisia kummissani ja pyysin täsmennystä. "No kato ite, oikean puolen renkaat eivät ole ruudun sisällä!"

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Nauroin vedet silmissä, kun ensimmäisen kerran näin tämän videon. Luulin sitä jonkinlaiseksi Kummeli-parodiaksi. Myöhemmin toki selvisi, että Die Jungen Zillertaler on ihan tunnettu kansanmusiikkiyhtye Itävallasta.

pjt kirjoitti...

Preussilaisesi? Tarkoitatko Wartburgia, Thüringen kai sentään olisi suur-Preussissa?

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Vasara ja pjt!

Euroopassa on paljon mukavia paikkoja, mutta Alppeihin ei tällainen tasamaantallaaja koskaan kyllästy. Ei-niin-yllättäen, Tirolissa ihmisten arvomaailma ja yleinen elämän asenne on kadehdittavan suoraviivainen.

Pjt, käytin preussilaista vain tuollaisena yleisnimenä nykyaikaisille, tasaharmaille ja mauttomille joskin nopeille ja turvallisille mersuaudivolkkareille. Vaikka arvostankin nykyautojen huolettomuutta, pidän niitä kaikkia hinnasta riippumatta toistensa kopioina, joissa on eroja vain varusteissa ja viritysasteessa.