tiistai 16. kesäkuuta 2015

Rikollisesta tehtiin taas uhri

Blogikollega Jaska jo pauhasikin Keskon osoittamasta omien asiakkaidensa halveksunnasta. Kesko määräsi kauppiaan poistamaan kauppansa Facebook-sivulta videon, jossa kaupan työntekijä estää kahta somalia varastamasta kaljaa. Tyttö, jonka nimi lienee Anna, on Paavo Tajukankaan mukaan noussut Ruotsissa suomalaisen sisun symboliksi. Kesko osoittaa ymmärrystä ennemmin rikollisille kuin omille yrittäjilleen, mikä ei punavihreässä kuplassa ole lainkaan tavatonta vaan pikemminkin jo uusi normi.

Punavihreässä kuplassa ei ole lainkaan tavatonta epäonnistua määrittelemään rikollinen ja uhri. Sosialismissa uhri on taloudellisen tasa-arvon mukaan selvitettävissä: veronkiertäjä on suurempi rikollinen kuin kapitalistin omaisuutta ryöstävä vähäosainen. Moraali on kulttuuriin sidonnainen, ja kulttuurirelatiiviset ihmiset pitävät kaikkia tekoja saman arvoisina. Kuluneen vuoden aikana moraalirelativistit pääsivät pätemään Israelin tehtyä Pasilan K-kaupan Annat muslimirikollisille. Suomen johtava poliittinen eliitti kirkui kauhuissaan, miten juutalaiset tappavat viattomia siviileitä. Nyt valmistuneen uuden raportin mukaan Israelin puolustusvoimat IDF saa ns. puhtaat paperit.

Raportin mukaan "Israelin armeijan tiukka pitäytyminen" sotarikoksien torjunnassa maksoi sen omien siviilien ja sotilaiden henkiä. Lisäksi IDF joutui tekemään suuria uhrauksia puolustaakseen palestiinalaissiviilejä. YK:lle luovutettu raportti tutkii 2014 vuoden Protective edge (Wikipedia) -operaation väitettyjä sotarikoksia. Raportin ovat tuottaneet eri maiden korkea-arvoiset kenraalit, jotka toteavat arvionaan, että Israel ei ole syyllistynyt sotarikoksiin, mutta palestiinalaishallinto on syyllistynyt lukuisiin.

Raportin mukaan Israel teki kaikkensa välttääkseen aseelliseen konfliktiin joutumisen, mutta Hamasin määrätietoinen pyrkimys sotaan tuotti tulosta. Raportissa todetaan:
But none of us is aware of any army that takes such extensive measures as did the IDF last summer to protect the lives of the civilian population in such circumstances.

/ Mikään muu armeija ei pyri varmistamaan siviilien turvallisuutta siinä määrin, mitä IDF teki niissä olosuhteissa.
50 päivää kestäneissä taisteluissa kuoli 2.100 palestiinalaista ja 73 israelilaista (66 sotilasta). Raportin mukaan 2.100 uhrista valtaosa oli siviileitä, jotka kuolivat Hamasin oman toiminnan uhreina. Selvinä sotarikoksina raportin tekijät pitivät Hamasin toimintaa, jossa taisteluita käytiin siviiliasutuksen keskellä, kouluissa, sairaaloissa, YK:n toimitiloissa ja jossa siviileitä käytettiin ihmiskilpinä.

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ei mitään uutta näissä tapauksissa; eikä etenkään siinä, miten meidän suvaitsevaistomme on kuola suupielistä valuen puolustamassa rikollisia. Hävettää kuulua samaan lajiin (Homo Sapiens) heidän kanssaan, joku voisi vielä kuvitella että minä olen samanlainen!

Becker kirjoitti...

No mutta hyvät ihmiset, Kesko on ryövännyt asiakkaita jo vuosikymmenet. Ei kai täällä kukaan oleta että he tuntisivat sympatiaa uhria kohtaan.

Rikollisten puolustaminen on erityisesti ruotsalainen erikoisuus. Mutta he kuuluvatkin heimoon Homo Absurdus.

Unknown kirjoitti...

Perustetaanko Annalle joku kansalaisten vapaa palkintokomitea tms? Voisimme osoittaa, että hänen toimintaansa pidetään suuressa arvossa kansalaispiireissä, ja kerätä kolehdin tai jotain. Keskon pellet vetäkööt käteen ja hävetkööt!

Kumitonttu kirjoitti...

Turkkulaanen, ethän sinä onneksi ole samanlainen. Omat aivot omaavat eivät siten kuvittele ja muihin emme voi vaikuttaa.

Becker, Keskon tilannetaju petti pahan kerran. Entinen yrittäjävetoinen kauppa alkaa kyykyttää yrittäjiä-omistajiaan.

Pörri, minä ajattelin käydä henkilökohtaisesti ojentamassa Anna-tytölle pienen tipin huomenna käydessäni Valtakunnan pääkaupungissa.