lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ei koske Suomea!

Jyrki Katainen totesi:
Ei koske meitä!
Pertti Salolainen totesi:
Suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan islamista.
Salolainen on aiemmin jo paljastanut oman antisemitistisen arvomaailmansa syyttäessään rikkaita juutalaisia pankkiireita arabien köyhyydestä ja ahdingosta (Juutalaismedia ja Pertti Salolainen 1.12.2012). Entisessä oikeistopuolue Kokoomuksessa innostusta on muillakin islamiin, kuten Kimmo Sasilla, joka ehdotti Suomeen shariatuomioistuimia. Jopa paavi on päättänyt taipua muslimien edessä ja kutsui palestiinalaisten presidenttiä Mahmoud Abbasia "rauhanenkeliksi". Toisin kuin esimerkiksi varsin maallistunut Suomi, joka ei ole tunnustanut Palestiinaa valtioksi, Vatikaani tunnusti. Nykyinen paavihan on Etelä-Amerikassa kasvanut italialainen, jonka vanhemmat pakenivat Mussolinin hallintoa.

Historiaa tuntevat muistanevat, että 30-luvun sosialistisissa vallankumouksissa niin fascistit Italiassa, natsit Saksassa kuin bolsevikit Venäjälläkin aloittivat poliittisten vastustajiensa vainon heti valtaan noustuaan. Toisin kuin moni ajattelee, poliittiset vastustajat eivät suinkaan olleet oikeistolaisia kapitalisteja vaan pääsääntöisesti sosiaalidemokraatteja. Hitlerhän ennusti, että natsit saavat paljon kannatusta juuri kommunisteilta ja varmisti että puolueen lipun pohjaväri - punainen - madaltaa loikkauksen kynnystä. Oletettavasti rautatieläisperheen pakomatka liittyy juuri tähän poliittiseen ristiriitaan.

On hyvin luultavaa, että kiihkomielisen sosialistiperheen ilmapiiri vaikutti nuoreen poikaan. Johannes Paavali I kasvoi muuten hänkin sosialistiperheessä, ja Suomessakin papiston enemmistö koostui vielä sotien jälkeisellä ajalla pienviljelijöiden nuoremmista pojista, jotka eivät voineet jatkaa perintötilansa hoitoa. Suomalaisella papistolla on siis pitkä ja läheinen historia vasemmiston kanssa samoin kuin katolisellakin.

Vielä 80-luvulla katolinen kirkko oli kommunistimaissa merkittävä - ellei merkittävin - sosialismin vastavoima, jota puolalainen paavi Johannes Paavali II käytti taitavasti hyväkseen. Paavi Johannes Paavali II:n koti oli taasen Puolan älymystöön kuulunut upseeriperhe, jonka vaikutuksesta tulevan paavin arvomaailmaan Wikipedia mainitsee seuraavaa:
Juutalaisuuden läsnäolo osittain kehitti nuoren Karolin suvaitsevaisuutta. Lisäksi Karolin perheessä vallinneet rasismin ja kiihkoilun vastaiset mielipiteet lienevät myös olleet mukana muokkaamassa nuoren Karolin ajatuksia suvaitsevaisuudesta.
Nykyinen paavi Franciskus on islamin lisäksi viehtynyt sosialismin toisestakin poliittisesta keppihevosesta eli fossiilisten polttoaineiden aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä. Vatikaani järjesti keväällä ilmastoaiheisen paneelin, jonne IPCC:n perustaneen YK:n nykyinen pääjohtaja Ban Ki-moon lähetti tervehdyssähkeensä. Paavi on lähettänyt myös - ilmeisesti itse kirjoittamansa - kiertokirjeen seurakunnilleen opastaen näitä olemaan epäilemättä ilmastonmuutosta. Täältä voi lukea tarkemman analyysin tuosta kiertokirjeestä, jos kiinnostaa.

[Lisäys 29.6.2015 klo 12
Paavi aikoo pureskella kokapensaan lehtiä seuraavalla Etelä-Amerikan matkallaan, kertoo Totuus.]

7 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Sinun kannattaisi ehkä joskus ottaa selvää asioista, joista kirjoitat. Yleinen uskottavuus karisee todella vahvasti.

Kari kirjoitti...

Tarkoitat antisemiittien Paavien uskottavuutta? Eipä niissä ole enää juuri karisteltavaksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Ida, sinun ei kannattaisi menettää malttiasi niin helposti. Yleinen uskottavuus paranisi, jos voisit alleviivata virheet ja kertoa totuuden.

Kari, no sinä nyt sanoit sen yhdellä lauseella, mihin minulla meni monta kappaletta. Pitää opetella tiivistämään ilmaisuaan.

Kari kirjoitti...

No mulla on suvussa porukkaa, jotka ottivat nimekseen Toledanon(Ei koskaan enää Toledoon) osan selvittyä hengissä Espanjan ja Italian katolisista Turkin muslimien suojiin. :(

Kumitonttu kirjoitti...

Piti oikein googlettaa noista Toledanoista. Mielenkiintoinen tarina.

IDA kirjoitti...

En nyt malttiani menettänyt, enkä viitsi ryhtyä alleviivaamaan virheitä. Vähän kuin ryhtyisi selittämään jollekin joka uskoo Reaganin politiikan olleen neuvostokommunistista miksi se ei ollut sitä.

Ja yleensäkin materialistille on aika turha selittää mitään uskonnollisia tekstejä, jos tämä ei vaivaudu itse tutustumaan niihin, vaan kommentoi iltapäivälehtien otsikoiden tasolla.

Kari kirjoitti...

Uskonnolliset tekstit ovat materiasta, aivan kuten iltasanomatkin.