maanantai 22. kesäkuuta 2015

Foebbels suoltaa propagandaansa

Nettipoliisi Marko "Foebbels" Forss kommentoi blogikollega Vasarahammerin kirjoitusta Markus Janssonin pidätyksestä viime viikolla. Samassa ketjussa kommentoi aikaisemmin myös Jansson itse, joten Foebbelsin kommentti on niillä rajoilla, joita nettipoliisi voi virkansa puolesta tehdä syyttömyys-olettamaa rikkomatta. Ainakin Foebbels itse syyllistyy netiketin rikkomiseen, mutta kukapa poliisilta muuta oikeastaan voi odottaakaan. Foebbels kirjoittaa:
jonkinlaista holhousta osa tuntuu tarvitsevan ainakin netiketin suhteen. Voi kirjoittaa kärkevästi ja provosoivasti, mutta suoranaista älämölöä, jossa kärki on omassa mouhoamisessa, on liikaa.
Liberaalin fascismin so. Puolueen ydinajatus on, että huono maku sanktioidaan, ja siitähän Janssonin tapauksessa kokonaisuudessaan on kyse. Neuvostoliitossa kuten muissakin sosialistimaissa huono maku lopulta kriminalisoitiin, ja rikolliset laitettiin joko vankilaan tai hoitoon. Foebbels tuntuu ehdottavan huonon maun omaaville hoitoa. Sairaaksi leimaaminen on tehokas keino erottaa kansalainen julkisesta keskustelusta, koska eihän hullujen mielipiteitä tarvitse kuunnella.

Foebbelsin ulostulolla on kuitenkin toinenkin ulottuvuus. Kun poliisi marssii netiivien olohuoneisiin - jollaisia blogit ovat - yhteiskunta paljastaa, miten vähän se kunnioittaa kotien yksityisyyttä. Foebbels ei ole minun kaverini eikä varmasti Vasarankaan. Toisten olohuoneissa jeesustelu ja patsastelu on hyvän netiketin vastaista toimintaa. Foebbels epäilemättä tarkoittaa "hyvää" ja tulee opettamaan meitä nuivia, kuinka pitää kirjoitella. Mikä edustaa hyvää makua ja mikä huonoa. Kun se tehdään virkavastuussa ja pyytämättä, toiminnan moraalisia perusteita ei ole vaikea käsittää. Tarkoitus on vaikuttaa kirjoittajaan ja kommentoijiin, että "täällä me olemme, pitäkää varanne".

Itse lopetin hyvin vähäisenkin Hommaforumin seuraamiseni silloin, kun Fobba hyväksyttiin kommentoijaksi. Vapaassa kansalaisyhteiskunnassa täytyy olla jokin julkinen tila kokoontua ilman, että poliisi tunkee päänsä avoimesta ikkunasta sisään. Tai Foebbelsin tapauksessa; ikkuna ei ollut edes auki vaan kuvia räpsittiin ikkunan takaa.

Sydämestäni toivon, että poliisi jättää tämän blogin rauhaan ja pysyttelee Pasilassa miehineen. En keksi mitään syytä, miksi haluaisin Foebbelsin ottavan minkäänlaista kantaa omiin ajatuksiini enkä ymmärrä, mikä jumalallinen oikeutus hänellä mielestään on tulla omaan virtuaaliseen olohuoneeseeni kommentoimaan, kun hänen näkemyksensä eivät liity moraaliin vaan lakiin. Kuten tiedetään, tuomioistuimissa ei jaeta oikeutta vaan luetaan lakia. Ne ovat valitettavasti eri asioita.Yllä olevassa kuvassa on todettu oleellinen - tunkeutumalla nettiolohuoneeseen poliisi yrittää luoda itsesensuurin ilmapiiriä. Tutkimusten mukaan tuo toimintatapa myös tuottaa tuloksia. Sellainen ei kuulu vapaan kansalaiskeskustelun omaavaan yhteiskuntaan.

17 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Hommaforum sai viranomaisten hyväksynnän ja kiitokset, mikä luo omat kysymyksensä foorumin ja sen johtohahmojen todellisesta poliittisesta sijainnista.

Eli syyttäjä kiitti foorumia sensuroinnista, mutta näpäytti sen johtajaa itsesensuurin puutteesta, koska tämä nokkaisi toisen korpin silmään.

Oinomaos kirjoitti...

Kumis anna vaan "Foebbelsin" jatkaa julkista valehteluaan ja Koneiston propagandan suoltamista. Miten me muuten näistä tietäisimme? Eli kuinka me muuten pystyisimme perustellusti väittämään, että Fobba(kin) on aivoton ja tahdoton Koneiston sätkynukke, joka tekee ja sanoo vain mitä käsketään.

Pantalone kirjoitti...

Minusta se Jansson käyttäytyy nyt, kuin häkkiin suljettu susi, jota käydään tökkimässä neuloilla häkin raoista. Täynnä turhautunutta raivoa, joka on kääntymässä pahanlaisesti häntä itseään vastaan. Tällaisten Fobbaliinien kimitykset ovat juuri niitä neuloja. Vähän ihmetyttää se Fobballiinan eduskuntavaaliehdokkuus: Jätkä saa tehdä vaalityötään veronmaksajien rahoilla tällaisella " nettipoliisi"-paraatipaikalla. Kas kun ei YLElle omaa tv-ohjelmaakin saanut: Nettitäti valistaa ja on huolissaan. Onneksi poliisin ylin johto kohta vaihtuu. Luottamus poliisiin on joutunut syöksykierteeseen, se olisi hyvä saada takaisin nousuun. Jos minulle 10 vuotta sitten olisi sanottu, että vuonna 2015 auot päätäsi virkavallalle ja käyt nettipoliisin fb-sivulla vittuilemassa, niin olisin pitänyt sanojaa vajaaälyisenä. Maailma muuttuu.

Tikkablog kirjoitti...

Minusta on ennen kaikkea surullista, että maasta löytyy nettipoliiseja. Ei taida olla ihan yks eikä kaks nappikalleakaan enää. Kuulostaa sanana vähän samalta kuin leikkipoliisi, jollaisia lapsena oltiin vähän jokainen vuorollaan pihaleikeissä. Tyypit on kuukausipalkalla foebbelseina seittemättä vuotta osa jo selaamassa feispuukkia ja blogeja, vessanseinät korvannutta SuomiKaksnelosta...

Eipä kyttälaitoksella rahapula ole, kysehän on priorisoinnista, kuten joku vasuri joskus jossain toisessa aiheessa osuvasti kommentoi. Pasilan miehet hoitaa hommat kyllä vaikka kännykkä kengässä.

Suomi siirtyy yhä kovempaan kontrolliin. Osin tämä tapahtuu maksattamisen eli ryöstön kautta. Raha on valtaa ja vapautta, etenkin päättää omista asioista. Sen takia rahat on kerättävä pois, samoin kuin ne vähäiset aseet mitä vielä joillain. Totaalinen Kontrolli on se tavoite, mitä aina jaksan julistaa. Eihän se yhdessä yössä tule mutta odotellaanpa vielä... kuten tiedetään on kaikki raha, ja oikeastaan ihan kaikki muukin, Valtion omaisuutta.
ilman internettiä virkakyöstit ois jo voittaneet.

Kyllä toi pelottelu toimii; alkaa ahistaa eikä tee mieli enää kirjoittaa mitään.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, mihin viittaat tuolla näpäytyksellä?

Oinomaos, Foebbelsin kirjoituksista tulee mielikuva, että hän kuvittelee olevansa nuivien ystävä, joka opastaa mitä tulee kirjoittaa ilman sanktioita. Hän ilmiselvästi kuvittelee tekevänsä oikein. Mutta kuten Kari totesi, puoli olisi syytä valita ettei tule ikäviä mielleyhtymiä Nürnbergiin. Foebbels lienee 30-jotain ja siksi jaksan ihmetellä, millä vitun oikeudella hän tulee opastamaan Vasaraa.

Pantalone, Janssonin toiminta muistuttaa tosiaan häkkieläintä. Toivotaan että hän jaksaa pitää linjansa.

Tikka - Pasilan miehet hoitaa hommat kyllä vaikka kännykkä kengässä. Tälle repesin täysin. Tälle eikä tee mieli enää kirjoittaa mitään ei pidä antaa sijaa. Foebbels kerjää nyt aktiivisesti haastamaan valitsemaansa linjaa. Masada - never again.

Anonyymi kirjoitti...

Masadassa juutalaiset taistelivat loppuun saakka kunnes paukut loppuivat. He eivät antautuneet senkään jälkeen vaan tekivät viimeisenä tekona joukkoitsemurhan. Muuten hyvä mutten halua joukkoitsaria. Mieluummin tappelen puukkojen ja nyrkkien kanssa jos muut paukut ovat loppuneet. Tappakoon silloin jos pystyy.

Fobbasta pääsisi eroon uudella budjetilla jossa määrärahat on jaettu eri tavoin kuin nyt. Hänen virkansa tulisi siis lakkauttaa. Jos haluaa pysyä poliisilla duunissa niin menis kenttätöihin esim. sinne Itä-Helsinkiin...

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, mä vippasin Markus Janssonille siihen kolehtiin jota hän mainosti sivuillaan.

Kari kirjoitti...

Valtakunnansyyttäjä Ilman hankki sakot lainsäätäjälleen Jussi Halla-aholle.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, osoitat suurta avosydämisyyttä auttaessasi Janssonia.

Kari, niinpä tietty. On tää touhua.

Becker kirjoitti...

Tuo Goebbelsin toteamus pätee ruotsalaisiin aivan kuin naulan kantaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, meille on uskoteltu että natsismi oli hirviöiden aate ja kaikki natsismissa edustaa pahuutta. Kuitenkin todellisuudessa kyseinen sosialismin suuntaus oli erittäin suosittua ja sen suosio perustui avokätiseen sosiaaliturvaan. Suurimmalle osalle saksalaisia sosialismi näyttäytyi hyvältä ilman propagandaakin.

Propagandaa alettiin tosissaan tarvita vasta 30-luvun lopussa kun yleinen mielipide piti saada kääntymään sodan puolelle. Siihen asti Hitler näyttäytyi lähinnä suurmiehenä, jota kukaan ei uskalla haastaa. Kun haastaja lopulta löytyi, saksalaiset olisivat ilman tehokasta propagandaa ehkä mieluummin vaihtaneet johtajaansa kuin ryhtyneet mielipuoliseen yritykseensä vallata Venäjä. Ehkä - sitähän emme koskaan saa tietää.

Kari kirjoitti...

Feodaalisen eliitin ravintoketju tai pyramidi on seuraavasti ja siten, että ylin kerros kerää alimman kerroksen varallisuuden veroina ja sitten jakaa varat itseään hyödyttävimmällä tavalla.

Pyramidin huipulla on puoluepolitiikko/lainsäätäjä mm JH-a. Sitten Valtakunnansyyttäjä mm Ilman, jonka alapuolella on poliisi. mmFobba. Hänen alapuolellaan on veronmaksaja mm Vasara.

Nykyisessä feodaalisysteemissä Vasara ei enää ole sidottu turpeeseen, vaan hänen varoillaan eläviin, kuten eliitin virkamiehiin ja suojatteihin, maahanmuuttajiin.

Pyramidissa Vasaran tehtävä ei ole kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo, vaan maksaa veroja.

Pyramidipelissä ajatuspoliisin tehtävä taas on ojentaa Vasaraa vääristä ajatuksista, ettei huolella rakennetun ideologisen pyramidin perustusten alta alkaisi hiekka valua.


Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvin kuvaava arvio. Se vaan että JHA ehti joutua käräjille ja saada tuomion silloin kun oli siviilihenkilö. Se tapahtui ennen kuin pääsi lainsäätäjäksi. Korkeimman vääryyden eiku oikeuden tuomio ilmestyi kun oli ollut jonkin aikaa lainsäätäjä.

Jos haluaa toimia pyramidia vastaan, on parasta tehdä pimeitä töitä tai kiertää veroja. Tällöin ei ainakaan osallistu pyramidin rahoitukseen. Toinen on olla sosiaalipummi joka voi ulosmitata rahaa. Vaikka olisin pummi, ei se tarkoita sitä että kannattaisin samoja asioita kuin pyramidin huipulla olevat. Nytkin olen taas työtön ja nostan Kelan työttömyyskorvausta ja asumistukea.

Becker kirjoitti...

Tuo natsien valtaannousu ja koko Ensimmäisen Maailmansodan jälkitilanteet ovat varsin mielenkiintoista tutkittavaa.
Hyvin hoidetussa propagandassa saadaan kansa kahdessa kuukaudessa uskomaan mitä huuhaata tahansa. Göbbels oli siinä suhteessa mielestäni huippu ammattilainen.
Moni hämmästelee, että miten on voitu vanha kulttuurikansa saada riemuitsemaan Hitlerin hirmutöitä.

Nyt voidaan hämmästellä sitä, miten on voitu saada vanha kulttuurikansa ruotsalaiset äänestämään omaan tuhoonsa johtavaa maahanmuuttopolitiikkaa. Svennethän ovat aina pitäneet itseään fiksuna porukkana, joten omasta mielestään he eivät varmaan pidä itseään propagandan johdateltavina.

Jaska Brown kirjoitti...

On olemassa suuri ero sillä, kommentoiko yksityishenkilö Marko Forss vai nettipoliisi Marko Forss. Vasarahammerin blogiin jätetty kommentti on lähettäjän (NettipoliisiHki) perusteella nettipoliisi, mutta tekstin sisältö on enemmän yksityishenkilömäistä neuvontaa kuin poliisin virtuaalikumipampulla tapahtuvaa. Mikäli se on tarkoitettu poliisin viralliseksi ohjeeksi, niin olen huolestunut tilanteesta. Mikäli se taas on tarkoitettu epäviralliseksi alan asiantuntijan neuvoksi, niin siinä olisi pitänyt olla alussa tästä huomautus.

Omaan blogiini en halua nettipoliisia kommentoimaan, mutta yksityishenkilöt ovat tervetulleita.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, hyvää ja selkeää ulosantia on mukava lukea. Kiitos.

Vieras, minusta Halla-aho ei kuulu varsinaiseen poliittiseen eliittiin, koska hänet on demonisoitu sen verran mallikkaasti, ettei ole enää pääsyä sisäkehälle. Ehkä kun Soini vaihtuu voi tilanne muuttua.

Becker, hyvä kommentti. Ruotsalaiset ovat joutuneet pitkäkestoisen propagandan uhreiksi kuten venäläiset Neukkulan aikoina. Molemmissa vielä sama poliittinen ideologia - sosialismi. Niin kaatui Neukkula ja niin tulee kaatumaan myös Ruotsi.

Jaska - olet oikeassa että Vasaran blogissa kommentoi nimenomaan nettipoliisi Foebbels eikä yksityishenkilö. Jotenkin tuntuu, että Foebbels ymmärtää vihdoin viimein luettuaan 7,5 vuotta nuivia blogeja, että tämä porukka on ollut alusta asti oikeassa ja osannut ennustaa tapahtumain kulun riittävällä tarkkuudella, ettei kyse ole sattumasta. Nyt hän tunkee Vasaran blogiin hakemaan hyväksyntää ja "kavereita".

Minäkään en halua nettipoliisia yhtään mihinkään. Kuten joku kommentoi Vasaran blogissa hyvin, Foebbelsin toiminta on kuin Sisyfoksen kiven työntöä vuoren huipulle. En voi sanoa että Foebbels varsinaisesti vituttaisi henkilönä, vaan hän on Puolueen uskollinen aseenkantaja eikä näytä muuksi muuttuvan.

Unknown kirjoitti...

Nyt joukkoraiskaustuomion jälkeen Foebbels "neuvoo" kansalaisia tietynlaisen MIELIALAN välttämiseen. Olen ennen hieman naureskellut tyypin touhuja ja koko huuhaa insituutiota, mutta homma kun menee päivä päivältä yhä mielenvikaisemmaksi, tyypistä ja nettipoliisi-instituutiosta on tulossa todella merkittävä vaara ja uhka kansalaiselle. Tarttis kai tehrä jotain.