sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Voisarven historia

Vuonna 2012 Ecvet Tezcan, Turkin suurlähettiläs Wienissä, vaati antamassaan lehtihaastattelussa Itävallan sisäministeriötä olemaan sekaantumatta turkkilaisten maahanmuuttoon. Hän väitti maanmiehiensä olevan epätoivottuja viruksia, ja syytti itävaltalaisia turkkilaisten epäonnistuneesta sopeutumisesta itävaltalaiseen yhteiskuntaan. Itävallan tulevaisuuden puolueen kansanedustaja Ewald Stadler piti haastattelun jälkeen parlamentissa seuraavan yhä ajankohtaisen puheen:
Pyydän seuraavaa tietoisena siitä, että tätä keskustelua seurataan Turkin suurlähetystössä:

Euroopan ja ulkoasioiden ministerin tulee julistaa Turkin suurlähettiläs Kadri Ecvet Tezcan ei-toivotuksi henkilöksi ja karkotettava välittömästi maastamme.

En aio olla yhtä kohtelias kuin kollegani van der Bellen ja mennä polvilleni "hänen korkeutensa" edessä. Turkin suurlähetystön "miehet" - naisia siellä ei työskentele - ja Turkin kansanedustajat, kerron teille murhasta 3.6.2010. Turkkilaisessa Iskenderunin kaupungissa arkkipiispa luigi Padovese puukotettiin iskemällä ylävartaloon kahdeksan kertaa. 26-vuotias Murat Altun huusi puukottaessaan "Allahu Akbar" - "Jumala on suusin". Arkkipiispa juoksi kadulle huutaen turhaan apua. Siellä Altun leikkasi piispan pään irti jättäen sen roikkumaan vain pienen ihopalan varaan. Vuodesta 2008 jälkeen useita kristittyjä pappeja on tapettu Turkissa. Yksi vuonna 2008...

- Anteeksi arvon kollegani, mitä sanoitte? Mikä tässä on teatteria? Tiedän että tämä on teille näytelmää, nämä murhaajat ovat ystäviänne. Sinun sietäisi hävetä, siksi et pidä puheestani. Teidän vaatimuksenne sananvapaudesta ovat pelkkää tekopyhyyttä!

Kun katolisen kirkon papin pää leikataan irti, kukaan ei reagoi täällä. Mutta en voi edes kuvitella sitä metelin määrää, minkä jonkun imaamin murha aiheuttaisi. Tai jonkun muun arvostetun muslimin. Heidän kutsumisessaan "hengelliseksi johtajaksi" ei ole muutenkaan mitään mieltä. Koskaan eivät he ole joutuneet hyökkäyksen kohteeksi täällä, mutta toisin päin sitä tapahtuu joka vuosi. Ymmärtäkää se, suurlähettiläs.

Emme ole pyytäneet lukutaidottomia anatolialaisia saapumaan maahamme. Turkki heidät tänne lähetti. Emme ole pyytäneet kivikautisia islamisteja tänne tai niitä, jotka pari vuotta sitten hautasivat 16-vuotiaan tyttärensä elävältä väitettyään tämän syyllistyneen epäsiveelliseen käytökseen.

Edustaja Muhltonnen, löytyykö teiltä myötätuntoa tälle 16-vuotiaana elävänä haudatulle? Hänhän ei ollut katolinen, joten saatte oikeuden surra hänen kohtaloaan.

Me emme ole pyytäneet näitä ihmisiä Itävaltaan. Ja suurlähettiläällä on otsaa väittää, että he eivät sopeudu vaikka samaan aikaan itse kieltää heitä sopeutumasta. Erbakan matkustaa ympäri Eurooppaa ja julistaa sopeutumisen olevan "rikos turkkilaisuutta vastaan". Tämä on totta.

Arvoisat hallituspuolueiden jäsenet, unelmanne suvaitsevaisuudesta ja ihmisoikeuksista kohtaavat Turkin rikoslain pykälässä 301. Jos joku sanoisi saman Turkista, minkä Turkin suurlähettiläs sanoi Itävallasta, rikoslain 301 pykälän perusteella siitä tuomittaisiin enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Lainkohta säätää rikolliseksi Turkin kansan, valtion ja valtioelinten vähättelyn. Näin Turkissa, jonka suurlähettiläs tulee opettamaan meitä. Suurlähettiläs, nouskaa Idän pikajunaan ja palatkaa takaisin ihmemaahanne.

Tämä maa ei koostu pelkästään suvaitsevaisia romantikkoja, vaan täällä on myös paljon niitä, jotka ovat täysin kyllästyneitä kuulemaan yksisuuntaisia suvaitsevaisuuden löpinöitä. Näitä toimintanne tuottaa lisää, suurlähettiläs. Te käytätte sitä hyväksenne, vai mitä? Osa meistä poliitikoista ei sitä hyväksy. Ja äänestäjät - älkää tekään sitä hyväksykö.
Suomen eduskunnassa olisi tämän kaltaisen puheen pitäminen täysin mahdotonta. Tai siinä vaiheessa kun joku tällaisen puheen pitää, tiedämme jonkun ruuvanneen pohjakorkin irti ja heittäneen äyskärit aalloille.

9 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Perussuomalaiset-lehti esitti taannoisessa Perussuomalaisten ja ECR-ryhmän jutussaan tuollaisten poliittisten mielipiteiden esittäjiä "vaarallisiksi ääriaineksiksi", joita tulee vastustaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Typerää toimintaa. Meillä poliittinen eliitti tuntuu irtoavan jatkuvasti omaan kuplaansa. En osaa sanoa syytä, mutta järkeviä edustajia ei todella ole montaa.

Becker kirjoitti...

Eikös se Olli Rehn ollut Turkin EU:n liittymisen kannalla?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että äänestäjistä noin puolen älykkyysosamäärä on kaskitason heikommalla puolella, niin minkäs teet.

Kari kirjoitti...

Kataisen kokoomus yritti avittaa Turkin Euroopan valloitusta viimeksi.
Ulkoministerit Stubb ja Ruotsin Carl Bildt kutsuivat Saariselälle EU:n Ashtonin ja Turkin ulkoministerin Davudoglun ynnä muutaman muun pelastamaan mm. Turkin pohjaanpalaneet EU-jäsenyysneuvottelut vuonna 2010 maaliskuulla.

Turkin osalta EU-jäsenyysjuna oli silloin jo aikapäivää sitten mennyt. Nykyään Turkki harkitsee hybridi jihadia Euroopan valloittamiseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Turkin vajoaminen islamistiseksi valtioksi on jo varsin pitkällä. Valitettavasti se todistaa jonkun Indonesian tavoin, että islam ei kykene elämään maallisen lain rinnalla kuin hetkittäin ja lyhyinä jaksoina.

Professori kirjoitti...

Turkin surkeaa kohtaloa olen ihmetellyt itsekin. Ikävää, että tunnen myös sikäläisiä tutkijoita. He ovat äärimmäisen peloissaan tulevaisuutensa puolesta. Ottavat jopa asian itse esille.

Kumitonttu kirjoitti...

Ikävä kuulla. Olen sitä mieltä, että jokaisen kansan on itse noustava puolustamaan itseään. Venäläiset kaatoivat kommunismin, mikä on ihan hieno saavutus. Toki viimeisenä kommunistisena eurooppalaisena maana, mutta silti.

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, pitäiskö tässä alkaa tukea kurdeja ja heidän pyrkimystä saada aikaan itsenäinen Kurdistanin valtio? Ihan vittuillakseni arabeille, turkkilaisille ja iranilaisille. Niin no, kurdit ovat kaiketi suurin kansallisuus jolla ei ole omaa valtiota.

Kurdistanin valtio olisi win-win tilanne: ulkomailla olevat kurdit voisivat muuttaa sinne, ja ulkomaat pääsisivät kurdi-mamuista eroon.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllä mä itse olen jollain passiivisella tavalla tukenut kurdien itsenäistymistä jostain 80-luvulta asti. En ole hirveän kiinnostunut aiheesta, mutta jos pitää valita niin mieluummin itsenäinen kuin nykymalli.