torstai 1. toukokuuta 2014

Islamistitaistelija

Valtakunnan virallinen uutistoimisto tietää valaista hallintoalamaisia, että islam on pedofilian sallima ja jopa siihen kannustava uskonto.
Nigeriassa Bornon maakunnassa kaksi viikkoa sitten islamistitaistelijoiden sieppaamia koulutyttöjä odottaa karmaiseva kohtalo.

Raskaasti aseistauneet Boko Haramin taistelijat veivät kuorma-autoilla Chibokin alueella olevasta koulusta satoja teinityttöjä huhtikuun puolivälissä.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman Chibokin vanhempien neuvoston johtajan mukaan osa tytöistä on viety Nigerian naapurimaihin Kameruniin ja Tshadiin. Heidät myydään vaimoiksi islamistikapinallisten komentajille vajaalla 9 eurolla (12 dollarilla tai 2 000 nairalla).
On myös tiedossa että useita kymmeniä suomalaisia taistelee islamin puolesta Syyriassa ja Somaliassa. Heitä kutsutaan islamisteiksi. Jostain syystä minkään muun uskonnon nimissä sotivaa ei kutsuta -isminsä sotijaksi. Paitsi natsi(smi). Islam on vakava uhka ihmiskunnalle, kuten Yleisradio uutisoi.

20 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Länsimainen valtamedia kuvaa Saharan eteläpuoleisen kolkan ongelmat lähinnä uskontojen välisestä (kristinusko vs. islam) konfliktista johtuvina.

Näinhän kommunistitoimittajille aikanaan opetettiin: siis laittamaan ongelma uskonnon syyksi aina kun mahdollista, jotta ateismi nähdään tähän ratkaisuna.

Todellisuudessa esim. Nigerian ongelma johtuu puutteellisesti määritellyistä omistusoikeuksista, tai siitä, että islaminuskoiset nomadi- eli vaeltavat paimentolaiskansat rikkovat näitä omistusoikeuksia.

Paikallaan asuva maanviljelijäväestö siis on pääosin kristittyä.

Nyt vehreän paimennusmaan kutistuttua Nigerian pohjoisosien paimentolaisilla on vähemmän maata, jossa paimentaa. Siten paimentolaiset ovat ilmeisesti paimentaneet maanviljelijöiden mailla, joka on aiheuttanut konfliktia.

Lisää aiheesta:

NIGERIA: Nomad-farmer clashes increase as pasture shrinks

Huomatkaa jutun hillitty kirjoitussävy. Konflikti kuvataan pelkästään nomadien ja maanviljelijöiden välisenä, EI uskontojen välisenä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos, hyvä kommentti!

Miltton Friidman kirjoitti...

Nyt jos Nigerian, Tsadin ja Keski-Afrikan tasavallan konfliktit nähdään pelkästään uskonno(i)sta johtuvina, niin ongelman juuri jää suurelta yleisöltä piiloon. Niinkuin on jäänytkin.

Toisaalta voisin olettaa, että omistusoikeudet ja niiden määrittely ei ole vasemmiston agendalistalla.

Siten länsimaisen median uutisointilinja näistä Afrikan konflikteista tukee agendaltaan omistusoikeuksien määrittelemättömyyttä tai kokonaan omistusoikeudettomuutta. Samoin tietty anti-uskonnollisuutta ja ateismia.

Paimentolaisnäkökulmasta ilmeisesti kukaan ei voi omistaa maata, vaan se on "yleisessä käytössä". Siten vasemmistotoimittajat ovat muslimiuskoisten nomadien puolella.

Mutta todellisuudessa minulla EI OLE mitään ekspertiisiä em. Afrikan maiden maanomistusoikeuksien määrittelystä.

SUMMA SUMMARUM

Omistus- tai vähintäänkin paimennusoikeuksien määrittely olisi ratkaisu ongelmaan.

En sitten tiedä onko kyse myös ilmastonlämpenemisestä, siis siitä, että Saharan kuumuus laajenee, mikä puskee paimentolaiskansoja kohti etelää esim. Nigeriassa. Tarkoitan siis sitä, että omistusoikeudet on kyllä määritelty, mutta paimentolaiset eivät kunnioita niitä, koska muuten eivät saa karjaansa ruokittua.

Tällöin ongelma muuttuukin ongelmaksi niukoista resursseista (viljelymaa, paimennusmaa).

Tällöin myös maanviljelijöiden olisi varmaankin joustettava, jos haluavat rauhaa. Sama tietty koskee paimentolaisia; heidän on lopetettava väkivalta.

Kumitonttu kirjoitti...

Afrikan vaurastuessa Sahara vihertyy. Paimentolaiskulttuuri joutuu ahtaalle ja polttopuiden kerääminen vähenee. Laiduntaminen ja viljely lisäävät asukkaiden kiinnostusta omaan elinympäristöönsä.

Kari kirjoitti...

Kyse ei sinänsä ole maasta, ilmastosta tai eri kulttuurien eturistiriidoista, vaan islamin leviämissodasta. Sota olisi joka tapauksessa, sillä islamin on oppinsa mukaan sodittava, kunnes koko maailma on sen astinlauta.

Eilen kaatui norjalainen kosovoalbaani Syyriassa. Yksi noin viidestäkymmenestä siellä taistelevasta norjalaisesta turvapaikanhakijasta tai pakolaisesta. Ei häntä Syyriaan vienyt mikään muu kuin islamin "lebensraum" sota.
Sama koskee tietysti suomalaisia kunniakansalaisia.

Kumitonttu kirjoitti...

Joo, vaikka muslimit olisivat viljelijöitä ja kristityt nomadeja, muslimit sotisivat silti.

Kari kirjoitti...

Tosin kyllä taloudellakin on merkitystä, sillä islamin talous perustuu valloitukseen ja ryöstöön.

Jos laajeneminen(vaikkapa muuttoliikkeenä Eurooppaan) jostain syystä estyy, niin muslimit alkavat tappaa muiden puutteessa toisiaan, kunnes ikä- ja sukupuolitasapaino taas löytyy.
Afrikassa ja Arabikeväässä kyse on juuri tästä.
Somalia rauhoittui , kun puolet muutti Eurooppaan ja Amerikkaan. Tosin samat ongelmat ovat edessä muuttokohteissa aikanaan. Tämä on jo nähtävissä vaikkapa Ranskassa ja Ruotsissa.

Jklak kirjoitti...

Kari. "...sillä islamin talous perustuu valloitukseen ja ryöstöön..." Tuossa lienee vinha perä. Esim palestiinalaisilla on erillaista kulttuurillista kosketuspintaa ja liikemiesvaistoa kuin "landepaukku" arabivaltioiden väestöllä. PLO ja vastaavat palestiinalaisjärjestön esim pyrkivät rahoittamaan toimintaansa kapitalistisin työvälinein (ja samalla kaventamaan arabitukijoiden vaikutusvaltaa järjestössään) kuin "alkeellisemmat" islamistiset porukat ovat pitkälti riippuvaisia rikkaiden tukijoiden raha/ase-avusta tai ihmiskaappauksista etc. Palestiinalaisten erillaisuuteen vaikuttaa tietty pitkäaikainen välimerenpohjukan korkeakulttuurisuus.

Toisaalta uskonnollisiin kliseisiin ja dogmeihin alttiin yksittäisen ihmisen voi saada helpostikin työmyyräksi erillaisia agendoja omaaviin toimiin ja tällaisten ihmisten joukolta voi odottaa vaikka kuinka irrationaalia toimintaa...

Kari kirjoitti...

Palestiinalaisten ulkoiset kulttuurikontaktit beduiinien lisäksi olivat lähinnä turkkilaisiin ja hieman yllättäen saksalaiseen kansallissosialismiin, mistä seurauksena PLO:n lisäksi erilaiset baath ja natsipuolueet Välimeren perukassa. Näistä syistä palestiinalaiset ovat aina hyljeksineet juutalaisten kulttuurivaikutuksia.


Niin, olin unohtaa islamilaisen talouden peruspilareista orjuuden, mistä Nigerian koulutyttöjen ryöstö on taas hyvä muistutus.

Krimin niemimaa oli islamilaisen orjakaupn suomalaisten orjien markkinapaikka.
Suomalaisista pikkutytöistä maksettiin huikeita summia verrattuna nykypäivän nigerialaisiin.

Jklak kirjoitti...

Kulttuurikontaktesta mainitessani ajattelin kyllä kaikkea sitä viimeisen 4000 vuoden kuluessa syntynyttä kanssakäymistä. Esim foinikialaisten, kreikkalaiten, turkkilaisten kanssa. Juutalaisiahan oli Rooman valtaa vastaan suoritettujen kapinoiden jälkeen Palestiinassa vain nimellisesti ja vasta kalifaattien aijana juutalaisten määrä suureni jonkin verran.

Viittaan nyt tässä että esim Arabian niemimaan asujamistoineen on varsinaisia takapajuloita ja ainoastaan öljy on mahdollistanut sinne moisen kansallisen elämän...

Kari kirjoitti...

Ok. Perimältään "palestiinalaiset" ovat lähimpänä Israelin kuningaskunnan karkotettuja, sekottuneita ja osin palanneita jälkeläisiä.
Juutalaiset taas Juudan, Benjaminin ja Leevin jälkeläisiä. Noin karkeasti.

Islam toimii kuin pyramidipeli. Arabit öljyineen ovat ensimmäinen islamin alistama "kansa". Senjälkeen he ovat alistaneet muita, ja muut taas muita, arabien säilyessä hierarkian huipulla.

Jklak kirjoitti...

Eikös palestiinalaiset miellä kansansa filistealaisten jälkeläisiksi..... :D

Miltton Friidman kirjoitti...

Mitä tulee "islamilaiseen talouteen", niin on huomattava, että islamin esiintymisalueella paimentolaisuus lienee verrattain yleistä.

Liikkuva paimentolaisuus ei ilmeisesti tarjoa mahdollisuuksia niin paljoa niiden instituutioiden kehittymiseen, jotka ovat itsestäänselvyyksiä markkinataloudessa (omistusoikeus, rule of law, vahva keskusvalta (Afghanistan) jne.).

Onko todellakin niin, että Jumala on pitänyt juutalaisten ja kristittyjen puolia siunaamalla heille paikallaan pysyvän maanviljelypohjaisen talouden, ja myöhemmin markkinatalouden?

Kari kirjoitti...

Jklak. Ehkä kristityt mieltävät, mutta palestiinalaiset mieltävät itsensä useimmiten arabeiksi voimakkaan kulttuurikolonialismin vuoksi.
Tai samaistuvat Daavideiksi taistelemassa Goljatia vastaan, sillä
syvällä tietoisuudessa on monesti tietoisuus perimästä.

MF. Juuri Arabian niemimaan beduiinipaimentolaisten sivuelinkeinoista kaupankäynnistä, ryöstelystä(myös ihmisten) ym pikku huijaamisesta periytyvät islamin talousopit. Kaikki tämä vaatii ulkopuolista kohdetta.

Jos ulkoa päin tuleva ihmisten ja varallisuuden täydennys loppuu, niin edessä on Syyrian kaltainen arabikevät.
Syynä on yhteiskunnan rakenne.
Vanhat miehet vievät moniavioisuuden kautta yhteisön kaikki naiset sekä varallisuuden ja tuottavat suuren määrän poikalapsia, joille ei riitä naisia, varallisuutta, eikä kunniallista tulevaisuutta.
Alkaa tappaminen, kunnes jaettavaa riittää taas kaikille.

Raamattu on ensimmäinen 4H-opas.

Raamattu on myös "ei ahneen kapitalismin" käsikirja.
Kapitalismin, jossa omilta ei oteta korkoa, yksityisomistus on suojattu siihen rajaan, että pimeän aikaan kotonaan vastaantaistelevan varkaan sai tappaa, ja velan maksamatta jättämisestä joutui linnaan tai myydyksi.

Tiedemies kirjoitti...

Epäilen, että MF:llä on pointtia. Kaakkoisaasian hieman vauraammat islamilaiset maat, kuten Malesia, eivät ole olleet pitkiin aikoihin paimentolaiskulttuureja, eikä siellä olla samalla lailla sotaisia kuin lähi-idässä ja yleensäkin paimentolaiskulttuureissa.

Yleisemmin voi toki olla muunlaisia aspekteja, mutta selvästikin tämä paimentolaisidentiteetti on väkivaltainen. Tähän on syitäkin.

Miltton Friidman kirjoitti...

@ Kari

Käsittääkseni Syyrian ongelma on sosialismin kulminaatiopiste. Syyriassahan on harjoitettu samaa arabisosialismin muotoa (ba'ath) kuin Saddam Husseinin Irakissa.

Tietty arabisosialismikin perustuu aikaisemmin luodun varallisuuden uusjaolle, joten voit olla oikeassa kommentissasi.

@ Tiedemies

Kaakkois-Aasia ja Malesia eivät ole islamin ydinaluetta. Lähi-Itä sen sijaan on.

Myös Malesiassa on radikaalia islamisti-liikehdintää.

Kari kirjoitti...

Kyllä.
Ei aitaamattoman karjanhoidon, kunniakulttuurin ja väkivaltaisen konfliktin hallinnan välillä on selvä yhteys.
Tämä on havaittu jopa USA:n eri osien välillä. Etelässä ja pohjoisessa on ollut enemmän vapaasti laiduntavaa karjaa, kunniahakuista käyttäytymista ja väkivaltaa.

Manner Kaukoidässä on ollut islamin väkivaltaisimmat näyttämöt. Tosin juuri paimentolaisalueiden rajoilla.
Saaret kuten Malesia vaikkakin islamin aluetta ovat olleet voimakkaan konfutsealaisuuden, hinduismin ja kristillisyyden vaikutuksen alla.

Paimentolaisuus on yhteiskunnan alkeellisimpia muotoja ja esiintyy nykyään käytännössä vain aroilla ja aavikoilla, eikä selitä islamin väkivaltaa maatalousalueilla kuten Turkissa, Egyptissä, tai Hedelmällisen puolikuun alueella, eikä urbaaneimmilla alueilla, tai ylitäyttyneissä kaupungeissa, kuten Baghdadissa, Teheranissa, tai Malmön Rosengårdissa.

Kari kirjoitti...

Ei baath-liike ole eurooppalaisessa mielessä matarialistinen sosialistinen liike, vaan se on pikemminkin yhdistelmä arabikulttuuria, islamia, militarismia ja kansallissosialismia.
Sana sosialismi tulee siitä, että haluttiin Itäblokin sosialisti valtioiden kustantavan politiikan teon ja militarismin. Pan-arabismissa kyse oli samasta.(viittaan aikaisempaan väitteeseeni, että talous perustuu aina pitkälti muihin maksumiehiin)

Islamilainen, tai arabialainen kulttuuri ei tunne valtiota, valtiomiehiä, poliittisia ideologioita tai valtiontaloutta siinä mielessä kuin me, vaan ainoastaan klaanin, taitavimman/ovelimman tai vahvimman.
Kyse on aina kunniasta, tai häpeästä.

Syyrian tapahtumia edisti pitkä kuivuus, joka ajoi maalaiset kaupunkeihin vailla toivoa tulevaisuudesta. Hallinnon virhe oli kyvyttömyys tehdä asioille mitään.
Seuraava virhe oli tarjota turvapaikka jo ennestään epätoivoisten ihmisten sekaan lukuisille Irakin sodan sunniveteraaneille ja pakolaisille vaikka itse ja tukijat edustivat shioja.Miltton Friidman kirjoitti...

Myös itäeurooppalainen romanikulttuuri tuntuu olevan nomadimainen. Myös siinä on kunniaelementtejä (mm. verikosto).

Kari kirjoitti...

Juu, monet yhdistävät romanit, palestiinalaiset ja juutalaiset Salomon jälkeisen Israelin pakkosiirtolaisuuteen hedelmällisen puolikuun alueelle.

https://www.youtube.com/watch?v=TIfbWqkK_AI