tiistai 27. toukokuuta 2014

Äärioikeisto Suomessa - suvaitsevaiset ja avomielisetKun ensi kerran kuulin, että poliisi oli pidättänyt miehen ja naisen epäiltynä joukkomurhan suunnittelusta Helsingin yliopistolle, pidin poliisin toimintaa niin uskomattomana, että suunnittelijoiden täytyy olla mielenvikaisia. Ja niinhän siinä kävi - tyttö ja poika oilivat koulukiusattuja ja yksinäisiä, masentuneita ja kaikilla tavoilla sosiaalisissa suhteissaan jääneet jyrän ellei jopa tsunamin alle.

Iskun motiiviksi kerrottiin se, että suunnittelijat olivat pettyneitä yliopistossa opiskelleisiin humanisteihin, joiden he olettivat olevan suvaitsevaisia:
- Jouduin jättämään kesken opinnot, koska en saanut yhtään ainutta ystävää siitä kaupungista. Jäi trauma, että miksi tällaiset ihmiset, yhteiskuntatieteiden opiskelijat, joiden olettaisi olevan avomielisempiä ja suvaitsevampia kuin ihmiset keskimäärin, miksi ne käyttäytyy noin, että tuo on noin omituinen, me ei ainakaan olla sen kanssa.
Tämänkin blogin lukijat tietävät, että humanistit menevät julkiselle sektorille hommiin, avaavat rajat ja sen jälkeen rahahanat, joilla rajan ylittäneitä sitten kotoutetaan resursseista tinkimättä. Siis todellista kukkahattuilua.

Kornia vain on, että iskun suunnittelijat siis itse opiskelivat ja kaikin tavoin samaistuivat "avoimiin ja suvaitsevaisiin" humanisteihin. Niinpä ei ole mikään ihme, että nainen tuossa linkistä kopioidussa videossa ojentelee kättään baijerilaisen tyyliin. Toisin kuin aatetoverinsa Breivik (Breivik onkin sosialisti 9.2.2012), tämä nainen ei nostanut nyrkkikyllikkiään pystyyn vaan tuulettaa sormet ojossa.

Kyse ei suomalaisen "äärioikeiston" tapauksessa ole niinkään siitä, että heitä viehättää ajatus ulkomaalaisten tappamisesta vaan heille väkivalta kaikkia kohtaan on oikeutettua, kunhan sillä päästään hyvään päämäärään. Kuvan nainen ei tietenkään ole täysissä järjissään kuten ei ollut Breivik. Silti Breivikin natsitervehdystä pidettiin todisteena "äärioikeistolaisuuden" lisääntymisestä. Kuten historia osoitti, ensin sosialistit tuhosivat vastustajansa, sitten aatetoverinsa mensevikit ja lopuksi söivät itsensä.

Aatetovereihinsa pettyneitä, mutta aatetovereidensa työkalut omaksuneita.

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Oikeudessa teko tulisi tutkia tekona, tai sen yrityksenä.

Se, että onko tekijä nuori/vanha, terve/sairas, musta/valkoinen, mies/nainen on epäoleellista.

"Sama laki kaikille"-periaatteen noudattaminen on tarpeeksi vaikeaa ja kallista ilman psykiatreja ja poliittisia tulkuttajiakin.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei sairasta ihmistä pidä laittaa vankilaan. Heitä varten on mielisairaala. Mutta ei se mielenvikaisuus siis mikään peruste ole jättää rankaisematta, vaan rangaistus tulee kärsiä hyvässä hoidossa. Jos sitten paranee niin mikäs siinä, mutta kakku on kakku.

Kari kirjoitti...

Niin. Tuomio tulee olla kaikille sama, eikä sairauden tai iän tule vaikuttaa tuomion pituuteen.
Lääkärit ja psykiatrit astukoot kuvaan vasta vankilan sairaalassa, jos tarvetta on, mutta pysykööt poissa oikeussalista.

Kari kirjoitti...


Norjassa juuri murhaaja pääsi teostaan vajaan parin vuoden hoidolla, kun tulikin psykiatrien mukaan yhtäkkiä terveeksi. Samoin jenkeissä kysymys askarruttaa:

http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/supreme-court-saves-cop-killer-and-rapist-of-pregnant-woman-who-gouged-out-eyes/