tiistai 25. helmikuuta 2014

Paavo Arhinmäki - populisti pulloilija

Kuten lukijani tietävät, poliittinen vasemmisto on kautta aikojen harrastanut alkemistista sanoilla kikkailua: diktatuuri on demokratiaa, sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja niin edelleen. Yksi tämän aikakauden hullunkurisimmista muoti-ilmiöistä on ollut sanavalinta populismi, jolla vasemmisto kutsuu vastustajiaan. Kookosjohtaja Katainen käyttää samassa tarkoituksessa termiä "vastuunkantaja", jolla hän viittaa siihen, että on vastuullista politiikkaa olla keikuttamatta poliittisen eliitin huvipurtta. Soini taas ymmärtää, että päästäkseen poliittisen eliitin purteen, on aiheutettava purressa sen verran paniikkia että osa eliitistä hyppää sieltä mereen.

Arhinmäki on teräväkielinen, hedonistinen egoisti, jonka kaikki jalkapallopiirejä kuunnelleet ovat oppineet tuntemaan kaljaan menevänä bilettäjänä. Mies reissaa maailmalla kansan piikkiin pöydillä tanssien. Itsekuri ei ole ihmisen vahvin ominaisuus, jos hänellä on käsi kansan kukkarossa, vaikka poikkeuksiakin toki on. "Kukaan työssäkäyvä ei voi bailata kuin Arhinmäki".

Kun Arhinmäki kävi Sotsissa heiluttamassa sateenkaarilippuaan, hän tähtäsi miellyttämään omia äänestäjiään. Arhinmäen vierailu jääkiekkojoukkueen pronssijuhlissa on vastenmielinen osoitus siipeilystä, turhamaisuudesta ja addiktioiden ylivallasta. Arhinmäen aikakaudella vanha teollisuudesta elinkeinonsa saanut kommariporukka, joka savusti Suvi-Anne Siimeksen pihalle, on kaikonnut vaalikarjalaitumelta, ja Arhinmäen uudet kannattajat arvostavat anarkistista alkoholistiaan.

Yksi merkki vakavasta alkoholiongelmasta on se, että alkoholin käyttö haittaa työtehtäviä. Opetusministeriön Sotsissa ollut kansliapäällikkö lataa tylysti Arhinmäen nivusiin toteamalla, että
- Olin siinä uskossa (että Arhinmäki tulee). Mutta sitten, kun lähettiin, kuulin, että hän ei tule. Se ei ollut mikään valtava yllätys, Harri Syväsalmi kertoi kotiintulojuhlassa.

- Näissä kisoissa yhtä tärkeää kuin ennalta sovitut tapaamiset, tai jopa tärkeämpää on se, että on paikalla. Siellä tapaa ihmisiä, joita tuntee entuudestaan ja niitä, joita ei tunne.
Poikkeuksellisen selväksi tulee, että Arhinmäki ei hoitanut työtehtäviään, joita varten hän verorahoilla itsensä paikalle lennätti. On myös selvää, että Arhinmäki näytti keskisormea venäläisministerille ja se ei ole pelkästään Arhinmäen oma asia. Samalla tuli myös selväksi, ettei Arhinmäkeä kiinnosta hoitaa työtehtäviään kiitettävästi, koska hän ei jatka ministerinä seuraavissa hallituksissa.

En halua eduskuntaamme mitään täydellisiä pyhimyksiä vaan minusta on hyvä, että parlamentti on läpileikkaus kansasta. Arhinmäen tapauksessa miehen kännääminen toisten rahoilla veronmaksajien kustantamana kuokkavieraana itse itsensä rikkaaksi tehneiden ammattilaisten keskuudessa on populistista elitismiä. Kansakunnan virallinen alkoholisti on omilla rahoillaan prätkäjätkien klubilla toikkaroinut sahuri Hakkarainen, vaikka näitä samanlaisia keekoilijoita on hallitus turvoksissaan. Mutta eihän se korppi korpin silmää noki.

8 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Mutta on tällä meidän sosialistilla on sentään 3500 €:n Heueri.
Pitää olla laatuvehkeet valomerkin kyttäämistä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Se on toi Heuerin Carrera ihan nätti. Itse ostaisin Monacon, näin automiehenä. Maksavat työmiehen viikon liksan, jos paavojen tuloja käytetään mittarina. Ei paha hinta silleen.

Mietin vain kun se Sidekick-Saramo vaati luksusesineille kovaa verotusta, koska ei niitä kuulemma kukaan tartte. Että mitenkä se Puavo silleensä män tekemmään... Soussalistien teot ovat arvoituksellisia.

Vasarahammer kirjoitti...

Pahat kielet kertoivat aamulla radiossa, että Arhinmäen turhamaisuus ja tietoisuus omasta asemasta näkyisivät tapaamisissa kulttuuri- ja urheiluväen edustajien kanssa.

Jaassu kirjoitti...

Plussaa:
- Arhimäki osoitti mukavaa kansallismielisyyttä lähtiessään leijonien mukaan juhlimaan mitallia.
- Mukavaa että ministeri näyttää omaavan inhimillisiä piirteitä.

Miinusta:
- Urheiluministeri antaa hieman huonoa esimerkkiä suomen nuorisolle kun ryyppäämällä itsensä tajuttomaksi.
- Hieman arveluttavaa naapurisuhteille kun maiden ministerien tapaamiset peruuntuvat ryyppämisen vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain uutisoivat Paavon maksavan hotellilaskun "omista" rahoistaan.

Mutta mahtaako Jutta maksaa sille palkan + päivärahan tuosta rokulipäivästä?

Kumitonttu kirjoitti...

Maikkarin klo 19 tv-uutisissa Katalainen sanoi, että oli kysynyt Arhinmäeltä oliko virallisia työtehtäviä jäänyt hoitamatta ja vastaus oli että ei. Samaan aikaan Ilta=Pulu uutisoi, että virkatehtäviä oli jäänyt hoitamatta.

Mutta kun on oikeamielinen, tällaiset saa anteeksi. Voi vain kuvitella mikä mekkala olisi syntynyt, jos edustaja Hakkarainen olisi jättänyt maakuntamatkallaan osallistumasta kissanristiäisiin krapulan takia.

Kahdet säännöt ja sillai...

Vasarahammer kirjoitti...

Vasurit eivät ole hallituksessa siksi, että he tai heidän kannattajansa erityisesti halusivat sinne.

He ovat hallituksessa, koska demarit halusivat heidät sinne. Vasureiden mukanaolo toisaalta muuttaa hallituksen sisäistä voimatasapainoa demarien kannalta edullisemmaksi ja toisaalta estää vasureita arvostelemasta demareita liian porvarillisesta politiikasta.

Siksi muiden hallituspuolueiden edustajat hymähtelevät Arhinmäen ryyppäämiselle, siipeilylle ja öykkäröinnille.

Arhiksella ja Teuvo Hakkaraisella on yksi merkittävä ero. Arhis on ammattipoliitikko ja hänellä on poliitikon supliikki. Hän osaa käsitellä mediaa ja antaa juuri sellaiset lausunnot, joita mediaan pitää antaa. Sahuri Teuvo taas on oikeasti kotoisin kansan syvistä riveistä eikä osaa käyttäytyä yhtä sujuvasti median edessä kuin Arhinmäki.

IDA kirjoitti...

Tuon voi sanoa lyhyestikin: Teuvo on älyllisesti rehellisempi kuin Arhinmäki :)