maanantai 8. heinäkuuta 2013

Huonomaineiset ihmiset vankilaan

Iltalehden kyselyn mukaan 96% lukijoista kannattaa kerjäämisen kieltävää lakia. Ongelma on luonnollisesti suurin tai koskee lähes ainoastaan Helsinkiä, joka on kuten tiedettyä jo 20 vuoden ajan voimakkaasti panostanut monikulttuurisuuteen eli suomeksi sanottuna vähävaraisten ulkomaalaisten haalimiseen asukkaikseen. Syistä joita ehkä Johanna Suurpää ja kaltaisensa voisivat kertoa jos edes itsekään ymmärtäisivät mihin tulivat mukaan lähteneeksi.

Neuvostoliitossa kerjääminen kiellettiin ja siitä pääsi yleensä vankileirien saaristoon. Kapitalismin linnakkeessa Yhdysvalloissa kerjäämistä ei kielletty, vaikka maassa oli samaan aikaan 1920 ja 30-luvuilla talouden kannalta yhtä tuhoisa lamakausi. Kerjäläisten kohtalo on kova joka maassa, on aina ollut ja tulee olemaankin. Prostituoitujen tavoin heitä uhkaavat paitsi tavallisen kansan mahdolliset agressiot niin erityisesti rikollisjärjestöt, ihmiskauppiaat ja tietenkin siis poliisi. Jos itse joutuisin perikatoon, en todellakaan ymmärrä miten muuten voisin ansaita elantoni kuin kerjäämällä. Jos se veisi minut vankilaan, niin kuka siitä oikeasti hyötyisi?

Säätämällä kerjääminen laittomaksi annamme poliitikoille ongelmaan liittyen helpoimman mahdollisen työkalun - kielto ja rangaistus. Kun toteutettu politiikka on ollut kelvotonta ja meille on tullut tuhansia kerjäläisiä, niin miksi ihmeessä annamme poliitikoille mahdollisuuden livahtaa aiheuttamansa ongelman äärestä kuin koirat veräjästä. Jos ongelma halutaan ratkaista todellakin kestävällä tavalla, paras keino on rajoittaa maahanpääsyä. Jos Suomeen pyrkii ihminen, jolla ei ole todellisia mahdollisuuksia elättää itseään, niin hänen maahanpääsynsä tulee evätä. Olipa EU-alueelta taikka sen ulkopuolelta. Tämän takia en halua, että kerjääminen kielletään lailla. Se on ainoa keino pitää poliittista painetta yllä. Hinnan maksavat helsinkiläiset, mutta hehän ovat koko nykysysteemin takana, joten maistakoot omaa lääkettään. Ehkä sen jälkeen taas muutto kehyskuntiin alkaa maittaa.

Kuten tässä Iltalehden uutisessa joku riihimäkeläinen toteaa, niin
Monilla asukkailla on tapana laittaa parvekkeille omien maidensa lippuja esimerkiksi jääkiekkokauden aikaan. Alue on Riihimäen huonomaineista seutua.
Niin näyttää.

1 kommentti:

RH kirjoitti...

Tuo ei oo parvekkeella! Lipputankoja koskee eri säännöt kuin parvekkeita. Täällä oli viime kesänä jonkun lipputangossa pääkallolippu, mutta ei ollu kauaa. Sitten nousi tien toiselle puolelle pitkä salko, johon se lippu siirtyi - mutta kun se ei ollu vars. lipputanko, niin mitäs siitä sitten...