keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ei näe, ei kuule mutta puhuu kyllä

Poliisin tehtävänä on suojella laillista yhteiskuntarauhaa. Se tapahtuu ensisijaisesti ennaltaehkäisemällä ja toissijaisesti rikostutkinnalla. Ennaltaehkäisevää toimintaa on valvonta - näkyvää tai peitetyössä. On liikennevalvontaa, puhelinseurantaa ja katupartiointia. Yleensä poliisiin törmää tietysti siellä, missä on suuria ihmisjoukkoja, koska yleisimmät rikollisuuden lajit lienevät varkaudet ja väkivalta. Murrot koteihin ja autoihin ovat myös yleisiä, minkä takia yhä useammassa kodissa on hälytysjärjestelmä ja autoissa ajonestolaitteet.

Vielä 90-luvulla poliisilla oli Helsingissä oma partionsa, jonka tehtävä oli ajella öisin etsimässä varastettuja autoja. Kuten kuvitella saattaa, poliisi partioi eniten itä-Helsingissä ja siellä vuokra-asuntoyhtiöiden parkkipaikkoja. Kukaan - ei kukaan - pitänyt moista vääränä toimintatapana. Poliisin olisi epäilty olevan järkeä vailla, jos se olisi ajellut ristiin rastiin Munkkiniemessä tai Westendissä. Järkevällä profiloinnilla poliisi käytti niukat resurssinsa tehokkaasti.

Olemme vuosien ajan saaneet lukea tai omin silmin havaita, kuinka Helsingin rautatieasemalla kuluttavat aikaansa erilaiset maahanmuuttajaryhmät, kuten kaikkialla suuressakin maailmassa tapahtuu. Koska rautatieasema on ydinkeskustassa, alueella parveilee myös sellaisia turisteja, jotka ovat ostaneet matkalippunsa matkatoimistosta. Näitä turisteja aseman jengit ryöstävät ja se on surkeaa mainosta turistivirtaa havittelevalle Itämeren helmelle.

Roomassa sattumoisin japanilaispariskunta joutui ravintolassa huijatuksi. Pariskunnan tarinan tultua Rooman kaupunginisien tietoon, nämä lupasivat rangaista ravintoloitsijaa ja tarjosivat sovinnon eleenä pariskunnan myöhempiä matkoja varten ilmaisen oleskelun ikuisessa kaupungissaan. Jos Roomassa joutuu ravintolassa huijatuksi, pitää ottaa kuitti mukaan ja käydä poliisilaitoksella, jonka jälkeen poliisi sulkee ravintolan välittömästi ja ilman mutinoita.

Suomessa on äärivasemmistolainen maailmanhalausprojekti meneillään, missä tavallisen kansalaisen arkea yritetään kaikin tavoin haitata puheilla "ihmisoikeuksista" ja "syrjinnästä" eli siis tasa-arvon vastaisesta toiminnasta. Tänään professori Teivo Teivainen, joka lienee tullut parhaiten tunnetuksi vasemmistolaisten talousforumien puheenjohtajana vailla minkään valtakunnan talousosaamista, on tehnyt hauholaiset. Pro feminismi -palkinnolla ansioitunut Teivainen nimittäin syytti Helsingin poliisia siitä, että se tarkastaa tummaihoisten henkilöpapereita. Toiminta on Teivaisen mielestä perustuslainvastaista. En tiedä onko perustuslakia jossain vaiheessa tältä osin uudistettu, koska aiemmin kukaan ei nähnyt kyseisessä ennaltaehkäisevässä toiminnassa mitään moitittavaa. Valtaosa esimerkiksi seksuaalirikoksista on maahanmuuttajien tekemiä, rikokset tehdään valtaosin Helsingissä ja rautatieasema on paikka, jossa erityisesti laittomasti maassa notkuvien lukumäärä on suuri.

On tietenkin helppoa todeta, että Teivaisella on oma poliittinen agendansa ajettavanaan. Samanlainen agenda kuin Tuomas Nevanlinnalla, joka oli aikoinaan Kansan Uutisten kolumnisti ennen siirtymistään Helsingin Sanomiin. Molempien miesten henkilötiedot Wikipediassa ovat korostuneen mairittelevat. Tutkimusten mukaan Vihreiden kannattajista 40% on alle 30-vuotiaita kun taas SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan kannattajista 40% on yli 60-vuotiaita. Perussuomalaisten kannattajat ovat pääosin (75%) työikäisiä. Usein puhutaan puolueen kesyttämisestä ottamalla se mukaan hallitukseen, jossa "vastuunkanto tylsistää pahimmat särmät". Vastaavasti nuoret idealistit ymmärtävät vastuun viimeistään siinä vaiheessa kun ottavat asuntolainaa ja saavat lapsen ja lopettavat äänestämästä Virheitä. Teivainen ja Nevanlinna ovat Virheiden arvostamia älykköjä, ja Vihreän Langan entisen kolumnistin Ruben Stillerin tavoin he ovat kaikki jääneet sinne 16-vuotiaan puberteettipojan tasolle.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näistä tulee usein ensimmäisenä mieleen kysymys, mitä suvikset itse oikein ajattelevat neekereistä. (Koska olen tuon termin peruskoulun oppimateriaalista omaksunut, käytän sitä jatkossakin, kunnes omasta mielestäni termi ei ole sopiva. Ei koulua, vaan elämää varten, sanottiin.)

Muu profilointi tietysti on edelleen OK, mutta ei ulkkareiden profilointi. Mitä vittua? Jos halutaan etsiä rattijuopumukseen syyllistyneitä, pitää puhalluttaa autoilijoita, ja siten profiloida heidät kohderyhmäksi. Jos halutaan etsiä maassa laittomasti notkuvia, pitää tarkastaa ulkkareiden paperit, koska vain ulkkarit voivat ko. rikokseen syyllistyä.

Tämä on oikeasti niin tyhmä juttu, että alkoi oikein suututtaa. Ei voi nyt kommentoida aihetta yhtään enempää.

t. Pörri Orava, Vantaa

Kumitonttu kirjoitti...

Sama tunne tuli minullekin, siksi olut pakko kirjoittaa tapahtuma muistiin. Koska perustuslakia ei tuolta osin ole uskoakseni muutettu niin vanha toimintatapa on ollut lainmukainen.

Nyt kun suvakeille on paljastunut että malurt ryöstää pottunokkia enemmän, niin halutaan estää poliisin työ. Se on aikamoista patoamatonta ihmisvihaa. Teivainen vaan kapinoi kuin teinipoika poliisia vastaan. Professoritkin ovat yllättävän lapsellisia.

Kari kirjoitti...

Niinpä. Tällainen tavallinen tallaaja miettii, tajuavatko nämä älyköt, mihin tämä kaikki johtaa? Lopulta markkinat aina voittavat ja sosialisteilta loppuvat toisten ihmisten rahat. Sitten ei ole kivaa kellään.