lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vasemmisto ryhtyy väkivaltaiseksi - osa XXII

Suomalainen ympäristöliike on iskenyt Talvivaaran toimistoon Espoossa, kertoo Iltalehti. Toimistohotellin ala-aulaan heitettiin savupommi, joka ei aiheuttanut sen kummempaa tuhoa, mutta onhan se poliittisesti motivoituneelta ryhmittymältä suomalaisittain ajateltuna melkoisen voimakas kannanotto.

Ymmärrettävästi ympäristöjärjestöt eivät toimi Vihreän liiton alaisuudessa tai käskystä, vaan suhde muistuttaa pikemminkin suomalaisten maan alla toimineiden kommunistien ja puolueena toimineen Sosialidemokraattisen Puolueen yhteistoimintaa 30-luvulla. Kukaa ei tule vaatimaan Vihreiden tekevän selvitystä, mikä ryhmittymä iskun takana on, mutta jostain systä veikkaan, että mikäli heiltä kysyttäisiin, Vihreät olisivat puolueena lähimpänä sydäntä.

8 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Ei kannattane olettaa että tiedotusvälineissämme alkaisi hirmuinen "kaasuisku"-causti jossa spekuloitaisiin tämän ääriliikkeen maallemme ja sen arjen turvallisuudelle aiheuttamaa suunnatonta uhkaa?

Kumitonttu kirjoitti...

Ei kannata ei. Mutta ans olla jos toimistohotellin tiloissa olisi majaillut SETA:n työntekijöitä, niin suvaitsemattomuuden ja rassismin kauhistelu olisi saavuttanut sellaisen ulottuvuuden, että mikään mahti ei sitä hallitsisi.

Kun aloitin bloggarina, tällaiset asiat vain ärsyttivät. Nyttemmin olen alkanut huolestua, koska niillä on selvä vaikutuksensa ihmisten ajattelutapaan paljon laajemmin kuin mitä muutama vuosi sitten ymmärsin. Suomalainen konsensus on kaikkinensa erittäin huono ilmiö. Olisi parempi että riitelisimme ja keskustelisimme kuin nykyinen hymistely.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin. On olemassa "väkivaltaa" ja sitten on olemassa "aktivismia". Termit määritellään tekijän mukaan.

"Väkivallasta" noussut kohu on ilman muuta oikeutettua. "Aktivismin" arvosteluun taas todetaan, että piruako te yhdestä kepposesta taas jaksatte nillittää.

Tiedemies kirjoitti...

Eihän Jyväskylän puukotuksestakaan pyydetty selvitystä Perussuomalaisilta, joten mikä tässä nyt on niin nurinkurista?

Eerolakin antoi ihan vapaaehtoisesti omat sympatiansa noille kiljunatseille, ja silti Persuja ei ole vieläkään vaadittu tekemään tiliä natsikytköksistään.

Jostain syystä et kuitenkaan kiinnitä noiden karvapersekansallissosialistien toimintaan mitään samanlaista huomiota.

Kumitonttu kirjoitti...

Eihän Jyväskylän puukotuksestakaan pyydetty selvitystä Perussuomalaisilta, joten mikä tässä nyt on niin nurinkurista?

Missä ihmeen kuplassa Tiedemies elää?

Arhinmäki vaatii perussuomalaisilta irtisanoutumista puukotuksesta

Tiedemies kirjoitti...

Arhinmäen vaatimus tuli vastan sen jälkeen kun Natsi-Eerola oli antanut soluttautumisvinkkejä ja väittänyt että sitäpaitsi kiljuskinit olivat oikeasti Koivulaakson bulvaaneja.

Yleensäkin jos joku puolueen tyyppi esittää positiivisen kommentin iskusta, niin silloin onkin syytä vaatia irtisanoutumista puolueelta.

Voit toki näyttää minulle vihreän kansanedustajan tai edes kunnanvaltuutetun, joka olisi väittänyt että Talvivaaran savupommi olisi oikeasti kaivosalan tyyppien tekosia tai että se olisi ollut hyväksyttävä.

Eerola on sentään varapuheenjohtaja.

Kumitonttu kirjoitti...

Natsi-Eerola

Tiedemies heittäytyy taas hormoniensa pauloihin.

Voit toki näyttää minulle vihreän kansanedustajan tai edes kunnanvaltuutetun, joka olisi väittänyt että Talvivaaran savupommi olisi oikeasti kaivosalan tyyppien tekosia tai että se olisi ollut hyväksyttävä.

Minusta on omituista, että sinä kyseenalaistat väitteeni, jonka mukaan vasemmistolaisuus yleensä ja erilainen antikapitalistinen anarkismi EIVÄT olisi väkivaltaan positiivisesti suuntautuvia. Jyväskylän tapauksen osalta lienee jo toteennäytettykin, että kyseessä oli kahden sosialistisen aatemaailman yhteenotto. Minua ei haittaa jos mättävät toisensa sairaalakuntoon, en koe mitään sympatiaa kumpaakaan kohtaan. Samanlainen olo kuin jollain Churchillillä valitessaan Stalinin puolelleen Hitleriä vastaan.

Jos Suomen Sisu oikeasti olisi rotuhygieniaa ajava puolue, olisin totta kai huolestunut. Sitä se ei kuitenkaan ole. Tai siis, en millään jaksa kuvitella että blogi-ystävämme Ida olisi ollut rotuhygieniaa ajava kiljukaulaskini. Hysteriasi on yhtä vakaalla pohjalla ilmastopaniikkisi kanssa.

Minua ei kiinnosta tipan vertaa Eerolan tekemiset ennen kuin hän ilmoittaa kannattavansa julkisesti väkivaltaa, poliisien tappamista ja muuta vastaavaa, mihin Paavo Arhinmäki on todistettavasti osallistunut.

Tai Dan Koivulaakson osallistuminen näihin vasemmiston rähinöihin, joita netti on pullollaan (ks vaikka Rähmispossun etusivun mainio video "Dan Koivulaakso ei tiedä"). Dan on mediassa arvostettu vasemmistolainen poliitikko eikä mikään väkivaltaa ihaileva punakaartilainen, mikä olisi historiallisessa viitekehyksessä ehkä oikeampi määritelmä.

Tiedemies kirjoitti...

Narraat taas. Minulla ei ole Arhinmäelle mitään erityisempää sympatiaa, mutta jos joku futisköörin huutelu on sinusta poliisien tappamiseen yllyttämista ja Arhinmäki siihen syypää koska on hengannut noissa porukoissa, niin Eerola ja muut Sisulaiset ovat natseja, koska Sisulla on natsisymboleja ja koska se pitää "kansojen sekoittumista" luonnottomana.

Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mihin suuntaan jos mihinkään minulla on sympatioita, vaan tässä on kyse siitä, että päinvastaisista väitteistäsi huolimatta sinä kyllä otat toistuvasti kantaa näiden kanssa.

Eerolan nimittäminen natsiksi ei ole yhtään väärin sen jälkeen kun hän natseja puolusteli. Ei ainakaan se ole yhtään sen enempää pielessä kuin se, että nimittelet Arhinmäkeä. Saat nimitellä, tietenkin, mutta kun nimittelet vain yhtä porukkaa, niin menet kyllä ihan selkeästi sen toisen puolelle.

Churchill meni kommareiden puolelle 1941 alkaen, koska heillä oli yhteinen vihollinen. Tämä oli todennäköisesti tietoinen valinta, ehkä Churchill ajatteli että natsit ja neukut näännyttävät toisensa tehokkaammin jos britit eivät tee rauhaa. Syitä voi miettiä, mutta selvästi siinä otettiin kantaa.

Ja siis, ei, eivät Sisulaiset minusta mitään ihmeellisempiä natseja ole, sen enempää kuin nuo vasureiden törkyturvat ovat mitään väkivaltaisia punakaartilaisiakaan. Tässä ei ole kyse minun mielipiteistäni vaan siitä, että sinä olet selvästi valinnut puolesi vaikka väität muuta.