torstai 14. maaliskuuta 2013

Varjobudjetti - leikataan kehitysapua

Euroopan Unionin antisemitistisessa toiminnassa kumppanikseen hyväksymä European Coalition for Israel on tehnyt hyvää työtä selvittäessään EU:n ns. palestiinalaisille antamien avustusten määrää (pdf). Selvityksessä todetaan, että
Tutkimustemme mukaan voidaan perustellusti väittää, että vuoden 1993 Oslon sopimuksen jälkeen vuoden 2012 loppuun ulottuvalla ajanjaksolla, Palestiinalaishallinto on saanut kaksikymmentäviisi kertaa enemmän avustuksia kuin Eurooppa sai Yhdysvalloista Toisen Maailmansodan jälkeen ns. Marshall-apuna.
Herää kysymys, että mihin kaikki tuo annettu apu on jumalauta sentään kadonnut? Jos länsimaiden antama kehitysapuna tunnettu humanitaarinen apu on yhtä huonosti valvottua ja tuottavaa, niin eikö nyt kaiken kohtuullisuuden nimissä se tulisi pikimmiten lopettaa?

Kysymys voidaan asettaa myös toisin päin: Ovatko palestiinalaiset jotenkin kelvottomampia kehitysavun saajia kuin esimerkiksi afrikkalaiset, jotka ovat se suurin avunsaaja? Jos eivät, niin onko tilanne Afrikassa vielä huonompi?

11 kommenttia:

Coskar North kirjoitti...

Demari -lehdessä esiintyi juuri jokseenkin erikoinen pääkirjoitus kehitysavusta:

http://www.demari.fi/politiikka/paakirjoitukset/10749-rohkeus-puuttuukin-kehitysavun-kritisoijilta

Kirjoituksessa viitataan tutkimukseen, joka kuulemma osoittaa, että:

"80 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä erittäin tai melko tärkeänä."

Mikäli luku pitää todella paikkansa, olen arvioinut suomalaisten yleismielipiteen ko. asian suhteen väärin. Paradoksaalisinta tässä on se, että juuri erään toisen tutkimuksen mukaan kehitysapu kuuluu suomalaisten suosituimpiin leikkauskohteisiin:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022716727941_uu.shtml

Tiedä sitten, onko tämä demareiden esiin nostama tutkimus suoritettu kutakuinkin samoin - vähintääkin kyseenalaisin - metodein, kuin viimeaikaiset "rasismitutkimukset".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Siis 25 kertaa Marshall-apu sille läntille? Voiko luku pitää paikkansa? Jos pitää, niin lieköhän tehty maailmanennätys ns. luovassa kirjanpidossa.

Ainakin joillekin on ostettu rutkasti hyvää mieltä ja säihkyvää omaatuntoa.

Kumitonttu kirjoitti...

Coskar, varmaan kehitysapu koetaan sinänsä tärkeäksi, mutta apuakin on erilaista. Jos minun autoni ei käynnisty, niin voit auttaa minua joko ostamalla minulle uuden auton tai neuvomalla miten saan autoni korjattua. Jälkimmänen on kiellettyä kansojen välillä, koska se on rasismia ja kolonialismia. Ei valkoisen miehen kulttuurissa ole mitään muuta sellaista kuin raha, mitä mustan miehen kannattaa omaksua.

Ykä, niin tuolla pdf-tiedoston sivulla 28 todellakin lukee. Oletan että summat ovat oikein laskettuja.

Kumitonttu kirjoitti...

Eiku 29 sivulla.

Kumitonttu kirjoitti...

Eikun vitu - mitä mä sekoilen. Siis neljä kertaa se vaan on. Mistä mä tuon 25 nyt oikein repäisin... En tiedä, sorry vaan kaikille lukijoilleni. Hyvä että Ykä kiinnitit huomiota asiaan.

No, onhan se neljäkin kertaa aika paljon.

Kumitonttu kirjoitti...

No ei kun niin nythän se selvisi. Kun siis Marshall apua annettiin kolmena vuonna kun taas tuo Palestiinalaishallinnon (PA) apua on virrannut jo 20 vuotta.

Eli alkuperäinen laskelmani 25 kertaa Marshall-avun määrä on kuitenkin osapuilleen oikea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Näin suomeksi sanottuna kumminkin ihan helvetinmoinen kasa kyhnyä Eurooppaa huomattavasti pienemmälle maa-alueelle ja porukalle. Tulokset ei päätä huimaa. Kukaanhan ei oo varmaan vetäny välistä.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin, siis kyllä se 25-kertainen alkuperäinen väitteeni piti kutinsa. Onhan se karmea määrä rahaa, vaikka tietenkään siellä ei asu satoja miljoonia ihmisiä, mutta siis lärviä kohden monin kerroin massia.

Kannattaa lukaista tuo dokumentti. Siinä varsin hyvin kerrotaan mihin nuo varat ovat menneet: aivopesuun, aseisiin, lahjontaan jne jne. Onkohan Heidi Hautalalla serkku siellä duunissa?

Anonyymi kirjoitti...

Samat tahot jotka ovat tarjonneet hillopurkkeja palestiinalaisille, ovat hurahtaneet kannattamaan jotain BDS-hankkeen nimellä kulkevaa boikottia israelilaisille tuotteille ja juutalaissiirtokunnissa valmistetuille tuotteille. Kumitonttu voisi arvioida mikä tuo BDS on.

Taidan ihan tarkoituksella ostaa jonkin israelilaisen tuotteen tai siirtokuntatuotteen jos sellainen tulee vastaan. Alkossa myydään israelilaisia viinejä.

Juutalaissiirtokuntien yritykset tarjoavat työtä myös Juudean ja Samarian eli Länsirannan arabeille. Boikotti haittaisi pahiten Länsirannan arabeja.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=24038

Kumitonttu kirjoitti...

Meidän K-kaupassa myydään Israelissa kasvatettuja mandariineja, ja ne on rapeita ja maukkaita toisin kuin egyptiläiset ja marokkolaiset pikkuserkkunsa.

Kun juutalaiset alkoivat satakuntavuotta sitten muuttaa Israelin alueelle, niin jokaista juutalaista kohti muutti 5-10 arabia, joille juutalaiset tarjosivat töitä. Alue oli käytännössä asumaton vielä 1800-luvun lopun matkakertomusten mukaan (pl. muutamat kaupungit ja kylät, mutta siis se itse "maaseutu" oli autiota).

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ehkä sillä avulla on tehty niitä 50.000,- euron eko-vessoja?

Kuten Afrikkaan: http://www.huussi.net/