torstai 21. maaliskuuta 2013

Hautala kaivaa kuoppaa

Kotimaisen korruption huikeimpia esityksiä ovat maankäytön ja kaavoituksen, jossa erityisesti SOK:n ketjussa olevat maakuntien ABC:t ja Prismat ovat kunnostautuneet, vallankäyttö. Vielä joku hetki sitten S-liike jakoi poliittisille päättäjilleen tuplabonuksia rahvaaseen nähden, mitä kukaan edunsaajista ei kyseenalaistanut. Eihän se etu suuren suuri ollut, ehkä satasen pari kuukaudessa. Mutta suhteessa pikkupoliitikon kuukausipalkkaan voidaan hyvin sanoa että ylimääräinen kuukauden palkka on S-liikkeen valtuutetuille tullut vuoden mittaan. Siihen nähden joku Finnairin Mika Vehviläisen asuntokauppakin alkaa asettua uomiinsa, puhumattakaan Antti Kaikkosen Nuorisosäätiön asuntoyhtiöiden puheenjohtajan palkkioista tai Heidi Hautalan pimeänä suorittamat oven asennukset.

Mutta blogistikollegani Tikka vinkkasi, että Hautala ei ole ensimmäistä kertaa korruptiopappia kyydissä. Neiti moraalinvartija on pyyhkinyt iloisilla veronmaksajilla pöytää niin että suihke vain käy kun lainarahat siirtyvät Valtionkonttorista lentoyhtiöille. Niin tosiaan, lentoyhtiöille, joiden vaikutus ilmaston lämpenemiseen on kertaluokkaa suurempi kuin katumaasturin, jolla Helsingin kaupunginjohtaja haluaa uutisen mukaan ajella.

Seura-lehden uutisen mukaan Heidi Hautala siis on lennättänyt ystäviää siivoojan vuosipalkkaa vastaavalla summalla Afrikkaan toukokuussa 2012. Vihreän langan toimittaja on matkan jälkeen suorastaan polvistunut Hautalan eteen kuin parastakin äiti-Gaian uudelleen syntymää iloitsemaan. Kuten Seura-lehti kertoo, Hautalan suosiman korruption historia ulottuu - mihinkäs muuallekaan - kuin Keskustakusettaa-ainapuolueen ikivanhoihin taloussotkuihin. Samoihin sotkuihin, joista alkoivat Keskustapuolueen uskomattomat varainkeryyt maakuntien Suomen huonekalumogulien johdolla. Samasta kusetuksesta jokainen tuomittu on ollut kepulainen tai turkulainen, mutta yhtään tsadin punavihreää friidua ei ole naulattu kiinni, vaikka siis syytä olisi näemmä ollut.

Toivon totisesti, että Kypros kaatuu ja vetää mukaansa Suomen ja suomalaisen poliittisen kulttuurin tekopyhyyden, jossa Vihreät ovat nousseet uusiin ulottuvuuksiin. Oikeastaan tämä ei edes vituta muuta kuin haaskattuina verovaroina, koska tällaiset paljastukset johtavat ennemmin tai myöhemmin nykyisen poliittisen kulttuurin pakkoon uudistua pois sosialismista. Pahoin pelkään että myöhemmin, mutta näytös päättyy vasta kun lihava leidi laulaa, kuten sanotaan. Onko Hautala edes kovin lihava - ei taida olla. No toisaalta, Hautalan ja koko progressiivisen liberaalifascistien porukan suurin kusetus - CAGW - on vielä poksahtamatta, vaikka moni viherfascisti ehtikin riekkua uutisesta, jonka mukaan elämme ennätyskuumassa ja ennätysnopeasti lämmenneella planeetalla (mikä on silkkaa valetta). Autuaita ovat uskossaan vahvat, sano entinen teltantekijä.
H/T PikkupoikaHeidi Hautala kirjoittaa blogissaan onnesta soikeana, kuinka 10 miljardia velkaa ottava julkinen sektori siirtää energiaveroina rahaa ystävilleen Afrikkaan:
Hallitus päätti tänään kehysriihessä ohjata hallitusohjelman mukaisesti kaikki päästöhuutokauppatulot hallituskauden ajan kehitysyhteistyöhön ja sen osana kansainvälisiin ilmastotoimiin

Samalla olen kuitenkin surullinen siitä, että osana muita säästöjä päätettiin suunnitellusta kehitysyhteistyöstä leikata vuosittain 29 miljoonaa vuosina 2015, 2016 ja 2017. Kehitysyhteistyöstä on leikattu kaikilla hallituskauden kehyskierroksilla, nyt saisi jo riittää. Eurooppalaista talouskriisiä ei pidä laittaa maailman köyhimpien maksettavaksi.

9 kommenttia:

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Mielenkiintoista. Seuran jutusta:

"Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala (vihr) teki runsaan viikon mittaisen ministerivierailun Tansaniaan 28.5.–5.6.2012. Matkalle osallistui toimittajat Suomen Kuvalehdestä, Annasta ja Vihreästä Langasta sekä freelance-valokuvaaja."

Mieleeni muistui Hautalaa puolustanut juttu Suomen Kuvalehdestä muutama päivä takaperin. Näkyy eilen kirjoittaneen sama toimittaja toisenkin, ja onpa hän ennenkin raportoinut Hautalasta. Sen sijaan tuota Suomen Kuvalehden Tansania-reportaasia en löytänyt mistään, mutta liekö ollut sama toimittaja mukana silläkin reissulla?

Kumitonttu kirjoitti...

Jaa-a, enpä tiedä oliko sama. Veikkaan että oli. Sinä kun Pasi esiinnyt omalla nimelläsi, niin voisit ehkä kenties kysyä ihan suoraan Suomen Kuvalehdestä, että oliko sama toimittaja, ja sitten tarvittaessa asiasta voisi pyytää päätoimittajan lausuntoa. Tämä on nimittäin oikeasti sen mittaluokan jääviysongelma, että SK tuskin haluaa olla mukana lokaamassa mainettaan "riippumattomana" tiedonvälittäjänä. Tai no, tiedä häntä. Mutta kysy ihmeessä jos vaan jaksat.

Kumitonttu kirjoitti...

Hehheh... Nimimerkki Tomi Paananen täällä ehti taas kommentoida ja haukkua kaikki lukijani runkkarihomoiksi (pitäisiköhän meidän mennä naimisiin sitten kun progressiiviset ovat saaneet tahtonsa läpi sukupuoli- ja lukumääräneutraaleista avioliittolaeista?). Kuulemma kukaan muu kuin ilmastotieteilijät eli tietokoneohjelmoijat ole uskottavia esittäään ilmaston lämpenemisestä yhtään mitään vakuuttavaa. Sitä vaan ihmettelen, että miten se Paanasen ämmän poika on sitten pätevä arvioimaan maalaisena muiden maalaisten asioita...

Anonyymi kirjoitti...

Johtavien vallankäyttäjien ympärille lienee muodostunut täälläkin varsinainen hovi ja sitä myöten myös pyrkyrien joukko. Toimittaja kirjoittaa kivan poliitikkoa hehkuttavan jutun ja poliitikko tarjoaa lomareissuja maailmalle. No, kelpaishan tuo mullekin, perskule.
Ilmastonlämpeneminen on tehnyt noista pakkasista erityisen epämiellyttäviä. Viikko Afrikassa tekis terää.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Tikka vielä vinkistä, se on aika ratkikarmiva. Hienoa että tämäkin aihe nousi pinnalle, koska ilmastonmuutos on tätä samaa tuubaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kestä.
Tuossa onkin SK:n linja aika selkeästi listattuna:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/asiasanat/ilmastonmuutos

sivukaupalla luettavaa. Vilahtaapa siellä klassikkoaihe väestöräjähdyskin. No, uusitaanhan Ihmemiestäkin aika ajoin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

"ehti taas kommentoida ja haukkua kaikki lukijani runkkarihomoiksi"

Tästähän saa biisin:

"Olkapäitänsä läiskii tää runkkurinkimme riuskin..."

Sävel: Junnu Vainio: Paras Rautalankabändi.

Kumitonttu kirjoitti...

Junnu juu...

Outoa että homous on ok progressiivisten mielestä mutta runkkari on kirosana.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Itse asiassa ei ollut sama toimittaja, vaan toinen, joka näkyy useamminkin tehneen yhteistyötä Hautalan kanssa, mutta ei näytä tämän asian suhteen osallistuneen hänen puolustelemiseensa.