sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Työpäivän mittainen kitinä

Yleisradio tietää kertoa, että Alexander Stubb vannoo ettei Suomen maksut EU:n liittovaltion budjettiin kasva Saksan suhteellista maksuosuutta suuremmaksi. Suomen kansantulo on (pyörein luvuin) 200 miljardia euroa. Suomen (ja Saksan) maksut EU:lle ovat 0,3% kansantuotteesta eli Suomen tapauksessa siis 600 miljoonaa euroa vuodessa. Tällä maksutasolla Suomi kuuluu EU:n suurimpiin maksajiin edellään Ruotsi, Hollanti ja Saksa.

Koko EU:n kansantuote on 12.000 miljardia euroa, eli 60 kertaa Suomen kansantuote. Asukkaita EU:ssa on 500 miljoonaa eli sata kertaa Suomen asukasmäärä - Suomi on siis selvästi EU:n keskiarvoa vauraampi. Suomen kansantuote on 36.500 dollaria henkeä kohti, kun taas Suuressa Saatanassa se on 49.800 dollaria (CIA World Factbook) ja jatkuvassa sotatilassa olevalla Israelillakin 32.000. Eli eipä näytä pohjoismainen liberaali fascismi kovin meheviä marjoja kasvattaa. Happamia ovat, sanoi kettu.

EU:n budjetti on suunnilleen Suomen kansatuotteen verran, eli 160 miljardia euroa vuodessa. Kun miettii että Suomi laittaa kehitysapuun ja jatkossa EU:lle noin yhden prosentin kansantuotteestaan, niin käytännössä jokainen suomalainen antaa neljän päivän tienestinsä muille maille ylläpitääkseen nykyistä korruptiosta kärsivää poliiittista eliittiämme. Modernin torppariveron eli taksvärkin suorittavat työikäiset ja -kykyisen suomalaiset miehet ja naiset, jotka tekevät siis YHDEN TYÖPÄIVÄN vuodessa (0,3%) kaiken maailman hampuuseille. Yksi työpäivä vuodessa voi kuulostaa vähältä, mutta esimerkiksi sairaslomasta puhuttaessa työnantajat eivät halua luopua oikeudestaan vaatia lääkärin todistusta edes yhden päivän poissaolosta. Mikään pakko näitä maksuja ei olisi suorittaa. Ne ovat poliittisen eliitin luomia velvoitteita, joiden tehtävänä on lepyttää heidän omaatuntoaan valkoisen miehen taakasta.

Nyt sitten Epäkansallisen Sekoomuksen kansan"edustaja" Leena Toivakka on ottanut elämäntehtäväkseen opettaa Timo Soinia ja neljäsosaa suomalaisista miehistä (työssä käyvästä väestöstä varmaan enemmänkin), että Suomi on hyötynyt EU:sta ja eurosta. Epäilen hiukan Toivakan järjenjuoksua hänen väittäessään, että
- Suomi on paljon vauraampi nyt kuin 90-luvun laman jälkeen. Kaipaako Soini todellakin tätä aikaa?
En muista koskaan kuulleeni lentoemo Leena Toivakasta, mutta moisella ulostulollaan hän tekee itsestään täyspellen. Ihminen joka kuvittelee Suomen talouskasvun johtuneen EU-jäsenyydestä on ääliö. Toivakka kuvittelee että yritykset pihtaavat taloudellisen suorituskykynsä tehokkuuden kasvattamista silkkaa pahuuttaan, minkä torjumiseen tarvitaan poliitikkoja ja virkamiehiä vapauttamaan kansalaiset elinkeinoelämän ikeestä. Ikään kuin ilman talouselämän säätelyä meillä ei olisi kännyköitä, tietokoneita ja muita nykyaikaisen maailman teknisiä laitteita. Toivakka entisenä ruokakauppiaana on kuulunut pieneen yrittäjäryhmään, joka on luonut miljoonaomaisuutensa tarkasti säännellyllä elinkeinoelämän osa-alueella eli elintarviketeollisuuden jakeluketjun loppupäässä ja kunnallisen kaavoituspolitiikan hyötyjänä. Toivakka kuuluu ihmisryhmään, joka ei halua sinun etuasi - hän haluaa vain sinun rahasi (H/T Tikka).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen kansantuote on 36.500 dollaria henkeä kohti, kun taas Suuressa Saatanassa se on 49.800 dollaria (CIA World Factbook) ja jatkuvassa sotatilassa olevalla Israelillakin 32.000. Eli eipä näytä pohjoismainen liberaali fascismi kovin meheviä marjoja kasvattaa."

Rahallako on jokin muu kuin välinearvo? Jos liberaalissa fascismissa elävät suunnilleen maailman onnellisimmat ihmiset suunnilleen maailman turvallisinta elämää nauttien syntymästään lähtien suunnilleen maailman suurimmista mahdollisuuksista tehdä elämällään aivan mitä hyvänsä, tuollako numerolla on jotain merkitystä?

Siitä voidaan keskustella, onko suomalainen yhteiskunta ja "hyvinvointirakenne" kenellekin hyväksi tai mieleen, mutta BKT:n mittailu tässä yhteydessä kuuluu minusta niille tyypeille, joiden mielestä pisimmän mersun omistaja voittaa elämässä - ja ne ovat traagisia tyyppejä, ne.

Kumitonttu kirjoitti...

Miksi ihmeessä suomalaisten onnellisuuden vähenisi siitä että Suomi olisi kansantuotteella mitattuna yhtä varakas kuin Norja, Sveitsi tai Yhdysvallat? Kasvaisiko mielestäsi suomalaisten onnellisuus jos alentaisimme ksnsantuotetta?

Kyse oli vain siitä, että pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ole saanut kirittyä Amerikkaa kiinni, vaikka meille uskotellaan tämän olevan parhaan mallin yhteiskunnallisten asioiden hoitamiseksi. Sitä ei näytä olevan. Jopa Kiina ja Korea ajavat meitä takaa nopeammin kuin Amerikkaa jota ne eivät saavuta tätä vauhtia koskaan.