tiistai 26. helmikuuta 2013

Jytky kuumeneeRahoittajat olivat HYVIN kiinnostuneita:
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan rahoittajatahot Sitra, Tekes ja Suomen Akatemia olivat hyvin kiinnostuneita lähtemään tähän mukaan.
Tekes olisi halunnut kilpailuttaa Himasen tutkimuksen:
- Kyllä Tekes selvästi toi sen esiin, että hyvin mielellään me olisi kilpailutettu se. Valtioneuvoston kanslia oli jo aika pitkälle ilmeisesti Himasen kanssa neuvotellut asiasta, ja haluttiin häneltä se tilata, Saarnivaara sanoo.
Tyypin vaihto voi johtaa juridisiin ongelmiin:
Asiaa hankaloittaa se, ettei tämän tyyppisistä tapauksista ole kokemusta. Vapaavuori muistuttaa myös, ettei yhteiskunnan kokonaisetu voi tässä asiassa mennä juridiikan ohi.
Vain ihminen, kenellä ei ole arvomaailmaa, voi todeta että juridiikka on kaiken toiminnan johtava periaate.

Jos filosofi ei ymmärrä, että tällainen toiminta sekä näyttää että käytännössä myös on moraalitonta, niin minälainen filosofi itse asiassa on? Onko hän sellainen, keneltä kansakunnan kannattaa tilata arvoperusteinen ehdotus tulevaisuuden maailmasta? Minkälainen filosofi voi suostua lahjontaan ja verovarojen väärinkäyttöön? Tuskin ainakaan sellainen, joka osaisi arvioida korkein eettisin standardein, minkälaista politiikkaa maa menestyäkseen tarvitsee.

Ainoa positiivinen seikka on se, että Kokoomuksen äänimäärä tippuu seuraavissa vaaleissa edellistäkin heikommaksi.

13 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Persutkaan eivät ole mikään onni.

Käytännössä PerSut ovat maahanmuuttokielteisiä demareita eli pehmokansallissosialisteja.

Miltton Friidman kirjoitti...

Soini vs. Sampo Terho osoitti, ettei Soini ja Lerner ole valmiita tinkimään julkisista palveluista.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Himanen onkin nollatasoinen tutkija ja moraaliton, ahne pyrkyri, varmasti hän kuitenkin tohtorismiehenä helpostikin sai puhuttua lukion kuutospojan, J. Väärentäjä Kataisen pyörryksiin.

Pörri on kuitenkin pessimistinen tämän asian suhteen ja arvelee, ettei tälläkään ole mitään vaikutusta. Vastuunkanto jatkuu ja kaikki paitsi selvästi vasemmistolaiset äänestävät edelleen kokoomusta. Persujen vasemmistosiipi ja niiden ulostulot ovat selvästi liikaa monelle mieleltää porvarille.

t. Pörri Orava

Anonyymi kirjoitti...

Oravan linjoilla olen,
Käteistä lainaten:
"Vastuunkantaja laittaa itsensä likoon ja luottaa äänestäjien arvostelukykyyn."

Kun asiaa vähän tutkitaan huomataan että kaikki meni aivan niinkuin pitikin mennä. Ehkä Pekalta voisi tilata vastuukantoraportinkin!

Itsepä lopetinkin äänestämisen viime vaaleihin. Siellä on tarjolla vain erivärisiä demareita. Valinta tehdään lähinnä sen välillä hakataanko ihmistä teräksisellä vai kumisella pampulla. Turpaan tulee joka tapauksessa.

Tiedemies kirjoitti...

Persut ovat enemmän sosialisteja kuin demarit, se näkyy heidän lausunnoissaan. Terho on oikeastaan ainoa poikkeus. Lisäksi siellä on selkeitä sekopäitä, kuten Eerola, Hirvisaari ja Hakkarainen. Näiden rinnalla joku Kataisen pieni sekoilu on vähäistä.

Kyllä teitä mahtaa harmittaa kun hurmoksessa huutelemanne miljardien tappiot eivät nyt toteudukaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Pörri: Persujen vasemmistosiipi ja niiden ulostulot ovat selvästi liikaa monelle mieleltää porvarille.

Hyvä oivallus - luultavasti tästä on kysymys. Sekoomuksella on edelleen imago porvaripuolueesta, vaikka todellisuudessa se on lipsahtanut johonkin demareiden oikeaan kainaloon yhdessä Kepun kanssa.

Tikka: Siellä on tarjolla vain erivärisiä demareita. Valinta tehdään lähinnä sen välillä hakataanko ihmistä teräksisellä vai kumisella pampulla. Turpaan tulee joka tapauksessa.

Tämä on totta joka sana.

Tiedemies: Persut ovat enemmän sosialisteja kuin demarit, se näkyy heidän lausunnoissaan.

Niin, kuten Tikka yllä totesi, on joutavanpäiväistä pohtia kuka on "eniten demari". Samaa paskaa kaikki tyynni.

TM: Lisäksi siellä on selkeitä sekopäitä, kuten Eerola, Hirvisaari ja Hakkarainen. Näiden rinnalla joku Kataisen pieni sekoilu on vähäistä.

Niinno - Katainen on sentään pääkanisteri. On siinä vähän matkaa sanooko joku Li Andersson typeriä vaiko Katainen.

TM: Kyllä teitä mahtaa harmittaa kun hurmoksessa huutelemanne miljardien tappiot eivät nyt toteudukaan.

Vain täysi pelle voi väittää, että olisin tyytyväinen, jos pelkäämäni miljardien tappio ei toteudu. Sehän olisi mitä parhain uutinen. Se ehkä erottaa muuten suhtautumisemme myös CAGW:iin. Sinä et osaa iloita, jos uhkakuvat eivät pidäkään paikkaansa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Jotenkin alan pikku hiljaa vakuuttua siitä, että politiikassa äänestää se puolisko ihmisistä, jotka ovat sekä tyhmempiä että köyhempiä.

Ja koska järjestelmä ei voi toimia tyhmempien ja köyhempien ehdoilla, ajaudutaan aina lopulta nationalisti- tai sosialistidiktatuuriin.

Se, että edeltääkö/seuraako diktatuuria sota, riippuu olosuhteista.

Tällä hetkellä elämme Suomessa post-DDR:läisessä pehmososialismissa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Sekoomuksella on edelleen imago porvaripuolueesta, vaikka todellisuudessa se on lipsahtanut johonkin demareiden oikeaan kainaloon yhdessä Kepun kanssa.

Kreikassakin paikallinen kokoomus eli "Uusi Demokratia" puolue peesasi paikallisia demareita eli "PASOK:ia" aina näihin päiviin asti.

Nythän sekä Kreikassa että Espanjassa on tapahtunut niin, että molemmissa on konservatiivipääministeri vastapainona aiemmalle sosialisti/demarihallinnolle.

Saa nähdä pitääkö korjausliike kuinka kauan?

---

PERSUISTA VIELÄ

En nyt tyrmää PerSuja täysin.

PerSuilla on oma asemansa protestipuolueena, ja ovat hyvä vastavoima vihervasemmistolle, mutta hekään eivät ole valmiita kyseenalaistamaan hyvinvointivaltiota.

Tiedemies kirjoitti...

Minua ei harmittaisi yhtään, jos hiilidioksidipäästöjen lämmittävä vaikutus osoittautuisi vähäiseksi tai olemattomaksi. Valitettavasti tällainen vaikuttaa joka vuosi enemmän epätodennäköiseltä.

Teidän jutuissanne menevät iloisesti sekaisin tosiasiat ja se, mitä niille pitäisi tehdä. Minusta olisi ihan OK, jos sanoisitte suoraan, että antaa mennä, me paskat välitetään jostain lämpenemisestä. Mutta koska ette tykkää politiikasta jota lämpenemisellä perustellaan (en minäkään siitä tykkää, jos se nyt yhtään kiinnostaa), niin kiistätte ne tosiasiat.

Se on vaan ihan älytöntä.

GM kirjoitti...

Tiedemies: Voitko kaivaa YHDEN tutkimuksen esille, jossa ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on todistettu?

Anonyymi kirjoitti...

Myönnän: en välitä paskaakaan jostain lämpenemisestä.

oma "hiilijalanjälkeni" ei kiinnosta. Nukun sen suhteen todella hyvin.

sitä voi jokainen tuosta laskeskella ja suhteuttaa miten haluaa.
http://image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/documents/2011/02/10/CarbonWeb.pdf

mutta en minä silti halua tai toivo mitään maailmanloppua. Hitosti hyväähän täällä maailmassa on. Sen toivoisi maailmanlopun odottajien ja sosialistienkin huomaavan. Hellittäisivät sitä jatkuvaa taistelua edes kesäksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Tämä on hyvä ja perusteltu pyyntö. Miksei kellään ole esittää yksinkertaista, kansantajuista tutkimusta, jossa todetaan esim. lääketutkimusten tavoin, että fossiilisten polttoaineiden käyttö on lämmittänyt tämän verran? Miksei?

L.K. Nelson kirjoitti...

Ei niitä löydy, ainakaan sellaisia, jotka eivät perustuisi kehäpäätelmään.