torstai 28. helmikuuta 2013

Lapsilla tehdään rahaa

Iltalehti julkaisi Pekka Himasen 700.000 euron tulevaisuus-selonteon "hakupaperit". Himanen näyttää ensinnäkin tukevan EU:n suurta unelmaa "uusiutuvien energianlähteiden käytöstä". Uusiutuvat energianlähteet ovat nykypolven poliitikoille sama kuin Olof Palmen ja Tarja Halosen aikana rauhanmarssit. Kyseessä on siis Euroopan laajuinen sosialistinen valtakunta Neuvostoliiton esikuvan mukaisesti.

Himanen maalailee taloudellisen taantuman tuovan lisäkannatusta "ksenofobisille äärinationalistisille liikkeille". Voi olla, en osaa sanoa, mutta sen tiedän, että mikäli sosialismin lopputuloksena on "ksenofobisten äärinationalististen liikkeiden" nousu, niin eikö meidän kannattaisi kaikin voimin pyrkiä lopettamaan tuo sosialistinen nykypolitiikka, joka luo nostetta "ksenofobisille äärinationalistisille liikkeille"? Ei ainakaan minun mielestäni ole järkeä jatkaa nykyisellä EU-politiikalla, jos sen uskotaan johtavan tuhoon. Tosin minähän en olekaan pääministeri, joka saa palkkaa paskanjauhamisesta.

Jotenkin oireellista nykyisen suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun tasosta on Iltalehden uutinen, jossa Mannerheimin Lastensuojeluliitto MLL syyttää MTV3:n lasten Idols-ohjelmaa siitä, että "lapsilla tehdään rahaa". Eihän sitä tietenkään kiistää voi, vaikka tehdäänhän sitä ihan oikeita lastenohjelmiakin, eikä niitä syytetä siitä, että lapsilla tehdään rahaa. Jopa Yleisradio näyttää alkuillasta lastenohjelmia, joilla joku tekee rahaa.

Mutta arvatkaapa kuka sitä lapsilla tekeekään rahaa? Aivan oikein, "uusiutuvien energialähteiden" lisäämistä vaativat viherfascistit. Leo Stranius kirjoittaa blogissaan Ilmastovanhemmat-nimisestä kansalaisjärjestöstä, joka oletettavasti saa kaikenmaailman valtionavustuksia ja Straniuksen oman NGO:n apurahoja. Kuten jo nimikin paljastaa, tässä sitä vasta lapsilla rahaa tehdäänkin. Ovathan vauvat suloisia suurine silmineen samoin kuin koiranpennut tai piirretyt hahmot. Mutta eikö ihmisillä ole mitään itsehillintää, mitään itsekuria, joka varoittaisi ettei nyt ihan kaikkeen kannata rahojaan tökätä vaikka hyvältä tuntuu ja kivalta näyttää? Ilmeisesti ei, koska lasten nimissä yritetään oikeuttaa tätäkin suurta yhteiskunnallista muutosta. Aivan samalla tavalla kuin kommunismi Neuvostoliitossa oikeutettiin kaikkine puutteineen sillä, että oltiin matkalla oikeaan suuntaan ja seuraava sukupolvi saa nauttia nykyisen sukupolven uhrauksista, niin samalla tavalla EU:n ilmastopolitiikassa käytetään surutta hyväksi lapsia ja tulevaa utooppista yhteiskuntaa.

Koska lapsilla irvailu on poliittisesti epäkorrektia, niin pakko on pilkata Straniuksen blogilleen vauvastaan laittamaa valokuvaa, koska lapsi näyttää aivan ET:ltä pitkine kauloineen.

4 kommenttia:

IDA kirjoitti...

"(i) luoden uutta kehityksen ymmärtämisen teoreettista kehikkoa, (ii) tehden
muuttuvaa maailmantalouden toimintaympäristöä valaisevista valikoiduista case studeista
analyysit, (iii) synnyttäen uutta ajattelua miten tällaisessa maailmassa kestävän kasvun eri
osateemoihin voidaan luoda uusia ratkaisuja sekä (iv) vetäen tältä pohjalta lopulta yhteen uuden
kestävän kasvun mallin politiikkasuosituksia."

Tuollaisen jälkeen on taas kerran surkuhupaisaa ajatella, kuinka joidenkin mielestä Suomessa tehdään järkeen ja analyyseihin perustuvaa rationaalista politiikkaa, jota vain pölhöpopulismi uhkaa.

Kyseessä on hallituksen tilaus ( edellinen tilasi, nykyinen toteuttaa visioita :D ). Sen ovat tilanneet Kokoomus, SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP ja Kristilliset ja hallitus tekee parhaansa sovittaakseen politiikkaansa luotujen teoreettisten suuntaviivojen mukaisiksi.

Voi hyvin kysyä kuka tässä on täysin vietävissä: Oinosta äänestävät kansanmiehet vai Odea äänestävät akateemiset?

IDA kirjoitti...

Tuo Castells on muuten paennut Espanjasta ja karkotettu Ranskasta. Sopii hyvin Kokoomuksen ideologiksi. :)

IDA kirjoitti...

Ja vielä:

"In the 1970s, following the path of Alain Touraine (his intellectual father),[4] Castells was a key developer of the variety of Marxist urban sociology that emphasises the role of social movements in the conflictive transformation of the city, (cf. post-industrial society).[5] He introduced the concept of "collective consumption" (public transport, public housing, etc.) comprehending a wide range of social struggles — displaced from the economic stratum to the political stratum via state intervention. Transcending Marxist strictures in the early 1980s, he concentrated upon the role of new technologies in the restructuring of an economy."

Kokoomus siis kansainvälisestikin hahmottelee ideologisia kehyksiään vanhojen marxilaisten kanssa. Toisaalta se voidaan myös laskea hyväntekeväisyydeksi, koska jostainhan heidänkin on leipänsä saatava ja mikä sen parempi kuin Suomen alalla kokenut oikeisto.

Anonyymi kirjoitti...

Mengelius fillaroi joka paikkaan joten Tulevain Sukupolvien Paremmanmaailman Ala-asteen koulussa ET todennäköisesti välttyy videon ensimmäisen kohtausten epäonnisten lasten kohtalolta.

Ei mitään paineita kuitenkaan!
10 prossaa riittää.
http://www.youtube.com/watch?v=sE3g0i2rz4w