keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lopullinen ratkaisu

Yhdysvaltojen itäosassa on hirmumyrsky Sandy, joka tuo maailmanlopun jokaisen ihmisen kotiin sähköisen median kautta. Alueella asuu tuttuja ja tutun tuttuja, jotka kertovat ja kuvailevat kokemuksiaan ja saavat meidät tuntemaan ruumiista irtaantumisen mystisen kokemuksen.

Sillä tosiasialla ei tietenkään ole merkitystä, että monissa maailmankolkissa ihmisiä kuolee tunnissa saman verran kuin Yhdysvalloissa päivässä "ihmiskunnan voimakkaimmassa" myrskyssä. Yhdysvaltojen yhteiskunta on rakennettu kestämään jopa kaikkein voimakkaimmat myrskyt kuten Japani kesti tsunaminsa. Pidetään vertailukohtana vaikka Haitia tai Thaimaata. Mitä suuri yleisö ei edes tiedä, on että Sandy ei ole kovin voimakas myrsky - se on viisiasteisella portaalla toisiksi heikoimmalla tasolla vuoden 2012 myrskyistä.

Aamulehden penaali Vesa Vanhalakka maalailee maailmanlopun profetiaansa. Mies on aviisin TIEDEtoimittaja, joten tekstiä on sillä silmällä aika hauska selailla:
On aika myöntää, että paikallinen sää on osa globaalia muutosta.

Omassa pihapiirissäni näkyneet muutokset viimeksi kuluneiden parinkymmenen vuoden aikana ovat todellisia. Siitä olen varma.

Emme voi enää jäädä odottamaan lopullisia todisteta ilmastonmuutoksen todellisuudesta.

Jotakin outoa on nimittäin ilmassa. Tänä syksynä armonaikaa annettiin enää vain 10–20 vuotta.
Kirjoitus vilisee kaikki mahdolliset moneen kertaan kumotut väittämät, kuten hirmumyrskyjen lisääntymiset ja katastrofin kiihtymisen. Samalla tavalla kuin katolinen kirkko leimataan pedofiilien turvasatamaksi tai Perussuomalaiset kansanmurhaa ihannoiviksi "äärioikeistolaisiksi", tämä kirjoitus paljastaa punavihreän vasemmiston olevan uskossaan sokeita fanaatikkoja. Tai sitten ei.

Vanhalakan kirjoitus ei leimaa kaikkia vasemmistolaisia ilmastoseurakunnan jäseniä hihhuleiksi, MIKÄLI nämä toimivat kuten vaativat konservatiiveja tekemään: irtisanoutumaan yksittäisen jäsenensä mielipiteistä. Irtisanoutumisen ongelma on siinä, että sillä tavalla tosiasiassa vaiennetaan ihmisten oikeutta ilmaista mielipiteitän. Kun tietää joutuvansa eristetyksi laumastaan, syntyy vastustamaton kiusaus nuolla lauman johtajaa. Eristäminen on ihmiskunnan vanhin kidutuskeino.

Tänään on Halloween, joka on amerikkalainen vastine pyhien miesten päivälle. Tällöin juhlittiin syksyn ja kuoleman saapumista. Kuolleet tulivat vaeltamaan elävien joukkoon ja ottivat meitä mukaansa. Kuolleita huijattiin pukeutumalla kuolleiksi ja polttamalla kokkoja. Eipä ole mikään muuttunut parissa tuhannessa vuodessa.

4 kommenttia:

Jaassu kirjoitti...

Tuosta voisi todeta että asutuksen keskittäminen suuriin kaupunkeihin saattaa olla ongelmallista. Nämä ovat melkoisin haavoittuvia ja katastrofin sattuessa omavaraisuuden osalta jokseenkin nollilla.

Kun ajattelee vaikka sitä tuhoa joita lukuisille maanalaisille alueille tuli niiden täyttyessä vedellä. Siinä lamaantuu kaupungin taloudellinen toiminta kohtuu pitkäksi aikaa tällaisen jälkeen.
metrot eivät toimi, sähköt pois.
On oma hommansa saada edes elintarvikkeita kauppoihin.

Mitä tulee tuohon aamulehden ''tiede'' kommenttiin, niin minusta ilmasto tuntuu olevan menossa kylmempään suuntaan.

Pitäisi saada lisää hiilidioksidia ilmakehään.

Kumitonttu kirjoitti...

On kaksi tapaa varautua katastrofiin: omalla kustannuksella tai toisten kustannuksella. Jos se tehdään omalla, niin jokainen saa päättää tekeekö mitään vai rakentaako ydinsodan kestävän bunkkerin ja säilöö sinne kahdeksi vuodeksi vettä ja ruokaa. Jos se tehdään yhteisillä varoilla, niin täytyy muistaa, että katastrofilta suojautuminen on hirvittävän kallista, eikä suurin osa suojautumisesta tuota taloudellista hyötyä, vaan on pelkkä kosmeettinen kikka ihmisten pelkojen lieventämiseksi.

Sama juttu kuin ilmaston lämpenemisen estämisessä.

Valkea kirjoitti...

Näille toimittajille voisi hyvinkin suositella bunkkerin rakentamista omilla rahoilla. Olematonta säämaailmanloppua odotellessa bunkkeria voi käyttää eksoottisena vierastupana tai lasten "leikkimökkinä" ja yökylähuoneena kavereille. Säilötyt ruuat ja tavarat eivät mene hukkaan kun niitä syödään ja käytetään pois vanhimmasta päästä.

Kumitonttu kirjoitti...

Hehhehheh...

Vielä sellaiset "suihkuputket" sinne katon rajaan, niin johan tulee olo kotoisaksi!