sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Politiikassa muutoksen tuulia

Helsingin Totuus kirjoittaa kummallisia uutisia.

Suomesta lähetetty lapsia Somaliaan:
Tiedossa on myös yksittäisiä tapauksia, joissa teini-ikäinen suomalaistyttö on viety naitettavaksi ulkomaille.

Yksi esimerkki Somaliaan lähetetyistä on tyttö, jonka isä vei Somaliaan vastoin tämän tahtoa vuonna 2001, kun tyttö oli 15-vuotias. Isä sanoi tyttärelleen, että tästä piti tehdä "kunnollinen nainen". Mogadishussa tyttö yritettiin naittaa imaamille.
Väkijoukko kähmi suoraa lähetystä tehnyttä toimittajaa Kairossa
Naisten seksuaalinen häirintä on arkipäivää Kairon kaduilla. Silminnäkijöiden mukaan Tahririn aukiolla on viime aikoina tapahtunut yhä enemmän vakavia hyökkäyksiä ja jopa raiskauksia, joihin virkavalta ei ole reagoinut mitenkään.
Länsimaissakin osataan raiskata, kähmiä ja pakkonaittaa lapsia, mutta yleinen arvomaailma ei sellaista hyväksy toisin kuin arabimaailmassa. Poliisien haluttomuus puuttua rikollisuuteen Egyptissä lienee äänetön vastalause sille, että tavallinen kansa kumosi Mubarakin hallinnon ja nosti Muslimiveljeskunnan valtaan. Tällainen on arabikevät, aivan kuten moni islamiin kriittisesti suhtautuva bloggari ennustikin (Soininvaara ja muslimiveljet 28.1.2011).

Ja paras lopuksi - päätoimittaja Mikael Pentikäinen:
Eu­roo­pan vel­ka­krii­si tus­kin hel­lit­tää lä­hi­vuo­si­na. Li­säk­si Suo­men ta­lous on ajau­tu­mas­sa ki­vil­le, mi­kä li­sää työt­tö­myyt­tä ja an­taa ti­laa po­pu­lis­ti­sel­le liik­keel­le.

Ta­lou­den tu­hon mer­kit ovat il­mas­sa, mut­ta mi­tään ei ta­pah­du.
Ikään kuin vastauksena Pentikäiselle voisi todeta, että Vihreiden tappio ja Perussuomalaisten nousu ovat saman asian eri puolet. Tietenkään Vihreät eivät käänny äänestämään Perussuomalaisia vaan muiden puolueiden omaksuma vihreä ideologia halaa Vihreän liikkeen kuoliaaksi. Odotettavissa on, että Perussuomalaisten kansallismielinen politiikka omitaan kolmeen vanhaan suurpuolueeseen. Se vaan vaatii niin Kataisen kuin Urpilaisenkin vaihtamista, koska heillä ei ole uskottavuutta ajaa arvokonservatiivista politiikkaa kaiken tämän sikailun ja kansan silmään kusemisen jälkeen. Keskustapuolueen Sipilällä taas ei näytä olevan halua opetella politiikan likaisia keinoja, joten mies menee vaihtoon seuraavassa puoluekokouksessa tai koko puolue katoaa valtakunnanpolitiikasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jännästi tuosta uutisesta on poistunut "suomalaistaustaisia" ja "suomalaistyttö".