sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Hedelmän kantaja

Vetää hiljaiseksi lukea tällaisesta typeryydestä. Suomessa keikkahommia tekevä virolaismies on vähentänyt verotuksessaan kotitaloonsa tilaamiaan rakennustöitä. Talo sijaitsee Virossa ja työt on tehnyt - Virossa tietenkin - virolaisyhtiö. Ristus sentään...

Joka tämän lain on kirjoittanut pitäisi erottaa. Miten lainsäädäntötyö voi olla niin vaikeaa, että tuollaisia asioita ei ymmärretä ottaa huomioon. Ei sillä, en minäkään olisi sitä osannut ottaa huomioon, mutta minäpä en ole vaatinutkaan mitään kotitalousvähennyksiä säädettäväksi. Kantaa todella hedelmää.

3 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Nyt voi tietenkin kysyä onko verottaja ryhtynyt ehdottamaan lakimuutosta sen sijaan että kamppailee jonkun virolaisen kanssa ja häviää. Tuo korjaus olisi jo ehditty tehdä lakiin. Alkuperäinen tarkoitushan oli lisätä kotimaisten palvelujen kysyntää - ei Viron sisällä tapahtuvia palveluja. Verottajan viivyttely ei ole hyväksyttävää.

pjt kirjoitti...

Hei, se virolainen heppu on sentään maksanut veroja Suomeen täällä työskennellessään. Aika usein kuulee valitusta, että niitä veroja ei maksettu. Siitä hyvästä että maksetaan, kai hänelle kuuluvat samat vähennysoikeudet kuin muillekin?

Jos vaikka tämän avulla saadaan muutkin Suomessa työskentelevät virolaiset ilmoittamaan tulonsa ja maksamaan veronsa, niin voidaan jäädä plussalle.

Kumitonttu kirjoitti...

Lain tarkoitus oli lisätä Suomessa tehtäviä kotiremontteja ja vastaavia palvelualan töitä. Käytännössä siis laki olisi voitu kirjoittaa vaan siten, että vähennys koskee vain suomalaiseen kiinteistöön tehtäviä töitä.

Toisin sanoen, meillä lainsäätäjällä ei pysy hanskassa se, mihin olemme ja miten nopeasti olemme menneet mukaan erittäin syvään integraatioon. Eli pienillä hivutuksilla olemme jo menettäneet lähestulkoon kokonaan vallan suomalaista työtä tukevaan politiikkaan. Aihe vaatisi enemmänkin käsittelyä mutta tätä yritin jollain tavalla alleviivata.